Παράταση για το Μητρώο έως 17 Αυγούστου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-29, 11:42:29
Παράταση για το Μητρώο έως 17 Αυγούστου

Συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα για τις Ενώσεις και τα ερασιτεχνικά σωματεία που μπορεί να είδαν να δίνεται παράταση για την εγγραφή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ, χωρίς αυτό να είναι κάτι που ικανοποιεί, ενώ το νέο «χτύπημα» έρχεται με το κόστος των παραβόλων για την έκδοση δελτίων των ποδοσφαιριστών!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο θέμα του Μητρώου με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αιτήθηκε «σύντομη παράταση ως προς την προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο» σε σχέση με την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου 2022, μετά την πάροδο της οποίας τα μη εγγεγραμμένα ερασιτεχνικά σωματεία δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε αγωνιστικές δραστηριότητες. Ο κ. Αυγενάκης έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Μπαλτάκου και κατόπιν επικοινωνίας τους συμφωνήθηκε να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, έως και τις 17 Αυγούστου 2022.

Πάντως μια μικρή προθεσμία δεν είναι αυτό που ζητούν οι Ενώσεις, που βλέπουν πως ούτε τα μισά από τα σωματεία τους δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν κινήσει καν τη διαδικασία!

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, από τα 40 σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα 2022-2023 μόλις τα 9 έχουν πάρει έγκριση από τη ΓΓΑ για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, ενώ αρκετά πρέπει να κάνουν τη διαδικασία εγγραφής από την αρχή.

Έτσι όπως έχει η κατάσταση με τις Ενώσεις Σάμου, Άρτας, Φωκίδας και Ηρακλείου να πηγαίνουν σε αναστολή των διοργανώσεων ως αντίδραση για τις κυρώσεις του νόμου στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, η πρόβλεψη είναι πως θα ακολουθήσουν όλες οι Ενώσεις την ίδια τακτική ως μέτρο πίεσης.

Χθες και η ΕΠΣ Μακεδονίας με 200 σωματεία (και 117 στο Μητρώο) με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκο, ζητεί να ενεργήσει, ώστε υπάρξει «αποτελεσματική παρέμβαση» από τις FIFA/UEFA στο νόμο Αυγενάκη.

Επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου, με επιστολή που έστειλε στις FIFA/UEFA, η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, ζητεί την άμεση παρέμβασή για τη μη εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου Αυγενάκη για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ τονίζοντας μάλιστα ότι «ο αμετροεπής, προκλητικός, προσβλητικός και καταχρηστικός τρόπος αντιμετώπισης του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου από τον κύριο Αυγενάκη οδηγεί το ποδόσφαιρο σε ολοκληρωτικό αφανισμό, αν αυτή την ύστατη ώρα δεν παρθούν άμεσες αποφάσεις».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=