ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υπολογιστές στις αίθουσες και παγκάκια στην αυλή

υπολογιστές-στις-αίθουσες-και-παγκάκ-507024

Στην προμήθεια νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και στην υλοποίηση εργασιών που αφορούν τις υποδομές του διδακτηρίου, προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου, όπου χθες πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ μοιράστηκαν δώρα στους μαθητές από το Δήμο.

Το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου επισκέφθηκε χθες το πρωί η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση του σχολείου για το νέο σχολικό έτος, ενώ συναντήθηκε και με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με επίκεντρο τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή για την ακόμη μεγαλύτερη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών του σχολείου.

Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές καλή χρονιά, ενώ αναφερόμενη στους τελευταίους, τόνισε το νέο έτος να τους δυναμώσει με ακόμα μεγαλύτερη γνώση και μόρφωση, ώστε με τα κατάλληλα εφόδια να εξελιχθούν σε ώριμους μελλοντικούς πολίτες.

Στη συνέχεια υπογράμμισε τη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο, την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου και τη σχολική κοινότητα, ώστε άμεσα να επιλύονται τα όποια θέματα δημιουργούνται.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο για το Δημοτικό του Αγίου Γεωργίου, η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε τα εξής: «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να στηρίζουμε τη σχολική κοινότητα του Δημοτικού που αποτελεί το καταφύγιο γνώσης των παιδιών του Αγίου Γεωργίου. Γι’ αυτό και εμείς συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στο σχολείο αυτό. Μέσα στον επόμενο μήνα θα τοποθετήσουμε στο Δημοτικό νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε οι μαθητές να μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα ψηφιακή τεχνολογία και να έχουν περισσότερες δυνατότητες στην απόκτηση γνώσεων. Παράλληλα σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς προχωρούμε στην τοποθέτηση νέων παγκακιών στον αύλειο χώρο, ενώ παρεμβάσεις προβλέπονται και στο εσωτερικό του διδακτηρίου».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η κ. Λαΐτσου μοίρασε δώρα στους μαθητές οι οποίοι ενθουσιάστηκαν.

Επίσης αναφορικά με την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων για το 2014 και μετά τις δεκαπενθήμερες διακοπές η Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Στην πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων για το 2014, διαβεβαιώνουμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, ότι από το Δήμο έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου τα μαθήματα να διεξάγονται απρόσκοπτα, σε ένα ασφαλές και φιλόξενο σχολικό περιβάλλον από την άποψη των υποδομών. Έχουμε εξασφαλίσει τις ποσότητες πετρελαίου που χρειαζόμαστε για τη θέρμανση των σχολείων, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων για οποιαδήποτε παρέμβαση χρειάζεται. Παράλληλα βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ώστε τα σχολεία να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έλλειψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό», υπογράμμισε η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου