ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανακατασκευάζεται το δίκτυο ύδρευσης

ανακατασκευάζεται-το-δίκτυο-ύδρευση-477159

Βελτιώνει τις υποδομές στο Κεραμίδι η ΔΕΥΑΡΦ

Πράσινο φώς για την ανακατασκευή του δικτύου ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα του Κεραμιδίου μετά τη δημοπράτηση του έργου. Ο ανάδοχος εργολάβος που προέκυψε, θα υπογράψει σύμβαση με το Δήμο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει τις παρεμβάσεις για ένα έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.071.330 ευρώ.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΡΦ το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο και αφού υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο ενώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης, ενώ φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για τους δημότες του Κεραμιδίου. Το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής αυτής μετά από πολλά χρόνια θα αντικατασταθεί από νέους αγωγούς και υποδομές, που θα προασπίζουν τη δημόσια υγεία και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με τον εργολάβο, όσο και τους άλλους αρμόδιους φορείς για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών.

Βάση της μελέτης που έχει συνταχθεί προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου του νερού με βαρύτητα εντός οικισμού της κοινότητας Κεραμιδίου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του παλαιού δικτύου ύδρευσης. Η διέλευση των αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας και κατά προτίμηση στο πεζοδρόμιο, όπου αυτό είναι δυνατόν, διαφορετικά, θα τοποθετηθούν εφαπτόμενα στο ρείθρο του πεζοδρομίου.

Το έργο είναι αναγκαίο και απαραίτητο για τη σωστή και ορθολογική διανομή του νερού στους καταναλωτές, εντός της κοινότητας Κεραμιδίου, ενώ θα αναβαθμιστεί και η ποιότητα του προσφερόμενου νερού καθόσον το υφιστάμενο σήμερα δίκτυο ύδρευσης αποτελείται από αγωγούς αμιαντοτσιμέντου. Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου