ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δήμος καλεί… και πάλι ΥΠΕΚΑ

δήμος-καλεί-και-πάλι-υπεκα-489250

Για δεύτερη φορά ο Δήμος μετά από απόφαση και του δημοτικού συμβουλίου θα υποβάλλει φάκελο προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το αποχετευτικό δίκτυο στα δημοτικά διαμερίσματα Αγίου Γεωργίου, Ριζομύλου, Στεφανοβικείου και Αερινού, αλλά και την επέκταση του δικτύου στην περιοχή του Βελεστίνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του όλου έργου αγγίζει τα 13,5 εκατ. ευρώ και αναμένεται να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο συνολικά αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγ. Γεωργίου, Στεφανοβικείου, Ριζόμυλου, Αερινού και την επέκταση και ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου Βελεστίνου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Στο έργο περιλαμβάνονται και οι εξωτερικοί αγωγοί μεταφοράς λυμάτων και τα αναγκαία αντλιοστάσια για τη μεταφορά λυμάτων του Στεφανοβικείου και Ριζόμυλου προς την Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, προκειμένου από εκεί να οδηγηθούν προς την ΕΕΛ Βόλου. Το συνολικό μήκος των αγωγών αποχέτευσης (εσωτερικού δικτύου και αγωγών μεταφοράς) ανέρχεται σε 65.354 μέτρα εκ των οποίων τα 50.380 μέτρα είναι αγωγοί βαρύτητας και τα 14.974 μέτρα είναι καταθλιπτικοί αγωγοί, ενώ ακόμα περιλαμβάνονται και επτά αντλιοστάσια ακαθάρτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου