ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ψήφισαν τον προϋπολογισμό «μεταξύ τους» στο Βελεστίνο

ψήφισαν-τον-προϋπολογισμό-μεταξύ-το-538245

«Σε οικογενειακή υπόθεση» μεταξύ της πλειοψηφίας εξελίχτηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 και τον ισολογισμό της του 2013 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν από τις συνεδριάσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για μεθόδευση σύγκλισης τριών αλλεπάλληλων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπου ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν κορυφαία θέματα, όπως η έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2014 και η λήψη απόφασης για την έγκριση ισολογισμού – απολογισμού 2011 του δήμου.

Οι πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη, η συζήτηση των οποίων ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο των 30 λεπτών, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης τη λήψη απόφασης για την Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού 2011 του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Τρίτη είχε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης τη λήψη απόφασης για την έγκριση προϋπολογισμού (χρήσης) έτους 2014 του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του δήμου Ρήγα Φεραίου και την κ. Λαΐτσου για: «υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ κάνει λόγο για αποκλεισμό σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ως θεσμικού οργάνου σε θέματα διαχείρισης του Δήμου».

«Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα, όπως αυτά που αναλύθηκαν, καταδεικνύουν την απαξίωση της κ. Λαΐτσου στο υπέρτατο όργανο του Δήμου, που είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου να γίνει πιο δημοκρατικός, πιο σύγχρονος, πιο ευέλικτος και πιο αποτελεσματικός. Η παρούσα δημοτική αρχή με την ανεπάρκειά της και την ανευθυνότητα που τη διακρίνει, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και στην ευημερία του», επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου