ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υποχρέωση Κυπέλλου για Ολυμπιακό Βόλου

υποχρέωση-κυπέλλου-για-ολυμπιακό-βόλ-880983

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετά από 11 φιλικά και 13 εβδομάδες προετοιμασίας, στις 15:00 στο Αθλητικό Κέντρο «Ολγα Βασδέκη», θα αγωνιστεί σε νοκ-άουτ αγώνα με τον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας, που μετέχει στη Β’ Τοπική, για την α’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΘ.

Ο Ολυμπιακός, που θα αγωνιστεί τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική, η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου, επιστρέφει και σε έναν τοπικό θεσμό. Τελευταία έπαιξε σ’ αυτόν την περίοδο 2018-19 και μάλιστα έφτασε στον τελικό και κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣΘ, πέρα από το ότι ήταν πρωταθλητής στον όμιλό του στη Γ’ Εθνική!

Την περίοδο εκείνη ο Ολυμπιακός είχε μάλιστα πετύχει 24 γκολ στα ματς του κυπέλλου ΕΠΣΘ, ξεκινώντας πάλι από τη Νέα Ιωνία και κερδίζοντας τον Πηλέα 0-9 (11’ Κόλα, 32’, 43’Σκοπελίτης, 45’ Παπαϊωάννου, 69’ Ζγκούρη, 82’ Καναβός, 83’ Πατσής, 88’, 90’ Σαχινίδης).

Στη συνέχεια και χωρίς να δεχθεί γκολ κέρδισε στον Πτελεό τον Πρωτεσίλαο 0-7 (19’ Ζγκούρη, 39’ πέν. Ευθυμιάδης, 43’ Κόλα,69’ Νόνης, 73’ Μαργαρίτης, 76’ Καναβός, 85’ Πατσής) και στην 3η φάση οι ερυθρόλευκοι απέκλεισαν τη Νίκη με 3-2 (9’ Φλίγκος, 14’ Λεάντρο, 45’+4’ Σερτζίνιο- 35’ Κέρι, 50’ Βουκομάνοβιτς).

Στα ημιτελικά είχαμε Ρήγας Φεραίος- Ολυμπιακός 1-2 (5’ Πάσχος-37’, 59’ Φλίγκος) και στον τελικό Ολυμπιακός-Αίας Σούρπης 3-0 (31’ Ζγκούρι, 45’ Σκοπελίτης, 53’ Μπουτζίκος), με την ερυθρόλευκη ομάδα να κατακτά το τρίτο της τοπικό κύπελλο.

Στο σημερινό ματς στις 15:00, στο Αθλητικό Κέντρο «Ολγα Βασδέκη» με τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Παπαϊωάννου και τον Κόφφα, που μάλλον αποχωρεί, θέλει να δει με σοβαρότητα κι αυτή την υποχρέωσή του, να συνεχίσει να δείχνει την καλή εικόνα που έχει στα φιλικά του και που συνεχώς βελτιώνει, έχοντας πετύχει 17 γκολ (έχει δεχτεί μόλις 3) και να φτάσει στην πρόκριση, μπαίνοντας μετά στην τελική ευθεία για να διατηρήσει την ετοιμότητά του για το πρωτάθλημα.

Τρία τα ματς κυπέλλου

Τρία ματς θα γίνουν σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου για την α’ φάση στον θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Το αναλυτικό πρόγραμμα:

«Ολγα Βασδέκη», 11:00

Ηρακλής Βόλου-Άνθιμος Γαζής

(Συναΐτη, Γκατζούνα, Καρβούνη)

Σκοπέλου, 11:30

Σκόπελος-Σκιάθος

(Κεχαγιάς, Τσάγγαρης, Μαντέβας)

«Ολγα Βασδέκη», 15:00

Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου

(Ι. Κούστας, Ελ. Γαλάνη, Γερμάνης)

Ετοιμότητα μέσω φιλικών

Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός παρά τις καθυστερήσεις στην έναρξη του πρωταθλήματος αγωνιστικά δείχνει άλλωστε την ετοιμότητα που απαιτείται, παίζοντας μάλιστα τα 8 από τα 11 φιλικά ματς με ομάδες της κατηγορίας, χωρίς να έχει ήττα. Εχει κερδίσει 1-2 τον ΑΟ Υπάτου και 0-3 τον Δωτιέα εκτός έδρας και στον Βόλο 3-1 τον Διγενή, 1-0 την Ελασσόνα, ενώ είχε ισοπαλίες 0-0 στην Κατερίνη με Πιερικό, στη Φήκη Τρικάλων και στην Άλλη Μεριά με Εθνικό Κεραμιδίου και Ηρακλή Λάρισας, που πήρε «προαγωγή» στη Σούπερ Λιγκ 2. Επίσης θετικά ήταν και τα μηνύματα από τα φιλικά και με τοπικές ομάδες (1-3 τον Ρήγα Φεραίο, 3-0 τον Αίαντα Σούρπης και 2-0 τον Μαγνησιακό).

Αναμονή για ομίλους

Στις δυο εβδομάδες που θα απομένουν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός Βόλου θα προγραμματίσει ένα ακόμη φιλικό για την άλλη Κυριακή ως πρόβα τζενεράλε, ενώ αύριο θα περιμένει την οριστική συγκρότηση των ομίλων της Γ’ Εθνικής και τις αμέσως επόμενες ημέρες και την κλήρωση του πρωταθλήματος…

Στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθεί η ομάδα και ποιοι θα είναι αντίπαλοι, αφού και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ, ξεκαθάρισε πως αύριο Δευτέρα θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις, όσον αφορά τον καταρτισμό των ομίλων στη Γ’ Εθνική κατηγορία, κάτι που δεν ήταν εύκολο, καθώς η μεγάλη καθυστέρηση έφερε αλλαγές στην όλη δομή του πρωταθλήματος. Έτσι οι όμιλοι δεν θα είναι 4 των 18 ομάδων, όπως προβλεπόταν, αφού θα υπήρχαν πολλές αγωνιστικές Τετάρτες, αν και τώρα στο σχέδιο με 5 ομίλους των 14 θα υπάρξουν για κάποιες ομάδες μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις!

Αυτό που σίγουρα έχει κλειδώσει είναι η συγκρότηση του 1ου ομίλου με 14 ομάδες, αν και μπορεί να τον αλλάξει η περίπτωση που προστεθεί ο Πανδραμαϊκός και οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου υπάρχει μια περίπτωση να τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο προς Βορρά αποφεύγοντας τα Τρίκαλα, τις ομάδες της Κέρκυρας και της Λευκάδας και άλλα πιο μακρινά ταξίδια προς Χαλκίδα, Αγρίνιο και Πάτρα!

Ομως έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι και στον 3ο όμιλο με όλες τις θεσσαλικές ομάδες, αν οι κερκυραϊκές τοποθετηθούν στον 2ο. Και εκεί όμως δεν θα αποφύγει ταξίδια σε Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Βοιωτία και ίσως Αχαΐα και πιθανόν να αντιμετωπίσει και μια ομάδα της Αττικής.

Πάντως μέχρι αύριο Δευτέρα τίποτα δεν μπορεί να είναι οριστικό, καθώς θα πρέπει να υπάρξει και ο τελικός αριθμός των ομάδων που θα κριθεί από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου