Οικοδομική άδεια για το ΕΠΑΛ έλαβε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2013-12-06, 13:05:38
Οικοδομική άδεια για το ΕΠΑΛ έλαβε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Την οικοδομική άδεια για την κατασκευή του διδακτηρίου του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου έλαβε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και άμεσα προχωρά στην υποβολή των δικαιολογητικών στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την δημοπράτηση του έργου. Από τη Δημοτική Αρχή εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει γίνει η δημοπράτηση.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου παρέλαβε από την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου την οικοδομική άδεια για την κατασκευή του κτιρίου. Επισημαίνεται πως η νέα σχολική μονάδα σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται πλησίον του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου της περιοχής.

Από τη Δημοτική Αρχή υπογραμμίζεται πως πλέον περιορίζονται οι διαδικασίες που εκκρεμούν για την έναρξη των εργασιών, ενώ  εντός των επόμενων ημερών θα σταλούν στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα δικαιολογητικά για την έγκριση της δημοπράτησης του έργου. Εκτιμάται ότι μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει τελειώσει αυτό το στάδιο και ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του διδακτηρίου που έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες οι υπολογισμοί είναι πως εντός διμήνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της δημοπράτησης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το ΕΠΑΛ Βελεστίνου τα τελευταία τρία χρόνια συγκεντρώνει όλο και περισσότερους μαθητές, εξέλιξη που κάνει επιτακτική την ανάγκη για μεταστέγαση σε ένα νέο διδακτήριο, με σύγχρονες υποδομές για εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους εκδηλώσεων.

 

Πληρώνονται

οι καταρτιζόμενοι

Περίπου το 50% του ποσού από το πρόγραμμα κατάρτισης ΤΟΠΕΚΟ που αφορά τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, έλαβαν αυτές τις ημέρες οι καταρτιζόμενοι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το λάβουν άμεσα.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=