ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κύπελλο την Κυριακή για Ολυμπιακό και Δευτέρα μαθαίνει αντιπάλους

κύπελλο-την-κυριακή-για-ολυμπιακό-και-882697

Την ερχόμενη Δευτέρα θα περιμένει να μάθει ο Ολυμπιακός Βόλου τις ομάδες που θα έχει αντιπάλους στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που θα εκκινήσει στις 13/11, ενώ μετά από 11 φιλικά την Κυριακή στις 15.00 θα έχει μια πρώτη επίσημη υποχρέωση, παίζοντας με τον Πανιώνιο Ν. Ιωνίας για την α’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΘ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το κυριακάτικο ματς στο Βασδέκειο είναι λοιπόν το πρώτο επίσημο για τον Ολυμπιακό για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε ένα θεσμό που τελευταία έπαιξε την περίοδο 2018-2019 και μάλιστα έφτασε στον τελικό και κατέκτησε το κύπελλο, πέρα από το ότι ήταν πρωταθλητής στον όμιλό του στη Γ’ Εθνική!

Τώρα για το νέο πρωτάθλημα ακόμη δεν ξέρει τον όμιλο που θα αγωνίζεται και τους αντιπάλους που θα έχει…

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελος Δανιήλ, μιλώντας χθες στον Sport Fm 89.5 για τη νέα Γ’ Εθνική και την καθυστέρηση στην έναρξή της, υπενθύμισε πως η Επιτροπή του προετοίμαζε από καιρό και σε βάθος χρόνου την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος, με τριετούς διάρκειας προκήρυξη της διοργάνωσης, πράγμα που ανέτρεψαν οι παρεμβάσεις της πολιτείας και το θέμα του μητρώου!

Ο Άγγελος Δανιήλ ξεκαθάρισε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου και συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε έχει ως αιτία ότι ένας περσινός πρωταθλητής, ο Αγροτικός Αστέρας, δεν είχε εγγραφεί στο Μητρώο, ενώ προέβλεψε ότι τα ίδια προβλήματα θα έρθουν ξανά και την επόμενη χρονιά!

Πάντως παρά τη δυσκολία στη συγκρότηση των ομίλων που γίνεται, διότι με 5 ομίλους μειώνονται οι Τετάρτες και μεγαλώνουν οι αποστάσεις, δήλωσε αισιόδοξος ότι μετά την Δευτέρα θα μιλάμε για κλήρωση και έναρξη.

«Νεότερα θα έχουμε τη Δευτέρα με τον αριθμό των ομάδων και των ομίλων. Θα πρέπει αυτό το πρωτάθλημα να βρει νόημα γιατί υπάρχει. Για να παίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, να προετοιμάζονται για μία επαγγελματική κατηγορία και να παίζουν τελικά σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όχι σε ένα τουρνουά 12-13 ομάδων. Υπερασπίζομαι την άποψη ότι η Γ’ Εθνική χρειάζεται 4 ομίλους των 16 ομάδων, αλλά τώρα εξετάζονται τα σενάρια των 5 και των 6 ομίλων για μείωση των αδικιών που μπορεί να προκύψουν…», ανέφερε ο Αγγ. Δανιήλ, τονίζοντας και την ανάγκη να προκύψει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα!

Αυτό που σίγουρα έχει «κλειδώσει» είναι η συγκρότηση του 1ου ομίλου με 14 ομάδες, αν και μπορεί να αλλάξει αυτό τον αριθμό η περίπτωση που προστεθεί ο Πανδραμαϊκός και οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου υπάρχει μια περίπτωση να τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο προς Βορρά, αποφεύγοντας τα Τρίκαλα, τις ομάδες της Κέρκυρας και της Λευκάδας και άλλα πιο μακρινά ταξίδια προς Χαλκίδα, Αγρίνιο και Πάτρα!

Όμως έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι και στον 3ο όμιλο με όλες τις θεσσαλικές (αν οι κερκυραϊκές τοποθετηθούν στον 2ο) και εκεί δεν θα αποφύγει ταξίδια σε Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Βοιωτία και ίσως Αχαΐα, ενώ μπορεί να βρεθεί αντίπαλος και με μια ομάδα της Αττικής.

Πάντως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα πρέπει να οριστικοποιηθούν πολλά, ακόμη και ο τελικός αριθμός των ομάδων που κριθεί από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ!

Στο μεταξύ στον Ολυμπιακό Βόλου, πέρα από τους ομίλους, το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την καθημερινή προσπάθεια να λειτουργεί η ομάδα σωστά, έχουν αφήσει ένα ανοικτό παράθυρο για περαιτέρω ενίσχυση, με τη μεταγραφική περίοδο να ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου