ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέα Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών

νέα-αυτοδιοικητική-κίνηση-πολιτών-513099

Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών και αυτοδιοικητικών στελεχών στο Δ. Ρήγα Φεραίου με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό Κωνσταντίνο Γ. Παπαποστόλου που έχει θητεύσει παλαιότερα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου επί δημαρχίας Κων. Κανάρη ως αντιδήμαρχος αλλά και από το τιμόνι της ΔΕΥΑΡΦ, «γεννήθηκε» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου.

Στη διακήρυξή του ο κ. Παπαποστόλου περιγράφει τους στόχους και το όραμα της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης και παράλληλα επικρίνει τη σημερινή δημοτική αρχή για αδράνεια και απραξία.

«Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να ξεφύ­γουμε από το τέλμα και να επανακάμψουμε τελικά ως κοινωνία.

Μόνη διέξοδος φαντάζει η δράση, ο αγώνας για κάτι διαφορε­τικό, η πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς να περιμένουμε γενικά και παθητικά τη σωτηρία μας από την κάθε μορφής εξουσία και τελικά από τους άλλους.

Το οφείλουμε καταρχήν στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας αλλά και στις μελλοντικές γενιές που έρχονται.

Για να δημιουργηθούν λοιπόν οι προϋποθέσεις για μια ευοίωνη προοπτική νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από τα άμεσα, τα οικεία, το σπίτι μας, τον τόπο μας, το Δήμο μας. Να διακρίνουμε, να επιλέξουμε και να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές πηγές που υπάρχουν στο νέο Δήμο μας, να δώσουμε λύσεις, να προωθήσουμε την τοπική ανάπτυξη και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής γύρω μας.

Για να πετύχουμε όμως όλα αυτά, πρέπει να θέσουμε στόχους, όρους, προϋποθέσεις και αρχές που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρηθούν», σημειώνει ο κ. Κων. Παπαποστόλου.
Οπως τονίζει ο ίδιος, η νέα αυτοδιοικητική κίνηση προέκυψε ως ανάγκη για να προκύψει μία δημοτική αρχή στιβαρή στο Δήμο, που όπως επισημαίνει, σήμερα «υπό την ηγεσία της Νέας Δήμαρχου, όχι μόνο δε διαχειριζόταν τα του Δήμου σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις της εποχής μας, αλλά επέδειξε ολιγωρία και αδυναμία στην αντιμετώπιση και επίλυση βασικών ζητημάτων».

Ο κ. Παπαποστόλου ασκεί δριμεία κριτική στην κ. Λαΐτσου, τονίζοντας ότι: «υποβαθμίζει το θεσμικό ρόλο του Δ.Σ, αγνοεί και υποτιμά τις προτάσεις και το ρόλο των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων, ακόμη και σε ζητήματα, διαχειρίζεται με αδιαφάνεια και αναξιοκρατία το θέμα των προσλήψεων του προσωπικού του Δήμου. Επίσης κατένειμε άνισα χρηματικά κονδύλια για έργα στις Δημοτικές Ενότητες, αλλά και Τοπικές Κοινότητες και επέβαλε άνισα δημοτικά τέλη, δε συμμετείχε επαρκώς και καθοριστικά στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάζει το έργο της Κάρλας, δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία στο θέμα της ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων ιδεών για την άμβλυνση της ανεργίας και κατένεμε μεροληπτικά κονδύλια που αφορούσαν οικονομικές συναλλαγές μεταξύ του Δήμου και των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου».

«Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση και επειδή νομίζω ότι οι δημότες δικαιούνται έναν καλύτερο Δήμο και αφού πρώτα συζήτησα και συνεχίζω να συζητώ με τους δημότες μας, αποφάσισα με αίσθημα ευθύνης με την παρούσα μου επιστολή, να σας ανακοινώσω την πρόθεση μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Δήμου μας ως επικεφαλής μιας κίνησης πολιτών και αυτοδιοικητικών στελεχών που τους διακατέχουν οι ίδιοι προβληματισμοί μ’ εμένα.

Ετσι συμμετέχω στη διαδικασία αυτή για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής, έχοντας ως σημαία μου την πλήρη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την κοινωνική λογοδοσία, την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στα κοινά, και κυρίως το σεβασμό της αντίθετης πολιτικής άποψης» και τέλος απευθύνεται στους δημότες και κυρίως στη νέα γενιά καλώντας τους να στηρίξουν τη νέα αυτή πρωτοβουλία «για να μπορέσουμε -όπως λέει- όλοι μαζί να αλλάξουμε το Δήμο μας και να τον βάλουμε στα πρότυπα που του αξίζει».

Βιογραφικό

Ο Κων/νος Γ. Παπαποστόλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Βελεστίνο.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός ( Dipl. Ing.) στο Πανεπιστήμιο Στουτγάρδης της Γερμανίας.

Εργάστηκε ως μηχανικός επί μια πενταετία στην Αυστρία και κατόπιν επέστρεψε στο Βόλο όπου και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας δικό του Τεχνικό Γραφείο.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων M.B.A.( MASTER in BUSINESS ADMINISTRATION).

Μιλάει άπταιστα γερμανικά και καλά αγγλικά

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φερών επί δημαρχίας Κων/νου Κανάρη 1999-2002, καθώς επίσης και Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. της νεοσύστατης τότε Δ.Ε.Υ.Α. Φερών.

Διετέλεσε μέλος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Τμήμα Μαγνησίας, καθώς επίσης και Αντιπρόεδρος αυτού 2006-2010.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου