ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστροφή στα επίσημα ματς σήμερα με ΑΕΛ για Ολυμπιακό Βόλου

επιστροφή-στα-επίσημα-ματς-σήμερα-με-α-190632

Πρωτάθλημα και πάλι από σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και στο πρώτο του παιχνίδι για το 2022, για τη 15η αγωνιστική της Super League 2 θα αγωνιστεί στις 14:45 στο γήπεδο της Νεάπολης με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο γήπεδο μετά από 25 μέρες για αγώνα και θέλει να συνδυάσει την επιστροφή στη δράση με την επιστροφή στις επιτυχίες, καθώς η τελευταία ήταν στις 19 του περασμένου Δεκέμβρη με το «διπλό» στην Καβάλα, ενώ από τις αναβολές αγώνων του θα «φορτωθεί» το πρόγραμμά του και μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει το εξ αναβολής τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό.

Ο προπονητής Βασίλης Βούζας, που κι αυτός σήμερα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού, στις 22 μέρες που βρίσκεται στον Βόλο δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει, όπως επιθυμούσε με την ομάδα, αλλά το γεγονός πως για τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος θα υπάρξουν ακόμη 21 αγώνες, σε συνδυασμό με την ενίσχυση, δίνει την ελπίδα πως όλα μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο!

Εκτός των μεταγραφών η ομάδα θα είναι πιο δυνατή από την επιστροφή στην αγωνιστική δράση των Στάμου και Ξύδα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού, όπως και του Ντιαμπί που εκδόθηκε το δελτίο του, ενώ από Φεβρουάριο αναμένεται και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Όσκαρ Σιαφά που βρίσκεται με την εθνική της Ισημερινής Γουινέας στο Καμερούν κι έχει επόμενο αγώνα με το Μάλι στις 26/1 στο πλαίσιο των “16” του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Σίγουρα η σημερινή θέση του Ολυμπιακού δεν είναι καλή, αλλά η κατάσταση θεωρείται αναστρέψιμη και όλοι στην ομάδα έχουν αφήσει πίσω τους το 2021 που έχουν χαθεί 10 βαθμοί από αγώνες έδρας και ήδη έχει χαθεί αρκετό έδαφος…

Για σήμερα πάντως στη Νεάπολη στο Θεσσαλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ η αντίπαλος έχει πιο πολύ αγωνιστικό ρυθμό, αφού, όταν ο Ολυμπιακός είχε τρεις αναβολές αγώνων, η Λάρισα στο διάστημα αυτό έδωσε τρεις αγώνες κερδίζοντας 0-1 στην Αριδαία, 1-0 Νίκη στο Αλκαζάρ και την περασμένη Τετάρτη είχε το 0-0 με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, ενώ γενικότερα οι «βυσσινί» έχουν ένα σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα με πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν οι νεοαποκτηθέντες Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης που ήρθε από τον ΟΦΗ με δανεισμό, ο Άγγλος Μαλίς Κόμπι Ασαμόα και ο Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι που ήρθαν από την Καλαμάτα και για τη συνέχεια ο Αζέρος αριστερός μπακ Τουραν Μανάφοφ, ο Βολιβιανός Λίμπεργκ Γκουτιέρες, ο Γάλλος Αλέξις Ντος Σάντος και ο Ισπανός -με καταγωγή από την Βενεζουέλα- Σέζαρ Κότος που αναμένεται να βοηθήσουν στην αγωνιστική ανάκαμψη και στην ύπαρξη λύσεων στο «φορτωμένο» πρόγραμμα που ακολουθεί…

Τον σημερινό αγώνα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SL2 Ολυμπιακός-ΑΕΛ στις 14:45, στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Τσαμούρης, ενώ οι δύο βοηθοί του είναι οι Χρήστος Κορώνας και Παναγιώτης Χρηστάκος, όλοι προέρχονται από την ΕΠΣ Πειραιά.

Τα εισιτήρια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε, πως βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ο αριθμός θεατών στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ είναι περιορισμένος, 10% επί της χωρητικότητας του γηπέδου.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ενημερώνει τους φιλάθλους, ότι προτεραιότητα για την είσοδο στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης έχουν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας Gold και κατόπιν οι κάτοχοι των απλών εισιτηρίων διαρκείας.

Επίσης, θα διατεθεί συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων σήμερα από το εκδοτήριο του Δημοτικού Σταδίου της Νεάπολης από τις 10 π.μ.-12μ.

Κατά την είσοδο στο γήπεδο και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές.

Θεσσαλικό ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΛ Νο 35

Αναμνήσεις άλλων εποχών «ξυπνούν» σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο της Νεάπολης, καθώς επτά χρόνια μετά θα βρεθούν αντίπαλοι Ολυμπιακός και Λάρισα …έχοντας περάσει και 57 χρόνια από το πρώτο τους παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός σήμερα θα επιστρέψει στο γήπεδο για αγώνα μετά από 25 μέρες και για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο, με τόσο λίγο κόσμο – λόγω των μέτρων – θα παίξει με την ΑΕΛ σε ένα κλασικό Θεσσαλικό ντέρμπι… Νο 35.

Τρεις νίκες απέναντι σε κυπελλούχο!

Η ΑΕΛ αποτελεί τη μοναδική ελληνική επαρχιακή ομάδα που έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα (1987-88), ενώ επίσης έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ελλάδας -το ένα στον Βόλο- αλλά ο Ολυμπιακός που έχει βρεθεί αντίπαλός της σε ματς κυπέλλου έχει 3 νίκες, μια ισοπαλία και 2 ήττες.

Παίκτες με κόκκινα… και βυσσινί

Ολυμπιακός και Λάρισα έχουν παίξει αντίπαλοι σε 34 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ πολλές φορές στο παρελθόν αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Λάρισας. Έτσι και σήμερα υπάρχει στον Βόλο ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ που το 15-16 στη Β’ και το 16-17 στην Α’, έπαιξε 41 ματς με την ΑΕΛ, στην οποία σήμερα παίζει ο Αλέξανδρος Νικολιάς που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 52 ματς σκοράροντας μάλιστα κατά της ΑΕΛ.

Τις φανέλες των δύο θεσσαλικών ομάδων έχουν φορέσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Δημήτρης Ζάμπας, ο Βαγγέλης Βουρούκος, ο Κώστας Σταματίου, ο Μιχάλης Ζιώγας, ο Βασίλης Σκούτας, ο Κώστας Τσαβαλιάς, ο Μανώλης Ρακιτζόγλου, ο Βαγγέλης Λιαδέλης, ο Γιάννης Γκαμπέτας, ο Δημήτρης Πλιάγκας, ο Αλέξης Bεργώνης, ο Γιώργος Σαϊτιώτης και ο Νίκος Καρκαλέτσης.

Ακόμα αγωνίστηκαν και σε Βόλο και Λάρισα οι τερματοφύλακες: Αστέριος Θέμελης, Φώτης Kηπουρός, Βασίλης Nίτσικας, Σπύρος Χριστόπουλος, Γιάννης Κουβεντάρης, Μιχάλης Tαμπάρας και Νίκος Αξούριστος και οι ξένοι Γιάνεζ Πάτε, Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, Βέλιμιρ Iβάνοβιτς, Γκόραν Πέρισιτς, Μαριάν Γκερασίμοφ, Λιονέλ Πότσι και Ντανιέλ Πόνσε.

Άλλοι παίκτες που αγωνίστηκαν τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου όσο και στην ΑΕΛ στο παρελθόν οι: Περικλής Μπουσινάκης, Γιάννης Tσάγγαρης, Γιώργος Παπαντωνίου, Γιάννης Mαυρόπουλος, Δημήτρης Παππάς, Βασίλης Mπακογιάννης, Τόλης Δρακόπουλος, Δημήτρης Tσαπατώρης, Δημήτρης Nικολακούλης, Γιάννης Tσακμακίδης, Φώτης Kισκαμπάνης, Κώστας Tαξιάρχης, Χρήστος Bελετάνης, Βασίλης Φλώρος, Κώστας Μάγγος, Μανώλης Λιαπάκης, Χρήστος Μελίσσης, Θάνος Δεινόπαπας, Θάνος Πινδώνης Φώτης Στάμος, Θανάσης Παλαιολόγος, Δημήτρης Τσιάτσιος, Δημήτρης Κουτσούκης, Αλεξ. Τσιλιγγίρης, Στέλιος Τσιαντούλης, Βασίλης Ταχτιντής, Λευτέρης Τέας, Βαγγέλης Στουρνάρας, Αντώνης Καμπλιώνης, Αντώνης Τσιάρας, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Χρήστος Αγρόδημος.

Γκολ και για τους δύο

Μπορεί πάνω από 60 ποδοσφαιριστές να έχουν φορέσει τις φανέλες του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ αλλά μόνο ένας έχει καταφέρει να σκοράρει και ως παίκτης της Λάρισας κατά των ερυθρολεύκων αλλά και ως παίκτης της Βολιώτικης ομάδας κατά των «βυσσινί»!

Ήταν ο Μανώλης Ρακιτζόγλου που με την ΑΕΛ στην Α’ Εθνική στις 14/10/73 στο ματς Λάρισα-Ολυμπιακός 2-0 πέτυχε το πρώτο γκολ (το άλλο ο Ματζουράκης), ενώ στην Β’ Εθνική τον Μάιο του 76 στην Λάρισα η ΑΕΛ κέρδιζε 4-1 αλλά ο Ρακιτζόγλου έπαιζε στον Ολυμπιακό για τον οποίο πέτυχε το μοναδικό γκολ!

Και προπονητές

Από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΑΕΛ οι Βαγγέλης Βουρούκος και Μιχάλης Ζιώγας έχουν ένα επιπλέον ρεκόρ, καθώς υπήρξαν και προπονητές και στη Λάρισα και στη Βολιώτικη ομάδα!

Το πρώτο ματς

Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι Ολυμπιακός και Λάρισα ήταν το 1965 και τον Γενάρη στη Λάρισα η ΑΕΛ κέρδισε 1-0 ενώ το πρώτο ματς στο Βόλο ήταν 9/5/1965 που οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 1-0 (42’ Ν.Μαλάκος). Στο ματς του Βόλου η 11άδα του Ολυμπιακού ήταν: Ματζαφλέρης, Ρηγούλιας, Μακρής, Παππάς, Συνετόπουλος, Αβδέλαρος, Μαλάκος, Βογιατζάκης, Μουντούλιας, Πασχαλίδης, Γιαλατζής, ενώ στο 1ο στη Λάρισα έπαιξαν και οι Ιωσηφίδης, Βλαχάβας, Μανθογιάννης.

Στα ματς με τη Λάρισα το ρεκόρ εισιτηρίων ήταν το 2010 στο Πανθεσσαλικό (11.097) ενώ στο ΕΑΚ (7.521) ήταν το 1974.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου