ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέες δυνατότητες ενασχόλησης των γυναικών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

νέες-δυνατότητες-ενασχόλησης-των-γυν-502726

Στην έναρξη τμημάτων γυμναστικής, κεντήματος και κοπτικής-ραπτικής για τις γυναίκες, προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσα στις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους και της καλλιέργειας των δεξιοτήτων τους.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από τη Δευτέρα και για τις επόμενες δέκα ημέρες επικοινωνώντας είτε με τα ΚΕΠ, είτε με το Δήμο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δήμου, ανάλογα με τον αριθμό αιτήσεων και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν, η διδασκαλία θα είναι δυνατόν να διεξάγεται στις κατά τόπους Κοινότητες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Μάλιστα τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου είχαν πραγματοποιηθεί και πέρυσι μαθήματα γυμναστικής, όπως γιόγκα, με μεγάλη συμμετοχή γυναικών από διάφορα δημοτικά διαμερίσματα, προσφέροντας δυνατότητες για άθληση και σωματική εξάσκηση.

Πλέον αναλαμβάνονται και νέες δραστηριότητες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται και σε παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως το κέντημα, η ραπτική. Εξάλλου από το Δήμο έχει βρεθεί και ο κατάλληλος εξοπλισμός, αλλά και το προσωπικό για την υλοποίηση αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, μέσα από αυτά τα προγράμματα επιδιώκονται τα εξής: Πρώτον, οι γυναίκες να αποκτήσουν νέες δυνατότητες ενασχόλησης, δεύτερον να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να πετύχουν μεγαλύτερη κοινωνική εξωστρέφεια, τρίτον, να ασκηθούν προασπίζοντας τη σωματική τους υγεία, τέταρτον, να καλλιεργήσουν δεξιότητες που μπορεί να διαθέτουν σε ένα είδος τέχνης.

Οπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου: «Καλούμε τις γυναίκες του Δήμου να υποβάλλουν αίτηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και να συμμετάσχουν στα μαθήματα κεντήματος, κοπτικής-ραπτικής και γυμναστικής που ξεκινούν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Μέσα από τις δράσεις αυτές επιδιώκουμε να προσφέρουμε στις γυναίκες ευκαιρίες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους και καλλιέργειας των δεξιοτήτων που μπορεί να έχουν, ουσιαστικής σύνδεσης με την παράδοση, φυσικής άσκησης, ώστε να διαθέτουν μια καλή σωματική υγεία. Δημιουργικές δραστηριότητες για τις γυναίκες έχουμε υλοποιήσει και άλλες φορές στο παρελθόν και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Θέλουμε και οι γυναίκες του τόπου μας να έχουν ίσες ευκαιρίες με τις γυναίκες της πόλης που μπορούν να μεταβαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα για την άθλησή τους ή την εκμάθησή τους σε κάποια τέχνη. Πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση των γυναικών θα είναι θερμή και αυτή τη φορά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε τα τμήματα κοπτικής-ραπτικής, κεντήματος καθώς και γυμναστικής σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, κάτι που θα εξαρτηθεί βέβαια και από τον αριθμό των αιτήσεων. Πάντως στόχος μας είναι να αξιοποιούμε το προσωπικό μας σε δράσεις που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο και προσφέρουν ευκαιρίες νέων ενασχολήσεων για τις γυναίκες».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ, τηλ. 2425024290, 2425041603 και στη Γραμματεία Δημάρχου τηλ. 2425350209, 2425350211.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου