ΤΟΠΙΚΟ

Πανηγυρικά στους «8» οι Μικτές ΕΠΣΘ

πανηγυρικά-στους-8-οι-μικτές-επσθ-895344

Την πρόκριση στους «8» των πανελληνίων πρωταθλημάτων προεπιλογής Εθνικών ομάδων πήραν χθες οι Μικτές ομάδες Κ15 και Κ17 της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, αποκλείοντας από τη συνέχεια τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Λάρισας, που ήταν πρώτες στην α’ φάση στον 3ο όμιλο.

Οι ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας (δευτεραθλήτριες του 4ου Ομίλου) παρότι δεν είχαν πλεονέκτημα έδρας, παίζοντας στο Αλκαζάρ, πήραν πανάξια αυτό που ήθελαν και θα βρεθούν στην επόμενη φάση στις «8» καλύτερες ηλικιακές ομάδες της χώρας.

Οι μικροί (Κ15) του Αντώνη Μανδάλου επικράτησαν στα πέναλτι με 3-1 και με τον γκολκίπερ Κόκκορη να αποκρούει τρία, ενώ η Κ17 ήταν νικήτρια με σκορ 2-3.

Η Μικτή Κ15 της ΕΠΣΘ στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Εύβοιας, την οποία γνωρίζει από την α’ φάση. Η Εύβοια επικράτησε χθες κι αυτή στα πέναλτι 3-2 (κανονική διάρκεια 0-0) της ομάδας της ΕΠΣ Ηπείρου. Ίδια αντίπαλος και για την Κ-17 της ΕΠΣΘ, αφού η Εύβοια και σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία επιβλήθηκε χθες της ΕΠΣ Κέρκυρας με 3-0 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 1-1).

Πρόκριση στα πέναλτι

Τη σφραγίδα του νεαρού γκολκίπερ Πέτρου Κόκκορη των Νέων Αγίας Αννας είχε η πρόκριση της ομάδας Κ15 της ΕΠΣΘ στη Λάρισα, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τρεις εκτελέσεις των γηπεδούχων αντιπάλων.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα Λάρισα και ΕΠΣΘ έμειναν στο 0-0 σε ένα ματς που υπήρξαν ευκαιρίες, αλλά όχι και γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Δριστέλλα.

Ενώ το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι (δεν προβλέπεται παράταση) όπου η βολιώτικη κέρδισε με 3-1 πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Αλκαζάρ.

Στη διαδικασία από τα 11 μέτρα η Λάρισα ξεκίνησε κάνοντας το 1-0 με τον Μπιρσίμη, ενώ για την ΕΠΣΘ την εκτέλεση του Γ. Κρομμύδα του Πυράσου, απέκρουσε ο Στεργιούλης.

Όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική, αφού η Λάρισα δεν είχε άλλο εύστοχο πέναλτι και η ΕΠΣΘ τρία.

Ο Βολιώτης νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε το πέναλτι του Κουτζαηλία, ενώ ο Γιώργος Κρομμύδας της Αγίας Αννας έκανε το 1-1 για την ΕΠΣΘ.

Ο Κόκκορης απέκρουσε και την εκτέλεση του Ρίζου και ο Δημήτρης Σιαφαρίκας των Νέων Αθλητών Νίκης έκανε το 1-2, ενώ ο Κόκκορης απέκρουσε και το πέναλτι του Δάσκαλου για να σκοράρει ο Θεόκλητος Παππάς της Αγίας Παρασκευής για το τελικό 1-3, που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της ΕΠΣΘ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ. Τσέτσιλας): Στεργιούλης, Αρσένης, Αγάκος, Δάσκαλος, Κουπατσιάρας, Καλαθάς (41’ Μπιώτης), Μπιρσίμης, Τσιακμάκης, Δριστέλλας (66’ Βαρσάμης), Κουτζαηλίας, Δημινίκος (57’ Δαλλιός)

ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Αντ. Μάνδαλος): Κόκκορης, Παναγούλας, Θωμαΐδης (66’ λ.τ. Καραγιώργος), Μπέκος, Κοκκώνης, Παπαστεργίου, Παππάς, Ζαχαριουδάκης, Κρομμύδας Γ. (Ι), Σιαφαρίκας, Κρομμύδας Γ. (ΙΙ).

Ανώτερη Κ17 και νίκη με 2-3

Η μικτή ομάδα Κ17 της ΕΠΣ Θεσσαλίας στο ματς που ακολούθησε στο Αλκαζάρ ήταν ανώτερη από τη λαρισαϊκή και πήρε τη δική της πρόκριση στους «8» των Πανελληνίων πρωταθλημάτων προεπιλογής Εθνικών ομάδων, κερδίζοντας 2-3 χάρις σε δυο γκολ του Καφετζή των Νέων Αγίας Αννας κι ένα του Νούλα του Ρήγα.

Η βολιώτικη ομάδα πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και μόλις στο 7’ μετά από κόρνερ, έφτασε στο 0-1 με πλασέ του Λεονάρντο Καφετζή, αλλά στο 16’ ο Χατζής έκανε το 1-1 για την ΕΠΣΛ.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ΕΠΣΘ ήταν πιο ουσιαστική, φτάνοντας στο 1-2 στο 63’ πάλι με πλασέ του Καφετζή, ενώ σφράγισε τη νίκη – πρόκριση στο 84’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χρήστος Νούλας με κεφαλιά έκανε το 1-3.

Η ΕΠΣ Λάρισας μείωσε απλώς στο 86’ με τον Γαργάλα και το τελικό 2-3 σήμανε τη διπλή πρόκριση των μικτών της ΕΠΣΘ.

ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τσέτσιλας): Δραχαλίβας, Μπόρος, Ιορδανίδης, Γαργάλας, Τάφα, Φώλιας, Χατζής (73’ λ.τ. Κουρδής), Αρσένης (61’ Βασιλειάδης), Χριστώνης, Μαρούδας (69’ Μπέης), Κωνσταντίνου (46’ Χατζησαββίδης)

ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Μάνδαλος): Δαμασιώτης, Χασιώτης (63’ Βαρελόπουλος), Λυκουρίνος, Στάμος, Γεωργιτζίκης, Γκουγκουλής, Δημόπουλος, Νούλας, Καφετζή (78’ Κανούτας),Τίτου (52’ Γεωργακόπουλος), Χασάπης (63’ Καραγιαννόπουλος).

Τις σημερινές αναμετρήσεις στο στάδιο Αλκαζάρ διεύθυναν οι Μαργιόλας, Γιοβάνης και Κρύος από την ΕΠΣ Καρδίτσας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου