Πόρους για τη γεώτρηση στο Αερινό

Τελευταία ενημέρωση: 2013-12-02, 11:55:31
Πόρους για τη γεώτρηση στο Αερινό

Στην υποβολή του φακέλου για την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης του Αερινού στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους,  θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε πριν μερικούς μήνες στην ανόρυξη νέας γεώτρησης και πλέον το Αερινό δεν θα υδρεύεται από ιδιωτική γεώτρηση, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Το κυριότερο είναι μάλιστα πως η γεώτρηση έχει γίνει σε περιοχή, όπου το πόσιμο νερό είναι ποιοτικώς καλό και έτσι οι χρήστες του δικτύου θα εξυπηρετούνται.

Μετά τη δοκιμαστική ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης από την ΔΕΥΑΡΦ, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη σύνδεσή της με το δίκτυο, ώστε το νερό να διοχετεύεται προς χρήση.

Το θέμα της δημοτικής υδρευτικής γεώτρησης συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, όπου έγινε αναφορά στην προσπάθεια του Δήμου για την ανόρυξη νέας γεώτρησης. Μάλιστα αποφασίστηκε να υποβληθεί ο σχετικός φάκελος στην «Πρόσκληση 052  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου»,  για τη χρηματοδότηση του έργου.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως οι εργασίες της ανόρυξης της υδρευτικής γεώτρησης ολοκληρώθηκαν πριν μερικούς μήνες, ενώ έγινε και δοκιμαστική χρήση της. Το κόστος των εργασιών ανήλθε στις 85.000 ευρώ. Πλέον υπολείπεται το κομμάτι της σύνδεσης της υδρευτικής γεώτρησης με το δίκτυο ύδρευσης. Το κόστος της σύνδεσης υπολογίζεται γύρω στα 70.000 ευρώ. Και για τις δύο περιπτώσεις ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση των εργασιών από κοινοτικούς πόρους.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι «Τα πλεονεκτήματα από μια τέτοια πρωτοβουλία είναι αρκετά: Πρώτον, ο Δήμος δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει μίσθωμα για την ιδιωτική γεώτρηση, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, οπότε υπάρχει θετικό πρόσημο για τα οικονομικά του Δήμου. Δεύτερον, εξασφαλίζεται ακόμη καλύτερο ποιοτικά και ποσοτικά νερό, καθότι η περιοχή ανόρυξης έχει εγκριθεί για την καταλληλότητά της από τους αρμόδιους φορείς. Τρίτον, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των δημοτών δίνοντας έμφαση στις υποδομές. Τέταρτον, εμπλουτίζεται η τεχνογνωσία και η δυναμική της ΔΕΥΑΡΦ για να παρεμβαίνει σε καίριας σημασίας ζητήματα που αφορούν την πολιτική για τα ύδατα».

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=