ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προβληματισμός και με τις αναβολές στον Ολυμπιακό Βόλου

προβληματισμός-και-με-τις-αναβολές-στ-209108

Προβληματισμός επικρατεί στον Ολυμπιακό Βόλου μετά και τη δεύτερη αναβολή αγώνα του λόγω απαγορευτικού και διψήφιου αριθμού κρουσμάτων Covid-19 και στην ομάδα. Παρ’ ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία των παικτών, οι άνθρωποι της ομάδας βλέπουν ότι στη συνέχεια θα «φορτωθεί» το πρόγραμμα, ενώ τώρα η προετοιμασία γίνεται μετ’ εμποδίων και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα γίνει το πρώτο παιχνίδι για το 2022.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι παρά τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων Covid-19 στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αυτά είναι ήπιας μορφής, αλλά η ανησυχία είναι για το πότε οι παίκτες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και το πόσοι από αυτούς θα έχουν την ετοιμότητα να αγωνιστούν!

Χθες έγιναν κάποια παιχνίδια για τη 13η αγωνιστική της Super League 2, αλλά όχι το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ Β’ και το ερώτημα είναι μετά τα τεστ της Δευτέρας τι θα δείξουν και αυτά που προβλέπονται για αύριο Παρασκευή κι ενώ την Κυριακή το πρόγραμμα …έχει αγώνα με τον ΑΟ Τρίκαλα, που παίζει σήμερα στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη.

Θυμίζουμε πως η πρώτη αναβολή αγώνα του Ολυμπιακού ήταν αυτή του ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό για την 11η αγωνιστική της Super League 2, ενώ στη 12η του περασμένου Σαββατοκύριακου η βολιώτικη ομάδα δεν θα αγωνιζόταν, καθώς υπήρχε το προγραμματισμένο ρεπό.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, πάντως είναι υποχρεωμένοι πλέον να σκέπτονται το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής στα Τρίκαλα, το οποίο θα διεξαχθεί, εφόσον μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα.

Θετικό είναι πως στο υπόλοιπο πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέσα στον Γενάρη και έως το τέλος του α’ γύρου δεν υπάρχουν παιχνίδια μεσοβδόμαδα και όλα είναι Κυριακές, χωρίς όμως να αποκλείεται να υπάρξεις ορισμός στο αναβληθέν βολιώτικο ντέρμπι, Τετάρτη, με πρώτες ελεύθερες ημερομηνίες την 26η Ιανουαρίου και την 2η Φεβρουαρίου.

Πάντως τις επόμενες Κυριακές υπάρχει η 14η αγωνιστική (16/1) και το ματς στα Τρίκαλα, η 15η (23/1) με ένα ακόμη θεσσαλικό ντέρμπι και τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Λάρισα, ενώ στην 16η (30/1) η ομάδα του Βασίλη Βούζα θα παίξει στη Λάρισα με τον Απόλλωνα και ο πρώτος γύρος κλείνει με τις γνωστές εκκρεμότητες στις 6 Φεβρουαρίου με αντίπαλο στην Νεάπολη τον ΟΣΦΠ Β’.

Οι νέες προσθήκες

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη υπάρξει αρκετές αποχωρήσεις παικτών, αλλά και κάποιες προσθήκες και έχουν μάλιστα ενσωματωθεί με την ομάδα οι νεοαποκτηθέντες Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης και Μαλίς Ασαμόα, οι οποίοι προσαρμόζονται στο νέο τους περιβάλλον και έχουν δείξει ότι δεν είναι και πίσω σε ετοιμότητα.

Επίσης κανονικά στη διάθεση του Βασίλη Βούζα είναι μετά την έκδοση του δελτίου του και ο 20χρονος Ιβοριανός Σαλίμ Ντιαμπί, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα πρώτα 10 ματς, αλλά και ο Δημήτρης Στάμου που έχει επιστρέψει από τραυματισμό.

Πάντως ο Ολυμπιακός θα έχει στα ματς του Ιανουαρίου μια σημαντική απουσία, αφού λείπει ο πρώτος σκόρερ του Όσκαρ Σιαφά, που με την εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας λαμβάνει μέρος στο Κόπα Άφρικα, το οποίο φιλοξενείται στο Καμερούν.

Αφιξη Μανάφοβ

Ο Τουράν Μανάφοβ, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΠΑΕ, έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, αναμένεται σήμερα στον Βόλο, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους». Τα προβλήματα με τη βίζα του ποδοσφαιριστή ξεπεράστηκαν και έφτασε χθες στη χώρα μας.

Ο Αζέρος Τουράν Μανάφοβ είναι 23χρονος (γεννήθηκε στις 19/9/1998) αριστερός μπακ και οκτώ φορές διεθνής με την ομάδα U21 του Αζερμπαϊτζάν, παίζοντας σε ομάδες, όπως η Νέφτσι Μπακού και η Σαμπάιλ.

Όσον αφορά στον Πορτογάλο Τιάγκο Νάνι, που περιμένουν στον Ολυμπιακό από την Καλαμάτα, ο παίκτης δεν αγωνίστηκε χθες και λέγεται ότι θα λύσει τη συνεργασία του με τη μεσσηνιακή ομάδα και στη συνέχεια θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους οι ερυθρόλευκοι, που έχουν στο στόχαστρό τους και τρεις ακόμη ξένους ποδοσφαιριστές.

Ψάχνει ευκαιρίες

Ο Κώστας Χατζηπιρπιρίδης που ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου έως τις αρχές του μήνα παίζοντας σε 4 ματς συνολικά 96 λεπτά, μίλησε στο Metropolis και για τη λύση της συνεργασίας του με τον Άρη στον οποίον ανήκε: «Ήθελα να ψάξω αλλού την τύχη μου, να δω τι επιλογές έχω. Ήθελα να πάω κάπου, που θα έχω λεπτά συμμετοχής και θα βελτιωθώ. Στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν περίεργο το κλίμα και υπήρχαν δυσκολίες που δεν με βοήθησαν ψυχολογικά να βγάλω τον εαυτό μου και ήταν προτιμότερο να αποχωρήσω», ανέφερε.

Ρωτήθηκε αν είναι καλύτερα κάποιος που δεν παίζει να πάει δανεικός ή να μείνει στις προπονήσεις μίας μεγάλης ομάδας και απάντησε ως εξής: «Αν είναι να πάει δανεικός για να κερδίσει χρόνο συμμετοχής και να μπορέσει να εξελιχθεί, εντάξει. Αλλά σε άλλη περίπτωση θα είναι καλύτερα να μείνει στον Άρη».

Ο βραχύσωμος εξτρέμ κατέληξε, λέγοντας: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη που θα έπρεπε στους νεαρούς. Δεν μπορεί να μην δεν έπαιξε κανείς στον Άρη. Αν στηρίξεις έναν νέο, θα σε βοηθήσει».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Τη θλίψη του για την απρόσμενη απώλεια της Αικατερίνης Μπράνου εκφράζει ο Ολυμπιακός Βόλου. Αναλυτικά: «Το ΔΣ του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 εκφράζει τη θλίψη του για την απρόσμενη απώλεια της Αικατερίνης Μπράνου, που είχε αγωνιστεί στην ακαδημία βόλεϊ του Συλλόγου μας. Συλλυπητήρια από τη διοίκηση, τους προπονητές και τις συναθλήτριές της στην οικογένειά της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου