ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το δήμο Ρήγα Φεραίου

εγκρίθηκε-το-τεχνικό-πρόγραμμα-για-το-563333

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2014 το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 8,1 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει έργα τόσο καινούρια όσο και αυτά που είναι σε εξέλιξη από πέρυσι. Οι πόροι για την υλοποίηση των έργων θα προέλθουν τόσο από τα έσοδα του Δήμου όσο και από ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και το ΕΣΠΑ. Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα της επένδυσης στην ενέργεια από την ιδιωτική εταιρεία ΒΙΟΠΑΡ.

Το Τεχνικό πρόγραμμα για το 2014 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου. Ο σχεδιασμός του νέου τεχνικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε κάτω από το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο και τους πιο πιεστικούς όρους που έθεσε φέτος το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που προβλέπονται, είναι οι διανοίξεις και κατασκευές νέων δρόμων, οι τσιμεντοστρώσεις πεζοδρομίων, οι συντηρήσεις γηπέδων και αθλητικών χώρων, οι οικιστικές αναπλάσεις, οι συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, η εκπόνηση γεωλογικών, τοπογραφικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, οι επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού, η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου δήλωσε πως: «από τα έσοδα του Δήμου έχουμε προϋπολογίσει πολλά χρήματα για την κατασκευή έργων στις υποδομές και την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Συγχρόνως έχουμε προγραμματίσει έργα και δράσεις με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τα οποία έχουμε έτοιμες μελέτες και τις υποβάλαμε στους αρμόδιους φορείς. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε έχοντας αποδείξει πως δεν ξέρουμε μόνο να σχεδιάζουμε έργα, αλλά και να υλοποιούμε, καθώς αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας είτε ολοκληρώθηκαν είτε είναι σε εξέλιξη έργα, παρεμβάσεις, δράσεις εκατομμυρίων ευρώ με όφελος για την τοπική κοινωνία και οικονομία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου