ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανακαινίστηκε το κτίριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού

ανακαινίστηκε-το-κτίριο-του-πρώην-αγρ-514665

Για χρήση από την τοπική κοινωνία παραδίδεται εντός ημερών από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου το ανακαινισμένο πλέον κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Στεφανοβίκειο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση του Μουσείου της περιοχής, καθώς και του Συλλόγου Γυναικών.

Μετά από αρκετό διάστημα εργασιών, όπως απαιτούσε η κατάσταση του κτιρίου και με παρεμβάσεις που αφορούσαν σε όλα τα επίπεδα, όπως στα υδραυλικά, τα κτιριολογικά, στα ηλεκτρολογικά ζητήματα, το κτίριο είναι πλέον έτοιμο να φιλοξενήσει σημαντικές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Στεφανοβικείου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, στο ισόγειο του κτιρίου θα στεγαστεί το Μουσείο της περιοχής που τώρα λειτουργεί σε ιδιωτικό χώρο. Επίσης, στον πρώτο όροφο θα στεγαστεί ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανοβικείου, όπου μάλιστα έχει δρομολογηθεί και η προμήθεια των επίπλων, ώστε να υπάρχουν οι πρέπουσες συνθήκες για τη φιλοξενία του συλλόγου που αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου παρευρέθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών, όπου ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν νέες παρεμβάσεις ανακαίνισης μέσω του προγράμματος του Leader με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.

Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της υπογραμμίζοντας ότι: «μέσα από την ανακαίνιση του κτιρίου καταφέρνουμε και αξιοποιούμε ένα ακίνητο που μέχρι πρότινος ήταν πλήρως εγκαταλειμμένο, και παράλληλα αναβαθμίζεται ο κεντρικός ιστός της περιοχής τονώνοντας κοινωνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου