ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βελεστινιώτικοι σχολιασμοί

βελεστινιώτικοι-σχολιασμοί-557644

-Με τον τελευταίο λογαριασμό του νερού, η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.Φ. έστειλε και σημείωμα προς όλους τους καταναλωτές του Βελεστίνου όπου απαιτείται ποσό 738 ευρώ για τέλη σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης. Γνωρίζει πολύ καλά η ΔΕΥΑΡΦ ότι από αρκετά σημεία των δρόμων του Βελεστίνου δεν έχει περάσει ακόμα ο κεντρικός αγωγός της αποχέτευσης. Δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν αυτά τα σημεία θα μπουν στο αποχετευτικό δίκτυο κάποια στιγμή, διότι υπάρχουν προβλήματα με την άρνηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Πώς λοιπόν απαιτούνται από τους δημότες του Βελεστίνου τέλη σύνδεσης, για αποχέτευση που η κατασκευή της είναι ακόμη υπό αμφισβήτηση; Μήπως θα έπρεπε να το εξετάσει η αρμόδια υπηρεσία, ώστε μην δημιουργούνται εύλογες αντιδράσεις των δημοτών;

-Αρκετοί δημότες δυσκολεύονται να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης λόγω του υψηλού του κόστους. Είναι αποδεδειγμένο σήμερα ότι το φυσικό αέριο είναι η πιο ενδεδειγμένη οικονομική λύση, τόσο στο κόστος του, όσο και στην οικολογική του ιδιότητα. Δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και το πληρώνει κανείς μετά από την κατανάλωσή του. Ολόκληρος σχεδόν ο Βόλος έχει συνδεθεί με το φυσικό αέριο. Ο κεντρικός αγωγός περνά έξω από το Βελεστίνο. Ο Δήμος Φερών ας κάνει ένα αίτημα όπου θα ζητά να συνδεθεί και το Βελεστίνο με το φυσικό αέριο. Οι δημότες το περιμένουν ως διέξοδο στην οικονομική αυτή δύσκολη συγκυρία.

-Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε όπου τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ένα ιχθυοπωλείο άνοιξε στο Βελεστίνο. Μία τολμηρή απόφαση των ιδιοκτητών σε αυτήν την εποχή. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους δημότες να προμηθεύονται ψάρια και θαλασσινά από υπεύθυνο πλέον κατάστημα. Οι δημότες ας το στηρίξουν για να το κρατήσουν στον τόπο τους.

Κορνήλιος Δελατόλας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου