ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλος ένας μήνας «καθυστέρησης»

αλλος-ένας-μήνας-καθυστέρησης-863086

Ολο και πιο μακριά πάει η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αφού σήμερα υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι πολλές που έχουν συμπληρώσει ήδη 50 μέρες προετοιμασίας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Κι αυτό γιατί η αρχική ανακοίνωση έκανε λόγο για σέντρα στις 25/9, έπειτα μετατέθηκε για τις 2/10 και τώρα βλέπουν πως η προετοιμασία τους μπορεί να φτάσει και τις 80 μέρες (!), καθώς υπήρξε νέα παράταση, για να συνταχθεί ο χάρτης της κατηγορίας, και η πρώτη σέντρα μετατίθεται πιθανόν στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη!

Στον Ολυμπιακό Βόλου που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου προετοιμασία, η οποία θα τελείωνε με φιλικό αύριο, δεν θα αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν σαν σε πρωτάθλημα (εβδομαδιαία προπόνηση και αγώνα, έστω φιλικό, την Κυριακή), προσθέτοντας όμως σίγουρα δύο ακόμη φιλικά στις 2 και στις 9 Οκτώβρη. Αυτό προκύπτει από τη νέα ημερομηνία που τίθεται ως καταληκτική για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα, γιατί όλα δείχνουν ότι μπορεί και να έχουν περιθώριο και για άλλο φιλικό προετοιμασίας.

Οι αναβολές άλλωστε έγιναν συνήθεια, καθώς η πρώτη ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής είχε τεθεί η 22α Αυγούστου, η πρώτη παράταση δόθηκε για 31/8 και η τελευταία για την περασμένη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με την εκκίνηση του πρωταθλήματος στις 2 Οκτωβρίου.

Στην ΕΠΟ, παρότι έχουν λάβει επιστολές ομάδων που δήλωσαν την αδυναμία τους να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, εντούτοις , λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων και αποφάσεων που δεν έχουν οριστικά ληφθεί, δεν ήταν δυνατόν αυτή την εβδομάδα να έχουν τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα αγωνίζονται στην κατηγορία την περίοδο 2022-2023.

Η επιτροπή πρωταθλημάτων «οδηγήθηκε» στη λύση να παρατείνει την υποβολή δηλώσεων για πιο μετά και αφού περάσει η Γ.Σ. της ΕΠΟ (30/9), ελπίζοντας ότι έως τότε θα υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και πιο ξεκάθαρο τοπίο για τον «χάρτη» της Γ’ Εθνικής και τον αριθμό των ομάδων, που θα χωριστούν γεωγραφικά σε 4 ομίλους.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων αποφάσισε να προτείνει την παράταση για την υποβολή δηλώσεων μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου και αυτό θα επικυρωθεί τη Δευτέρα 26/9 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ…

Αυτό με αριθμούς και ημερομηνίες σημαίνει ότι μέχρι να γίνει συγκρότηση των ομίλων και κληρώσεις «χάνεται» και η Κυριακή 16 Οκτώβρη για πρεμιέρα, οπότε το πιο σύντομο ξεκίνημα της Γ’ Εθνικής μπορεί να γίνει στις 23/10, χωρίς να αποκλείεται και έναρξη δυο μέρες μετά την παρέλαση!

Τα προβλήματα της νέας παράτασης δεν είναι μόνο για τις ομάδες αλλά και για την ΕΠΟ! Αν γίνουν μία ή δυο αγωνιστικές τον Οκτώβρη και ισχύσει η αρχική προκήρυξη με 4 ομίλους και 34 αγωνιστικές, οι υποχρεώσεις των ομάδων θα τελειώσουν Ιούνιο έχοντας μια περίοδο 10 μηνών, ενώ πέρσι η Γ’ Εθνική είχε 22 αγωνιστικές, το 2020-21 παίχτηκαν μόλις 11 αγωνιστικές, το 19-20 οι αγώνες ήταν 23 και το 2018-19, που ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πρωταθλητής (22-3-1), οι αγώνες ήταν 26.

Για την ΕΠΟ παρά το γεγονός ότι φέτος μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής δεν θα υπάρξει μίνι πρωτάθλημα για άνοδο, καθώς προβλέπεται οι τέσσερις πρωταθλητές να προβιβάζονται απευθείας και χωρίς μπαράζ στη Super League 2, υπάρχει η ανησυχία για την επιμήκυνση του αγωνιστικού προγράμματος, που με τις 34 αγωνιστικές θα τελείωνε 18 Ιουνίου (!), ωστόσο ελπίζουν στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξει δήλωση συμμετοχής από όσες ομάδες δικαιούνται!

Στον Ολυμπιακό Βόλου είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν, γνωρίζοντας ότι δόθηκε παράταση, όπως και το ότι άλλα σωματεία δεν θα αγωνιστούν στην κατηγορία, αισιοδοξώντας πως με την οριστική συγκρότηση των ομίλων αυτοί δεν θα είναι των 18 ομάδων και έτσι θα μειωθούν και οι αγωνιστικές.

Ήδη μετά τις αποχωρήσεις (Δήμητρα, Αμβρυσσέας, Αχέρων) υπολογίζουν πως αντίπαλοί του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι: ΑΟ Τρίκαλα, ΠΟ Φήκης, Διγενής Νεοχωρίου, Ηρακλής Λάρισας, Δωτιέας Αγιάς, ΠΟ Ελασσόνας, Πιερικός, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Σβορώνος Πιερίας, Κοζάνη, ΑΕΠ Ποντίων Κοζάνης , Μακεδονικός Φούφα, Καστοριά και υποψήφιοι κάποιοι από τους ΑΟ Υπάτου, Αστέρα Πετριτή, Απόλλωνα Πάργας, Τηλυκράτη.

Σίγουρα θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη, στην οποία ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονται θα καθοριστεί, μόλις «κλειδώσει» ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν.

Έτσι πάντως όπως εξελίσσονται τα πράγματα, για τον χώρο της Γ’ Εθνικής που εξαρτάται και από τον αριθμό των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2, το σίγουρο είναι πως δεν θα λάβουν μέρος οι 76 ομάδες που προβλεπόταν αρχικά (μέχρι τώρα δεν φτάνουν τις 65), σίγουρα την άνοδο θα εξασφαλίσουν οι πρωταθλητές και σίγουρα η έναρξη θα γίνει το νωρίτερο στις 23/10.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου