ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τέσσερις επανασυνδέσεις ρεύματος

τέσσερις-επανασυνδέσεις-ρεύματος-526346

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση σε τέσσερα σπίτια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου είχε διακοπεί λόγω της αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών.

Μετά από παρέμβαση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και την ενημέρωση που υπήρξε με αποστολή στοιχείων προς τη ΔΕΗ, για την ιδιαιτερότητα αυτών των περιπτώσεων, η ΔΕΗ προχώρησε άμεσα από χθες στην επανασύνδεση των οικιών με το ρεύμα.

Η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου εξέφρασε την ικανοποίησή της τονίζοντας πως: «μια κοινωνική αδικία αποκαταστάθηκε και συμπολίτες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, μπόρεσαν να έχουν και πάλι ρεύμα στο σπίτι τους για να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Το αρμόδιο Υπουργείο έπρεπε νωρίτερα να είχε δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Παράλληλα αποδεικνύεται και η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κοινωνικά θέματα. Εμείς ζητούμε από τους δημότες να μας ενημερώσουν και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση».

Για την κινητικότητα

Στο μεταξύ το αίτημα να μην αποχωρήσει κανένας δημοτικός υπάλληλος από το Δήμο μέσω της υποχρεωτικής κινητικότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης το προσωπικό έχει μειωθεί και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίζονται οι καθημερινές εργασίες, μετέφερε στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου βρέθηκε προχθές, η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου.

Πιο συγκεκριμένα συνάντηση με το διευθυντή του Γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου είχε στην Αθήνα η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου αναφορικά με το θέμα της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, όπου και τονίστηκε ότι θα υπάρξει νέα εξέταση των στοιχείων των Δήμων.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις υπαλλήλων με μετατάξεις σε άλλους φορείς, με αποτέλεσμα το προσωπικό να έχει μειωθεί, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά ο όγκος εργασιών λόγω του Καλλικράτη.

Στην προχθεσινή συνάντηση με το Διευθυντή του Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου, η κ. Λαΐτσου τόνισε πως η πρόσφατη μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών για την κινητικότητα των υπαλλήλων βασίστηκε σε λαθεμένα στοιχεία, καθώς τουλάχιστον για την περίπτωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συμπεριλήφθησαν και οι συμβασιούχοι ολίγων μηνών, ενώ αφορούσαν μέχρι το καλοκαίρι του 2013, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αποχωρήσεις εργαζομένων των τελευταίων μηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου