ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βήμα-βήμα οι κινήσεις στον Ολυμπιακό Βόλου

βήμα-βήμα-οι-κινήσεις-στον-ολυμπιακό-β-895119

Τα επόμενα βήματα και τις κινήσεις, που θα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου, έχει αρχίσει να σχεδιάζει το ΔΣ του Ερασιτέχνη, που για μια ακόμη φορά καλείται να βρει τις λύσεις, ώστε η ομάδα μετά τον υποβιβασμό της στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική να βρει τον σωστό δρόμο για να επανέλθει και πάλι στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πρώτο μέλημα για τον ΑΣ Ολυμπιακό Βόλου 1937 είναι η επόμενη μέρα να φέρει συσπείρωση του κόσμου, αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για την ομάδα, που θα ξεκινήσει από την αρχή, αλλά κυρίως ζητούμενο είναι να βρεθούν οι άνθρωποι, που θα καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες στη δύσκολη αυτή χρονικά στιγμή, χωρίς να ζημιωθεί ο σύλλογος.

Στο ίδιο σημείο ο Ερασιτέχνης είχε βρεθεί και το 2016, όταν υπήρξε και πάλι ένα νέο ξεκίνημα από την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Τσεκούρας ήταν και γενικός αρχηγός της ομάδας, όταν είχε βρεθεί και πάλι πριν 19 χρόνια σε ερασιτεχνικό επίπεδο, παίζοντας και στη Δ’ Εθνική!

Η ποδοσφαιρική εμπειρία του Νίκου Τσεκούρα, που ήταν και ποδοσφαιριστής και προπονητής στο παρελθόν, δεν σημαίνει κάτι στην τωρινή χρονική στιγμή, αφού και ο ίδιος και οι επίσης επιτυχημένοι συνεργάτες του στο ΔΣ του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, έχουν τονίσει κατά καιρούς ότι είναι άλλος ο ρόλος τους και δεν μπορούν οι ίδιοι να αντέξουν και το βάρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, που έχει άλλες απαιτήσεις. Όμως, έχουν τη διάθεση, τη γνώση και την εμπειρία να βρουν τις λύσεις που απαιτούνται, ώστε η ομάδα να βάλει τις γερές βάσεις και να επανέλθει εκεί που ανήκει κι εκεί που την θέλει ο κόσμος της.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται ήδη τα μέλη του Ερασιτέχνη, τα οποία έχουν κάνει το χρονοδιάγραμμα, για να προχωρήσουν βήμα – βήμα και χωρίς πολλά λόγια να παραδώσουν χωρίς λάθη όλα τα στοιχεία στους ενδιαφερόμενους για το ποδοσφαιρικό τμήμα και να αξιολογήσουν τις προτάσεις, που βασικό στόχο θα έχουν το να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό.

Μπορεί να είναι νωρίς 10 μέρες μετά τον υποβιβασμό, για να μπει σε φάση υλοποίησης η επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά στον ΑΣ Ολυμπιακό Βόλου έχουν κάνει τα πρώτα θεωρητικά σχέδια και μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Δευτέρα εκδόθηκε και ανακοίνωση, με την οποία έγινε γνωστό πως ο Ερασιτέχνης έχει ήδη συντάξει το οργανωτικό πλάνο και τις οικονομικές εκτιμήσεις για την πρωταγωνιστική πορεία της ομάδας.

Ενώ, η τελική απόφαση για το ποιοι θα διοικήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα στη νέα απαιτητική Γ’ Εθνική, θα ληφθεί μέσα από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου και μάλλον τον Ιούνιο, το ΔΣ του Ερασιτέχνη θα έχει την ευθύνη να παρουσιάσει προς αυτούς ό,τι στοιχεία χρειάζονται, κυρίως οικονομικά, αλλά και να αξιολογήσει το πόσο αξιόπιστοι θα είναι αυτοί που τυχόν θα εκφράσουν την πρόθεσή τους να αναλάβουν.

Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάγια αρχή και τακτική πως ο Ερασιτέχνης θα έχει λόγο στην ποδοσφαιρική διοίκηση, είτε αυτή θα είναι Διοικούσα Επιτροπή είτε ατομική επένδυση, είτε ανάληψης του μάνατζμεντ και πως δεν θα δώσει το τμήμα εν λευκώ, αντίθετα θα ασκεί έλεγχο, κάτι που δεν γινόταν όσο υπήρχε ΠΑΕ.

Σημαντική πάντως από την προχθεσινή ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός είναι και η υπογράμμιση που αναφέρεται στην «απαραίτητη αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των πολυάριθμων οπαδών και φίλων μας», κάτι που δείχνει πως ο Ερασιτέχνης που τα τελευταία χρόνια κατάφερε να τριπλασιάσει τον αριθμό των μελών του επιθυμεί την περαιτέρω συσπείρωση όλων των φιλάθλων και στη νέα αυτή προσπάθεια.

Η ουσία είναι ότι το ΔΣ του ΑΣ Ολυμπιακός εμφανίζεται έτοιμο να παρουσιάσει το πλάνο και το πρόγραμμα με νούμερα, προϋπολογισμό, στόχο σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος θέλει να δώσει και όραμα για τον κόσμο, που έχει προσφέρει τη στήριξή του στα δύσκολα παρά τις αγωνιστικές πίκρες.

Ποδοσφαιρικά ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει και την Κ20, που έχει ακόμη μια υποχρέωση στην πρώτη φάση στο πρωτάθλημα Κ20 της Super League 2, η οποία ολοκληρώνεται με τα ματς της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Έτσι το Σάββατο (14/5) για τον 4ο όμιλος ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχτεί στο γήπεδο του Μαγνησιακού (12.45) την αντίστοιχη ομάδα του Λεβαδειακού.

Δράση σε βόλεϊ και μπάσκετ

Υποχρεώσεις εκτός Βόλου θα έχουν τις επόμενες ήμερες και τα τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι κορασίδες του μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου ως πρωταθλήτριες Θεσσαλίας, θα αγωνιστούν στη Χαλκίδα από αύριο 13 έως τις 15 Μαΐου στο πλαίσιο της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων μπάσκετ και με αντιπάλους την Εξω Παναγίτσα Χαλκίδας, τη Νικόπολη Πρέβεζας και τον Αίολο Μυτιλήνης.

Επίσης η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου θα αγωνιστεί στο Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών Κεντρικής Ελλάδας, που θα διεξαχθεί 14 και 15 Μαΐου στην Καρδίτσα. Το Σάββατο αντίπαλος στον ημιτελικό είναι ο Γ.Σ. Νίκαιας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου