ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα

για-το-πρώτο-τρίποντο-στο-πρωτάθλημα-878654

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με αντίπαλο τον ΓΑΣ Σβορώνο Πιερίας στην 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου θέλει και μπορεί σήμερα (15:00) ο Ολυμπιακός Βόλου, που ξεκινώντας με ήττα στην Κοζάνη από την ΑΕΠ πήρε αρκετά «μαθήματα» για το πώς τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό, τον οποίον οι άλλες ομάδες βλέπουν ως το μεγάλο όνομα της κατηγορίας και επιδιώκουν να πάρουν κάτι από τα παιχνίδια απέναντί του, γνωρίζουν πλέον πως τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς πάθος και διαρκή προσπάθεια και αυτό θέλουν να φανεί στο γήπεδο από σήμερα στο πρώτο παιχνίδι έδρας, στο Στεφανοβίκειο.

Ως γνωστόν το ματς (15:00) δεν γίνεται στη Νεάπολη, την πρώτη έδρα που έχει δηλώσει ο Ολυμπιακός Βόλου, λόγω της επανασποράς του γηπέδου αλλά και το φιλόξενο Στεφανοβίκειο θα φροντίσουν να το κάνουν έδρα οι φίλαθλοι της ομάδας, αφού αναμένεται να υπάρξει μαζική μετακίνηση.

Μάλιστα η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε από την Παρασκευή την προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα που θα διεξαχθεί σήμερα στις 15.00 και παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση, ενώ εισιτήρια θα υπάρχουν και σήμερα στο εκδοτήριο του γηπέδου του Στεφανοβικείου.

Η γενική είσοδος είναι στα 10 ευρώ, ενώ όσες γυναίκες και παιδιά μέχρι 15 ετών συνοδεύονται από κατόχους διαρκείας όλων των ειδών θα εισέρχονται δωρεάν. Επίσης για τους κάτοχους διάρκειας που επιθυμούν στο εκδοτήριο του γηπέδου θα υπάρχει κουπόνι αξίας 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου.

Αγωνιστικά η ομάδα είναι έτοιμη να δείξει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, όντας πιο δημιουργική και πιο ουσιαστική, ενώ ο προπονητής των ερυθρολεύκων Σάκης Θεοδοσιάδης, που στο πρώτο ματς ξεκίνησε την 11άδα με 6 Βολιώτες, δεν αποκλείεται να κάνει κάποια ή κάποιες αλλαγές, θέλοντας όχι απλώς να κυριαρχήσει, αλλά να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι…

Ο αντίπαλος Σβορώνος προέρχεται από επιπλέον παιχνίδι την περασμένη Τετάρτη, για το κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας, απ’ όπου αποκλείστηκε χάνοντας 1-0 στην παράταση από τον Πιερικό.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται πρώτη φορά με αντίπαλο τον Σβορώνο, που στην πρεμιέρα του στη Γ’ Εθνική ήρθε 2-2 στην Πιερία με τον ΑΟ Χανιώτης Χαλκιδικής και είναι μια ομάδα με έμπειρους παίκτες, αφού στην 11άδα που ξεκίνησε ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνούσε τα 30 χρόνια, καθώς οι οκτώ ήταν 30άρηδες.

Στην 11άδα που συγκροτούσαν οι Κούζας (24 χρ.), Καραγκούνης (30), Δημητρίου (34), Κωτσιόπουλος (31), Βούλγαρης (23), Δημητρουλόπουλος (37), Ναρίνογλου (22), Ρ. Κόλα (32), Κυπαρίσσης (30), Κυρτέγος (35), Μακράκης (31), δεν ήταν ο 36χρονος Τροΐρης, ενώ από τις 5 αλλαγές που έγιναν (Σκαμπαρδώνης (19), Σιδηρόπουλος (19), Τσολακίδης (24), Μυστρίδης (22), Δημηνάς (23), στο τέλος του αγώνα ο μέσος όρος «έπεσε» στα 27 έτη.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε αλλαγή που έγινε (Σιδηρόπουλος αντί Δημητρουλόπουλου) οι δυο παίκτες έχουν 19 χρόνια διαφορά!

Έμπειρος είναι και ο Κατερινιώτης προπονητής της ομάδας Νίκος Θεοδοσιάδης, ο οποίος, όταν βρέθηκε αντίπαλος σε πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον συνεπώνυμο του, του Ολυμπιακού, Σάκη Θεοδοσιάδη είχε τρεις ήττες (στον πάγκο του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας έχασε 0-3 και μετά με την ΑΕ Καραϊσκάκης έχασε πάλι από τον Απόλλωνα Λάρισας του Σάκη Θεοδοσιάδη 2-0 στη Φιλιππούπολη και 0-1 στην Άρτα), αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό είχε και θετικά αποτελέσματα.

Αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Νίκος Θεοδοσιάδης ως προπονητής του Πιερικού πέρσι (4/12/21) στη Σούπερ Λιγκ 2 ήταν νικητής στη Νεάπολη με 0-1, σπάζοντας μια παράδοση 30 ετών (σ.σ. στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ο Εμανουέλ Καγιέχα),ενώ στη Φούτμπολ Λιγκ το 2021 είχε δυο ισοπαλίες 3-3 στην Κατερίνη και 1-1 στον Βόλο (σ.σ. και στα δυο αυτά ματς στον πάγκο των ερυθρολεύκων ήταν ο Βασίλης Βούζας).

Στη Γ’ Εθνική το 2018-19 πάλι ως προπονητής του Πιερικού είχε χάσει από τον Ολυμπιακό Βόλου 1-2 με τα δυο γκολ Βαγγέλη Μάντζιου, ενώ δεν είχε χάσει την περίοδο 16-17 στον πάγκο της ΑΕ Καραϊσκάκης με ισοπαλία 1-1 στην Άρτα και νίκη 0-1 στον Βόλο με αντιπάλους «ερυθρόλευκους» προπονητές τότε, στο πρώτο ματς τον Παναγιώτη Τζαναβάρα και στο δεύτερο τον Σάκη Παπαβασιλείου.

Ο Πέτσας διαιτητής

Ο Σωτήρης Πέτσας από την ΕΠΣ Τρικάλων είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Σβορώνο στις 3 μ.μ., στο γήπεδο Στεφανοβικείου.

Ο Πέτσας σφυρίζει 3η χρονιά στην κατηγορία και πέρσι ήταν διαιτητής σε δυο εκτός έδρας ματς του Θησέα. Από τα Τρίκαλα είναι και οι βοηθοί του Πέτσα, οι Χρήστος Αλεξόπουλος και Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος.

Οι διαιτητές και τα άλλα σημερινά (15.00) του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής είναι:

ΠΟ Ελασσόνας-Μακεδονικός Φούφα

Μαυρίδης, Ημαθίας

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-ΑΕΠ Κοζάνης

Λαμπρίδης, Πέλλας

Κεραυνός Αγγελοχωρίου-Εδεσσαϊκός

Θεοδωρακόπουλος, Φλώρινας

Πιερικός-Δωτιέας Αγιάς

Παπαδόπουλος Γ., Μακεδονίας

Κοζάνη-Καστοριά

Διακουμάκος, Πιερίας

ΑΟ Χανιώτης-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Τσιλίκας, Καβάλας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου