ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να συνεχίσει την αγωνιστική βελτίωση με Δωτιέα

να-συνεχίσει-την-αγωνιστική-βελτίωση-884571

Στον Νομό Λάρισας και στην Ανάβρα του Δήμου Αγιάς θα βρεθεί σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, που συνεχίζοντας τα φιλικά παιχνίδια του θα αντιμετωπίσει στις 17:00 τον Δωτιέα Αγιάς, μια ακόμη ομάδα, την οποία θα βρει αντίπαλο φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που… αργεί.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για τον Ολυμπιακό Βόλου, που κλείνει την ένατη εβδομάδα προετοιμασίας, το σημερινό είναι το έβδομο αγωνιστικό «τεστ» εν όψει πρωταθλήματος και οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να μην επηρεάζονται από τη νέα παράταση για τις επίσημες υποχρεώσεις, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν σαν σε πρωτάθλημα, με κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μέσα στην εβδομάδα και αγώνα, έστω φιλικό, την Κυριακή, ενώ ο προπονητής, Σάκης Θεοδοσιάδης, τελευταία παρατάσσει την ομάδα στο γήπεδο με όρους πρωταθλήματος και με τις αλλαγές που θα επιτρέπονται στα παιχνίδια του.

Το πιο θετικό για τον Ολυμπιακό, που σίγουρα θέλει όσο πιο σύντομα να καθοριστεί ο νέος χάρτης της Γ’ Εθνικής και να μάθει ημερομηνίες κλήρωσης και έναρξης, είναι ότι δείχνει τη συνοχή που θέλει η τεχνική ηγεσία, από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζει πολύ καλύτερα στοιχεία, βγάζοντας αντίδραση, περιορίζοντας τα λάθη και είναι πιο δημιουργικός αλλά και πιο αποφασιστικός στο τελείωμα των φάσεων, πετυχαίνοντας μάλιστα 5 γκολ στα δυο τελευταία φιλικά.

Αυτή η σημαντική βελτίωση στις νίκες (1-2 στην Θήβα τον ΑΟ Υπάτου και 3-1 στην Άλλη Μεριά τον Διγενή Νεοχωρίου) γεμίζει με αισιοδοξία την τεχνική ηγεσία, ειδικά μετά τον προβληματισμό που υπήρξε, όταν η ομάδα πιο πριν δεν είχε σκοράρει σε τρία ματς (0-0 με Ηρακλή Λάρισας, Φήκη Τρικάλων και Εθνικό Νέου Κεραμιδίου), με τον προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη να κρατά χαμηλούς τόνους, να μιλά για τη συνεχή προσπάθεια των παικτών και να περιμένει συνέχεια αλλά και την απόλυτη ετοιμότητα, περιμένοντας το πρωτάθλημα πιθανόν στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Ενημερωτική συνέλευση

Πάντως, ενώ η ομάδα του Ολυμπιακού συνεχίζει απρόσκοπτα την προετοιμασία της, από την πλευρά της η διοίκηση συνεχίζει τις προσπάθειες εξεύρεσης οικονομικών πόρων και αποφάσισε να ενημερώσει τον κόσμο και τα μέλη της ομάδας για τα αγωνιστικά τμήματα, μέσα από μια έκτακτη γενική συνέλευση, που θα γίνει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη για την Συνέλευση: «Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 που ελήφθη στη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου, καλούνται τα μέλη του συλλόγου σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17.00 που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στην αίθουσα FORUM, οδός Δεληγεώργη 9. Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα στις 18.00.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης είναι:

1) Εκλογή προέδρου και γραμματέα της γενικής συνέλευσης.

2) Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 2022-2023.

3) Ενημέρωση για τις αγωνιστικές ομάδες των τμημάτων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης του συλλόγου.

Στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στον Βόλο και στην οδό Αργοναυτών 32, δεύτερος όροφος, σε εμφανές σημείο έχουν τοιχοκολληθεί τα ονόματα των μελών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση.

Όποιο μέλος δεν εντοπίζει το όνομα του στην κατάσταση έχει δικαίωμα υποβολής εντός δύο ημερών αιτήματος διόρθωσης.

Δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη. Θα υπάρξει δυνατότητα καταβολής των συνδρομών και την ημέρα της γενικής συνέλευσης».

Σε αυτή τη συνέλευση για το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα ακόμη ανοικτό κάλεσμα σε όσους φίλους του συλλόγου θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα.

Αναμονή εξελίξεων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δρομολογηθούν οι εξελίξεις αρχικά με τις ομάδες που πρέπει να καλύψουν τα κενά στη Super League 2 και τα οποία έχουν άμεση σχέση και με ομάδες που θα «φύγουν» από τη Γ’ Εθνική, αφού στη Γ.Σ. της ΕΠΟ προχθές Παρασκευή δεν πάρθηκε καμία απόφαση αναφορικά με τις ομάδες που θα αντικαταστήσουν όσες αποχώρησαν.

Πάντως η Γ.Σ. πήρε μια σημαντική απόφαση που λύνει τα χέρια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αφού προκύπτει ότι της έδωσε την εξουσιοδότηση να αποφασίσει για όλες τις ομάδες που επηρεάζονται από τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το Μητρώο.

Έτσι, ενώ στην υπόθεση Αγροτικού Αστέρα-Πανδραμαϊκού η εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ ήταν υπέρ της ανόδου της ομάδας του Ευόσμου στη Super League 2, επειδή υπάρχει απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου υπέρ του Πανδραμαϊκού, η Εκτελεστική Επιτροπή απέφυγε να πάρει απόφαση, ώστε να μην έχουν συνέπειες τα μέλη της. Τώρα με την «κάλυψη» της ΓΣ μπορεί να το κάνει…

Ακόμη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα υπάρξει απόφαση για το ποιες ομάδες θα πάρουν την πρόσκληση για τη SL2 και στις επιλαχούσες είναι και ο Ηρακλής Λάρισας, από τον όμιλο της Γ’ Εθνικής που θα είναι και ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα περιμένει να δει πόσοι και ποιοι τελικά θα είναι οι αντίπαλοί του.

Ήδη από το αρχικό πλάνο του ομίλου υπάρχουν αποχωρήσεις, καθώς ομάδες, όπως η Δήμητρα, ο Αμβρυσσέας Διστόμου και ο Αχέρων Καναλακίου, δεν δήλωσαν συμμετοχή και πήγαν στα τοπικά πρωταθλήματα, όπως και άλλες, με τη Γ’ Εθνική να «μικραίνει» και στον Ολυμπιακό Βόλου πιστεύουν πως οι όμιλοι θα μείνουν τέσσερις με λιγότερες ομάδες και έτσι θα μειωθούν και οι αγωνιστικές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου