ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπάσκετ, βόλεϊ και …επόμενη μέρα

μπάσκετ-βόλεϊ-και-επόμενη-μέρα-894700

Μπορεί η επόμενη μέρα για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, που υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, να είναι πρώτη προτεραιότητα για τον ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου και να είναι σε εκκρεμότητα η λύση, αλλά σήμερα και αύριο άλλα δυο τμήματα του ερασιτέχνη δίνουν τις δικές τους μάχες για νέες διακρίσεις.

Στον ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 πιστεύουν πως με συντονισμένες και όχι βιαστικές κινήσεις θα βρεθεί η λύση για την ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ μετά την παραλαβή του αθλητικού κέντρου στον Άγιο Γεώργιο Φερών, ο Ερασιτέχνης που φέτος έχει επιτυχίες και στα 8 αθλήματα που διατηρεί και έχει και ως στόχο και την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος από τους φίλους του συλλόγου, σήμερα και αύριο αισιοδοξεί για νέες διακρίσεις σε μπάσκετ και βόλεϊ.

Στη Χαλκίδα οι κορασίδες του μπάσκετ

Στη μάχη της 2ης φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος, που οδηγεί στα τελικά ρίχνεται από σήμερα στη Χαλκίδα η ομάδα κορασίδων του Ολυμπιακού Βόλου, ως πρωταθλήτρια Θεσσαλίας.

Οι παίκτριες της Ελένης Παπαθανασίου και του Κώστα Δέρβου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατά σειρά τον Αίολο Μυτιλήνης, την ΑΕΕΠ Χαλκίδας και τη Νικόπολη Πρέβεζας. Από τον όμιλο των τεσσάρων ομάδων, προκρίνεται μόνο η πρώτη στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχει κάνει εξαιρετική έως τώρα πορεία, ως αήττητος σε 14 συνεχείς αγώνες (10 αγώνες πρωταθλήματος, δύο ημιτελικούς και δύο τελικούς) στοχεύει αποκλειστικά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου που θα σημάνει και την πρόκρισή του στις κορυφαίες ελληνικές ομάδες κορασίδων.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι καλαθοσφαιρίστριες: Σιουμουρέκη Βασιλική, Πολύζου Κατερίνα, Καραστάθη Δέσποινα, Ράπτη Αναστασία, Λογοδότη Σμαράγδα, Κοτοπούλη Μαρίνα, Δαλαμάγκα Λυδία, Κωστοπούλου Έλενα, Φούτρα Μαρία, Νιφόρου Μαριτίνα, Δραγατζίκη Κατερίνα και Πολύζου Αναστασία.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Κυριάκος Κυριακόπουλος, ενώ στη Χαλκίδα θα ταξιδέψουν και γονείς των αθλητριών της ομάδας.

«Το ΔΣ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου εύχεται καλή επιτυχία στις νεαρές αθλήτριες και στους προπονητές τους και πιστεύει πως θα κάνουν πράξη τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση», τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Οι κορασίδες της βολιώτικης ομάδας θα αναχωρήσουν σήμερα και θα έχουν τριήμερη διαμονή στην Εύβοια, ενώ το πρόγραμμα του ομίλου έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου

17:00 ΑΟ Έξω Παναγίτσας-Νικόπολη Πρέβεζας

19:30 Αίολος Μυτιλήνης-Ολυμπιακός Βόλου

Αύριο, Σάββατο 14 Μαΐου

16:00 Ολυμπιακός Βόλου-ΑΟ Έξω Παναγίτσας

18:30 Νικόπολη Πρέβεζας-Αίολος Μυτιλήνης

Κυριακή 15 Μαΐου

12:00 ΑΟ Έξω Παναγίτσας-Αίολος Μυτιλήνης

14:30 Ολυμπιακός Βόλου-Νικόπολη Πρέβεζας

Στο Final 4 του Κυπέλλου το βόλεϊ

Μετά το Final 4 του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία ως αήττητος, ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί και στο Final 4 του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών Κεντρικής Ελλάδας.

Με τη νίκη εκτός έδρας επί του ΓΣ Αλμυρού και την άνευ αγώνος νίκη με τον ΑΣ Φαρσάλων, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο, που την οδηγεί στο Final 4 του Κυπέλλου οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο, 14 και 15 Μαΐου στην Καρδίτσα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο έχει την ευκαιρία να κάνει το νταμπλ, παρ’ ότι είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση αφού συμμετέχουν οι 3 πρώτες ομάδες της Β’ Εθνικής, ΣΠΑ Καρδίτσας, ΑΕ Λάρισας και ΓΣ Νίκαιας, που είναι αντίπαλος στον αυριανό ημιτελικό.

Το πρόγραμμα

Αύριο, Σάββατο 14/5

17:30 Ολυμπιακός Βόλου-ΓΣ Νίκαιας

19:30 ΣΠΑΚ-ΑΕΛ

Κυριακή 15/5

19:00 τελικός

Στην αναμονή ενδιαφέροντος

Οσον αφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας ξεκίνησαν και τις διαδικασίες για την εξεύρεση λύσεων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε γενική συνέλευση στις αρχές Ιουνίου.

Μάλιστα μετά την πρώτη συνεδρίαση την περασμένη Δευτέρα η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι έχει ήδη συντάξει το οργανωτικό πλάνο και τις οικονομικές εκτιμήσεις για την πρωταγωνιστική πορεία της ομάδας, επιδιώκοντας την υγιή οικονομικά πορεία στη νέα περίοδο του ποδοσφαιρικού τμήματος, με παράλληλη και απαραίτητη αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των πολυάριθμων οπαδών και φίλων.

Πλέον το Δ.Σ. περιμένει προτάσεις ενδιαφερομένων, οι οποίες αφού επεξεργαστούν και κριθούν αξιόπιστες θα παρουσιαστούν αναλυτικά στη γενική συνέλευση των μελών για την τελική απόφαση.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει και την ποδοσφαιρική Κ20 που έχει ακόμη μια υποχρέωση στην πρώτη φάση στο πρωτάθλημα Κ20 της Super League 2, που ολοκληρώνεται με τα ματς της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Ετσι, αύριο Σάββατο (14/5) για τον 4ο όμιλο ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχτεί στο γήπεδο του Μαγνησιακού (12.45) την αντίστοιχη ομάδα του Λεβαδειακού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου