ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κριτική στη δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου

κριτική-στη-δημοτική-αρχή-ρ-φεραίου-499658

Επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Ρήγα φεραίο Δημ. Νασίκας, για το θέμα της μεταφοράς του κοιμητηρίου στο Στεφανοβίκειο.

Οπως υποστηρίζει ο κ. Νασίκας, στο σημερινό κοιμητήριο του Στεφανοβικείου τα περιθώρια χρήσης του έχουν περιοριστεί δραματικά και είναι κοινή η άποψη για την άμεση μεταφορά του, μάλιστα για το λόγο αυτό, από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Κάρλας έγινε αγορά έκτασης περίπου 25 στρεμμάτων που βρίσκεται βορειοανατολικά του Στεφανοβικείου, προς την πλευρά της Τάφρου 2, που εξυπηρετεί τον ταμιευτήρα της λίμνης Κάρλας.

Η έκταση που αγοράστηκε για να κατασκευαστεί το νέο κοιμητήριο απέχει από το σημερινό Κοιμητήριο περίπου 1.300 μ., και καλύπτει την απόσταση του ενός χιλιομέτρου εκτός του οικισμού, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Η συγκεκριμένη έκταση παραδόθηκε στη νέα δημοτική αρχή, η οποία όπως καταγγέλλει ο κ. Νασίκας: «αν και διανύει τον τέταρτο χρόνο της θητείας της και παρά τις κατά διαστήματα δηλώσεις της, έδειξε ότι είναι ανίκανη να επιλύσει και αυτό το θέμα με τη μεταφορά του κοιμητηρίου στην προαναφερόμενη έκταση».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας παραπέμπει σε μία σειρά από ανακοινώσεις για τη μεταφορά του κοιμητηρίου, που μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει πράξη, ενώ επίσης κάνει γνωστό ότι έχουν ληφθεί ομόφωνες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την ανάθεση γεωλογικής μελέτης, για τη σύνταξη και την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και για την τοπογραφική αποτύπωση της έκτασης του νέου κοιμητηρίου Στεφανοβικείου, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει καμία ενημέρωση και κανένα αποτέλεσμα.

«Είναι πράγματι εξοργιστικό για τη δημοτική μας παράταξη, όπως και για κάθε πολίτη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας. Παντού είναι ορατή η εγκατάλειψη, η καθυστέρηση, η αδιαφορία.

Οι συγκρίσεις με όμορους δήμους που καθημερινά δημιουργούν προοπτικές για τον τόπο και για τους πολίτες τους είναι καταλυτικές», σημειώνει, καταλήγοντας ο κ. Νασίκας, τονίζοντας ότι: «παρά τις δηλώσεις της δημάρχου, τα ίδια τα γεγονότα τη διαψεύδουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου