ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σαν σήμερα το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου στην Α’ Εθνική

σαν-σήμερα-το-πρώτο-γκολ-του-ολυμπιακο-873718

Σαν σήμερα στις 5 Νοεμβρίου 1967 σημειώθηκε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου στην ιστορία του στην Α’ Εθνική. Ενώ το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στα τρία πρώτα ματς (Προοδευτική – Ολυμπιακός 3-0, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1, Απόλλων – Ολυμπιακός 3-0) και το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο επόμενο παιχνίδι με τον Βύζαντα στα Μέγαρα. Μάλιστα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 6ο λεπτό με τον Νίκο Ρηγούλια, αλλά τελικά γνώρισε ήττα στο δεύτερο ημίχρονο με 3-1 (53’, 72’, Κουβάς, 78’ Ρουσάκης).

Η σύνθεση του Ολυμπιακού στο ματς με τον Βύζαντα που σημειώθηκε το πρώτο γκολ Α’ Εθνικής ήταν: Γιδόπουλος, Ρηγούλιας, Μακρής, Παππάς, Τσουκνίδας, Συνετόπουλος, Μουντούλιας Τσαμπαλός, Καραηλιού, Τζίνης, Γιαλαντζής.

Ο Ρηγούλιας στην Α’ Εθνική με τον Ολυμπιακό έκανε 57 συμμετοχές και είχε δυο γκολ (το άλλο με πέναλτι στη Λευκωσία το 1970 κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας), ενώ συνολικά με την ερυθρόλευκη φανέλα αγωνίστηκε 289 φορές. Είναι στην πρώτη δεκάδα των «αρχιπιστών» και σκόραρε 20 φορές.

Μάλιστα κάποια γκολ του Νίκου Ρηγούλια είναι ιστορικά, καθώς εκτός από το 1ο της ομάδας στην Α’ Εθνική, το καλοκαίρι του 1969 είχε πετύχει το «χρυσό» γκολ στο τρίτο μπαράζ με τη Βέροια στο Αλκαζάρ (3/7: 2-1 (10’ Γ. Πασχαλίδης, 57’ Ν. Ρηγούλιας-37΄ Σ. Γαϊτάνος) με τον Ολυμπιακό να παίρνει την άνοδο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου