ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσλήψεις οκτάμηνης και πεντάμηνης σύμβασης

προσλήψεις-οκτάμηνης-και-πεντάμηνης-565566

Σε διαδικασίες για την ενίσχυση του προσωπικού στις διάφορες υπηρεσίες βρίσκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από το Δήμο η προκήρυξη για την πρόσληψη 25 εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση. Συγχρόνως έχουν αρχίσει οι ενέργειες για την τοποθέτηση των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας που θα απασχοληθούν για πέντε μήνες.

Η αύξηση του προσωπικού είναι απαραίτητη, καθώς οι ανάγκες για παρεμβάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ δεν γίνεται καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εδώ και αρκετό καιρό λόγω του Μνημονίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθούν πάνω από 50 προσλήψεις ατόμων που θα προέρχονται από δύο κατηγορίες, τις οκτάμηνες συμβάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και τις πεντάμηνες συμβάσεις από την Κοινωφελή Εργασία.

Η πρόσληψη συμβασιούχων οκτάμηνης διάρκειας γίνεται μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά μια ετήσια διαδικασία. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει γύρω στις 25 θέσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ο οποίος βέβαια είχε ζητήσει 40 θέσεις.

Η δεύτερη κατηγορία είναι η πρόσληψη ατόμων στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που διεξάγεται από τον ΟΑΕΔ. Ήδη έχουν επιλεγεί από τον ΟΑΕΔ οι εννιά εργαζόμενοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που θα εργαστούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για πέντε μήνες με συνολικό μηνιαίο εισόδημα γύρω στα 500 ευρώ. Μάλιστα ήδη οι εργαζόμενοι έχουν μεταβεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Παράλληλα πριν μία εβδομάδα περίπου έληξε και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για τις 16 θέσεις ΔΕ που εντάσσονται επίσης στην Κοινωφελή Εργασία μέσω του ΟΑΕΔ. Αναφορικά με την οκτάμηνη σύμβαση ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ήδη απέστειλε στο ΑΣΕΠ την προκήρυξη, προκειμένου να έχει την έγκριση του φορέα.

Εκτιμάται ότι μέχρι και τα μέσα του Δεκεμβρίου θα έχει εκδοθεί η σχετική προκήρυξη από το Δήμο, ώστε από τις αρχές του νέου έτους οι εργαζόμενοι να αρχίσουν την εργασία.

Συνολικά οι θέσεις για το Δήμο Ρήγα Φεραίου ανέρχονται στις 25 και είναι οι εξής: Δώδεκα θέσεις συνοδοί απορριμματοφόρων, δύο θέσεις οδηγών χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου, μία θέση οδηγού με ψηφιακό ταχογράφο, τρεις θέσεις ΥΕ εργάτες καθαριότητας, δύο θέσεις ΔΕ χειριστές γκρέιντερ, δύο θέσεις ΔΕ χειριστές εκσκαπτικών μηχανημάτων, μία θέση ΔΕ χειριστή μηχανήματος σαρώθρου, μία θέση ΤΕ ηλεκτρολόγων μηχανικών, μία θέση ΤΕ μηχανολόγων μηχανικών, μία θέση ΤΕ τοπογράφων μηχανικών, μία θέση ΤΕ αμοκονιαστή.

Οπως ανέφερε η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου, «κάνουμε κάθε προσπάθεια για να ενισχύσουμε το προσωπικό μας και να αυξήσουμε τον αριθμό εργαζομένων τόσο για λόγους κοινωνικούς όσο βέβαια και αντιμετώπισης της καθημερινότητας και υλοποίησης σημαντικών δράσεων. Λόγω της δύσκολης κατάστασης θα πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του προσωπικού και των αναγκών που δημιουργούνται. Παράλληλα είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιοδήποτε σενάριο για διαθεσιμότητα μόνιμων υπαλλήλων και θα προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις υπάρχουσες θέσεις του προσωπικού σε όλο το Δήμο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου