ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργασίες σε σχολικά κτίρια του Ρ. Φεραίου

εργασίες-σε-σχολικά-κτίρια-του-ρ-φεραί-491143

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου στα σχολικά διδακτήρια, με στόχο τον εξωραϊσμό τους και την πιο ασφαλή λειτουργία τους. Ήδη είναι σε εξέλιξη εργασίες ελαιοχρωματισμού και στεγανοποίησης των οροφών, ενώ προχωρούν και τα έργα σε χώρους υγιεινής. Παράλληλα ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε εργαστήρια για την ευρύτερη μόρφωση και παιδαγωγική κατάρτιση των μαθητών.

Κεντρικό σημείο των παρεμβάσεων της καθημερινότητας αποτελούν για τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου οι εργασίες στα σχολικά διδακτήρια. Οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου αγγίζουν τις 20 και βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα. Οι ανάγκες που προκύπτουν, είναι συνεχείς, καθώς τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και φθορές δημιουργούνται ανά πάσα στιγμή, πόσο περισσότερο μάλιστα, όταν ορισμένα διδακτήρια ανεγέρθηκαν πριν αρκετές δεκαετίες.

Η Δημοτική Αρχή μέσω της τεχνικής της υπηρεσίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα σχολεία και ευρύτερα τις σχολικές κοινότητες, προκειμένου να γίνονται άμεσες παρεμβάσεις. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τη δυσκολία άντλησης πόρων, ο Δήμος έχει κάνει ήδη έναν προγραμματισμό στην αξιοποίηση των οικονομικών του για τις παρεμβάσεις στα σχολεία, μέσω της καταγραφής των αναγκών και της ιεράρχησης των στόχων.

Πιο αναλυτικά ήδη αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο ελαιοχρωματισμός στο Δημοτικό Σχολείο Ριζομύλου, για το οποίο ήδη διατέθηκαν παιδαγωγικά υλικά και λοιπός εξοπλισμός για την εκπαιδευτική στήριξη μαθητών με διάφορες δυσκολίες.

Στο Δημοτικό Σχολείο Καναλίων είναι σε εξέλιξη η στεγανοποίηση του ταβανιού, προκειμένου να μην τρέχουν νερά, όταν σημειώνονται βροχοπτώσεις. Παράλληλα σε μια αίθουσα η οποία δεν χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, ήδη εκπονούνται εργασίες συντήρησης, ώστε να αξιοποιηθεί σύμφωνα με το σχεδιασμό του σχολείου.

Στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου ήδη πραγματοποιήθηκε ελαιοχρωματισμός, ενώ έγιναν και άλλες παρεμβάσεις στα διδακτήρια.

Στο Δημοτικό Στεφανοβικείου έγιναν παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο και προμήθεια με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως και στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου.

Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης έχουν πραγματοποιηθεί και στο Λύκειο Βελεστίνου στο οποίο έγινε συνολικός ελαιοχρωματισμός του διδακτηρίου.

Στο Γυμνάσιο Βελεστίνου μετέβη προχθές η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, η οποία συζήτησε με τη διεύθυνση και τους καθηγητές της σχολικής μονάδας για τις επιπλέον εργασίες και παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Ηδη κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου έχει μεταβεί στο διδακτήριο και καταγράφει τις ανάγκες.

Οπως επισημαίνεται από τη Δημοτική Αρχή, οι εργασίες αφορούν τους χώρους υγιεινής, τον αύλειο χώρο, κάποιες παρεμβάσεις στις πόρτες, αλλά και την τοποθέτηση κουρτινών στο εργαστήριο, το οποίο πρόσφατα ανακατασκευάστηκε.

Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως: «είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις μας στα σχολεία και δεν θα σταματήσουν, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκύπτουν ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Με την περιορισμένη χρηματοδότηση που υπάρχει, έχουμε καταφέρει να αντλούμε ίδιους πόρους μέσα από την εξοικονόμηση και τον εξορθολογισμό και να εκπονούμε εργασίες στα σχολεία που σχετίζονται με όλα τα επίπεδα λειτουργίας των διδακτηρίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου