ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υγεία και μεταγραφές …οι προτεραιότητες

υγεία-και-μεταγραφές-οι-προτεραιότη-222704

Η υγεία των ποδοσφαιριστών, που ήταν θετικοί στον κορονοϊό, είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό Βόλου μετά και την αναβολή του ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό για την 11η αγωνιστική της Super League 2 λόγω 11 κρουσμάτων Covid-19, ενώ η ΠΑΕ κινείται και μεταγραφικά…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που έδειξαν θετικοί στα μοριακά τεστ, έχουν ήδη απομονωθεί και η ΠΑΕ τηρεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, προβαίνοντας και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ οι ήπια νοσούντες θα επιστρέψουν καλώς εχόντων των πραγμάτων σε προπονήσεις την Κυριακή.

Στην ΠΑΕ κινούνται και μεταγραφικά και από τον ΟΦΗ έγινε γνωστό ότι με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου θα αγωνίζεται μέχρι και το τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης.

Ο νεαρός επιθετικός δόθηκε δανεικός από τους Κρητικούς για έξι μήνες μετά από συμφωνία των δύο ομάδων αλλά και του ίδιου, ενώ τις τελευταίες μέρες υπάρχει η έντονη φημολογία και για «μπαμ» του Ολυμπιακού με τον Μήτρογλου, που βρέθηκε προχθές στον Βόλο έχοντας μία πρώτη συνάντηση!

Στο μεταξύ το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης δόθηκε δανεικός από τους Κρητικούς για έξι μήνες, ερχόμενος στον Βόλο από τη λιθουανική Σούντουβα.

Ο 21χρονος Γκαργκαλατζίδης ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο του ποδοσφαίρου από τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ, ενώ την περίοδο 2019-20 βρέθηκε στην Ξάνθη ως δανεικός για έναν χρόνο. Με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ αποφάσισε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να βρεθεί στο Ηράκλειο Κρήτης για λογαριασμό του ΟΦΗ, με τον οποίο την περίοδο 2020-21 είχε εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League. Συνολικά στην πρώτη κατηγορία, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Super League, o Γκαργκαλατζίδης έχει 14 συμμετοχές (οι πέντε με την ομάδα της Ξάνθης).

Από τον ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στη Σούντουβα και στη Λιθουανία, όπου το πρωτάθλημα τελείωσε.

Στην υπόθεση Ολυμπιακός-Μήτρογλου οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά μάλλον η οικονομική διαφορά ήταν μεγάλη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να διαψεύδει σε μέσο της Καλαμάτας (!) το βολιώτικο ενδιαφέρον.

Ο 34χρονος Έλληνας επιθετικός, με 229 γκολ στην καριέρα του μέχρι στιγμής (κατέχει και το ρεκόρ όλων των εποχών με 16 γκολ στο Champions League), γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1988 στις Κρηνίδες Καβάλας και γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην Μπουρούσια Μένχενγκλάντμπαχ, ενώ βρέθηκε στον Βόλο και είχε συνάντηση με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο.

Μια τέτοια προσθήκη σαν του Μήτρογλου είναι πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό, που όμως είχε κάνει το ίδιο πριν λίγα χρόνια με τον Βαγγέλη Μάντζιο και μάλιστα στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική!

Ο Μήτρογλου, που ανήκει στον Άρη, έχει μια σπουδαία καριέρα σε Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Φούλαμ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Γαλατασαράι, Αϊντχόφεν, ενώ για μια δεκαετία περίπου ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας (65 συμμετοχές και 17 γκολ).

Πριν τον Άρη, ο Μήτρογλου ήταν στη Μαρσέιγ, στην οποία αγωνίστηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια με δύο ενδιάμεσους σταθμούς σε Γαλατασαράι και Αϊντχόφεν ως δανεικός.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει δύο εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα της Μπενφίκα, μετρώντας 52 γκολ και 10 ασίστ σε 88 αναμετρήσεις με τη φανέλα της ομάδας της Λισαβόνας.

Στον Ολυμπιακό σημείωσε 82 τέρματα και 20 ασίστ σε 186 αγώνες, ενώ αγωνίστηκε επίσης σε Πανιώνιο, Ατρόμητο με τη μορφή δανεισμού, αλλά και στη Φούλαμ, η οποία δαπάνησε 15.2 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα των ανδρών, έχοντας 17 γκολ σε 65 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, πάντως σε δηλώσεις ως συνήθως στο Sportstonoto θέλησε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για μεταγραφή Μήτρογλου στον Ολυμπιακό Βόλου: «Γελάει πια όλος ο κόσμος για τα δημοσιεύματα που γράφουν πως ο Ολυμπιακός Βόλου παίρνει τον Κώστα Μήτρογλου! Ενός δηλαδή ποδοσφαιριστή με συμβόλαιο τουλάχιστον 300.000 (!) τον χρόνο, ποσό τρελό και βέβαια απαγορευτικό για ομάδα της Super League 2! Όλα ξεκίνησαν από ρεπορτάζ όπου ανέφερε πως ο Μήτρογλου φημολογείται ότι εθεάθη στον Βόλο και πως ήπιε ένα καφέ με τον φίλο του, τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Αυτή ήταν μια φιλική συνάντηση και τίποτα περισσότερο. Μετά την τρίχα την έκαναν, ως συνήθως, τριχιά, που λέει και ο λαός μας. Αν είναι πια δυνατόν…», είπε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Στην ουσία η πρώτη επίσημη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι για παίκτη που είναι από το καλοκαίρι στην ομάδα, αλλά τώρα εκδόθηκε το δελτίο του. Πρόκειται για τον 20χρονο Ιβοριανό Σαλίμ Ντιαμπί, που ήρθε από την Ισπανία, ωστόσο το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει το 2022, γιατί δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του, σε αντίθεση με τον Ασλανίδη που θα μείνει στον Άρη.

Ο «άτυχος», πριν το ξεκίνημα της Super League 2, Δημήτρης Στάμου που έπαιξε στο ματς του Κυπέλλου, αποθεραπεύτηκε, ήταν στην αποστολή στο τελευταίο ματς του 2021 και μπορεί επίσης να λογίζεται ως νέα μεταγραφή, ενώ από τον Ολυμπιακό παρελθόν είναι οι Χάσεκ, Βαλέντε, Μπάτροβιτς, Ενκόα, Σουλεϊμάν και δεν επισημοποιήθηκε ποτέ η μεταγραφική συμφωνία, που είχε ήδη ανακοινώσει η ΠΑΕ, με τον Ισπανό επιθετικό Άλεξ Τσίκο, ο οποίος ήταν επιλογή του προηγούμενου πλέον προπονητή Εμανουέλ Καγιέχα.

Πέρα από τα μεταγραφικά πάντως πρόβλημα δημιουργείται και με την προπονητική λειτουργία της ομάδας, με τον νέο τεχνικό Βασίλη Βούζα να μην έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Θετικό πάντως μπορεί να θεωρηθεί για τη βολιώτικη ομάδα ότι στην αμέσως επόμενη 12η αγωνιστική την Κυριακή 9/1 έχει το προγραμματισμένο της ρεπό και έτσι υπάρχει ο χρόνος, ώστε να επανέλθουν όλοι υγιείς στο ματς της επόμενης Τετάρτης 12/1 με αντίπαλο την β’ ομάδα του ΠΑΟΚ στη Νεάπολη. Κι αυτό γιατί το νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για τους αθλητές που έγινε γνωστό χθες, προβλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις των ασυμπτωματικών αθλητών, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά από πέντε ημέρες με αρνητικό PCR!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου