ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει την επίσημη αναβολή του ντέρμπι ο Ολυμπιακός Βόλου

περιμένει-την-επίσημη-αναβολή-του-ντέ-226095

Την επισημοποίηση της αναβολής του προγραμματισμένου για αύριο ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό για την 11η αγωνιστική της Super League 2 λόγω πολλών κρουσμάτων Covid-19, περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε χθες κανονικά τους διαιτητές όλων των αγώνων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου, παρότι το 2022 ξεκίνησε πιο αισιόδοξα με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και αλλαγή προπονητή, τα μηνύματα από το «μέτωπο» του κορονοϊού – που πλήττει αρκετές από τις ομάδες στη χώρα – δεν είναι ευχάριστα.

Από την ενημέρωση που θα έχει η Ένωση της Super League 2 τόσο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και από άλλες αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση αναβολής αγώνων μεταξύ αυτών και το ντέρμπι της Τετάρτης με τη Νίκη, αλλά και ίσως ολόκληρης της 11ης αγωνιστικής προκριμένου να “προστατευτούν” οι ομάδες και με μετακινήσεις!

Πάντως ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος από χθες άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει γενικό «λουκέτο» καθώς βλέπουν κάθε ματς ξεχωριστά!

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» στην ΕΡΤ3 και στάθηκε στο πως θα δράσει η Super League 2 σε αυτή την ραγδαία εξάπλωση του ιού: «Η Super League 2 το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει τα κρούσματα των ομάδων και ανάλογα με το υγειονομικό πρωτόκολλο όποιο παιχνίδι μπορεί να γίνει θα διεξάγεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα κοιτάμε κάθε μέρα τα δεδομένα. Το υγειονομικό μας πρωτόκολλο είναι έτσι και αλλιώς αυστηρό καθώς είναι σχεδόν το ίδιο με της Super League» ανέφερε αρχικά για να προσθέσει: «Αν θα αναβληθεί κάποιο παιχνίδι θα το ξέρουμε Τρίτη πρωί ή και αργά χθες. Θα μας στείλουν οι ομάδες τα κρούσματα και σε συνεργασία με τον γιατρό του υγειονομικού πρωτοκόλλου θα αποφασίσουμε ποιο παιχνίδι θα γίνει και ποιο όχι».

Πέρα από την αναβολή πρόβλημα δημιουργείται και με την προπονητική λειτουργία της ομάδας με τον νέο τεχνικό Βασίλη Βούζα να μην έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Θετικό πάντως μπορεί να θεωρηθεί για τη βολιώτικη ομάδα ότι στην αμέσως επόμενη 12η αγωνιστική την Κυριακή 9/1 έχει το προγραμματισμένο της ρεπό και έτσι υπάρχει ο χρόνος ώστε να επανέλθουν όλοι υγιείς στο ματς της μεθεπόμενης Τετάρτης 12/1 με αντίπαλο την β’ ομάδα του ΠΑΟΚ στη Νεάπολη. Κι αυτό γιατί το νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για του αθλητές που έγινε γνωστό χθες προβλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις των ασυμπτωματικών αθλητών, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από πέντε ημέρες με αρνητικό PCR!

Ορίστηκε διαιτητής ο Βεργέτης

Χθες πάντως η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητές για τα ματς της Τετάρτης και για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής Νίκη – Ολυμπιακός Βόλου, ορίστηκε ο Χρήστος Βεργέτης από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Ο Βεργέτης πέρσι τον Ιούνιο στην Football League ήταν διαιτητής στο «διπλό» του Ολυμπιακού στις Σέρρες (0-1) αλλά και στην ισοπαλία (0-0) της Νίκης στην Καλλιθέα.

Για το βολιώτικο ντέρμπι ο Βεργέτης ορίστηκε με βοηθούς τον Δημήτρη Κύριο επίσης από την Αρκαδία και τον Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο, ενώ από την Κορινθία Από την Ένωση Ευβοίας προέρχεται ο 4ος διαιτητής, Γιώργος Λάμπρου, ο οποίος έχει σφυρίζει το τελευταίο χρονικά Βολιώτικο ντέρμπι στην Football League (22/02/20 στη Νεάπολη: Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου 1-1: 90’ Τσιάρας-8’ πεν. Ροχάνο)

«Πρώτα» του χρόνου

Και στο παρελθόν υπήρξαν ντέρμπι Ολυμπιακού και Νίκης, που ήταν τα πρώτα ματς νέου έτους με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Γενάρη του 1981 που έγινε με χιόνια στο Στάδιο Βόλου και οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 4-3 (9’, 13’, 61’ Θωμάς Σιατήρας, 46’ πεν. Γιώργος Kαραμίχαλος-3’ Χρήστος Tομπουλίδης, 22’ Πασχάλης Kράλλης, 75’ πεν. Χρήστος Παπέτας), ενώ ο γκολκίπερ τη Νίκης Ι. Χατζής απέκρουσε πέναλτι του Τριχιά.

Οι άλλες δυο πρώτες συναντήσεις ήταν για τη Γ’ Εθνική, 7 Ιανουαρίου του 1996: Ολυμπιακός – Nίκη 1-1 (35’ Παπανικολάου – 37’ Bαριάμης)και στην αρχή του 2008: Ολυμπιακός – Νίκη 2-1 (51’ Γ. Μακρής, 88’ Γέλοβατς – 90’ Λάππας)

Επίσης οι δυο βολιώτικες ομάδες έχουν συναντηθεί και σε τελευταία ματς του έτους. Τον Δεκέμβριο του 1977 είχαμε Νίκη – Ολυμπιακός 1-2 (11’ πεν. Xανταμπάκης-41’ Σκούρας, 83’ Τριχιάς), στις 28/12/1994 Nίκη – Ολυμπιακός 1-0 (87’ Ανδρουτσόπουλος) και τον Δεκέμβρη του 2012 Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη 0-0.

Και «νέοι» παίκτες

Η πρώτη επίσημη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι για παίκτη που είναι από το καλοκαίρι στην ομάδα, αλλά χθες εκδόθηκε το δελτίο του. Πρόκειται για τον 20χρονο Ιβοριανό Σαλίμ Ντιαμπί που ήρθε από την Ισπανία, ωστόσο το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει το 2022, γιατί δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του.

Ο «άτυχος», πριν το ξεκίνημα της Super League 2, Δημήτρης Στάμου που έπαιξε στο ματς του Κυπέλλου, αποθεραπεύτηκε, ήταν στην αποστολή στο τελευταίο ματς του 2021 και μπορεί επίσης να λογίζεται ως νέα μεταγραφή.

Ενώ από τον Ολυμπιακό μετά τους Χάσεκ, Βαλέντε, Μπάτροβιτς, Ενκόα παρελθόν αποτελεί και ο Οκάν Σουλεϊμάν που μεταγράφηκε στην Καβάλα, ενώ δεν πρόκειται να προχωρήσει η μεταγραφική συμφωνία που είχε ήδη ανακοινώσει ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Ισπανό επιθετικό Άλεξ Τσίκο (Χοσέα Αλεχάνδρο Σάντσες το πλήρες όνομά του), που ήταν επιλογή του προηγούμενου πλέον προπονητή Εμανουέλ Καγιέχα και ήδη αποχώρησε από την ομάδα.

Τις επόμενες μέρες ίσως υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις αλλά και νέες μεταγραφές, αφού η ΠΑΕ έχει έρθει σε συμφωνία με δυο ακραίους επιθετικούς και έναν μέσο.

Ως τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί 25 και από αυτούς τρείς παίκτες έπαιξαν και στα 10 ματς και είναι οι Ιγκόρ Φιλίποβιτς (900 λεπτά), Φίλιππος Σκοπελίτης (856’) Θοδωρής Βερνάρδος (783’).

Σε 9 ματς έπαιξαν οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ (810 λεπτά), Ζοζέφ Νάα (724’), Κλεβί Κόλα (681’), Χρήστος Κουντουριώτης (762’) και Χρήστος Κατσούκης (339’) και 8 συμμετοχές έχουν ο νεαρός Βολιώτης Γιώργος Παπακώστας (720’), Θωμάς Γραικός (690’) ο διεθνής με την Ισημερινή Γουϊνέα Οσκαρ Σιαφά (636’), αλλά και ο Οκάν Σουλεϊμάν (239’), που έφυγε, ενώ 7 συμμετοχές είχε ο Μαυροβούνιος Βέλικο Μπάτροβιτς (464’) που επίσης είναι ήδη παρελθόν!

Στις 7 συμμετοχές είναι και ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης (415’), στις 5 ο Ρίτσι Κιτόκο (405’) και σε 4 ματς έπαιξαν ο Ανδρέας Κόκας (131’), ο Κώστας Χατζηπιρπιρίδης (95’) ο Νίκος Χατζής (71’) και ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε (38’) που αποχώρησε.

Σε 2 ματς αγωνίστηκε ο Γιώργος Ξύδας (30’) και μόλις 9 λεπτά συνολικά ο Τσέχος Φίλιπ Χάσεκ που επίσης είναι παρελθόν, ενώ μια συμμετοχή έχουν οι Βούγιο Βούγιοβτις (90’), Αντώνης Ρηγόπουλος (45’) και οι δυο Καμερουνέζοι, ο Σιρίλ Ετονγκά (10’) και για 2 λεπτά ο Σιντικί Αμπουμπακάρι.

Μέσα στον Ιανουάριο πάντως ο Ολυμπιακός θα χάσει τον Όσκαρ Σιαφά που ήδη ενσωματώθηκε με την εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας, η οποία θα λάβει μέρος στο Κόπα Άφρικα που θα φιλοξενηθεί στο Καμερούν από τις 9/1.

Τα ματς που ακολουθούν

Ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμη ματς ημέρα Τετάρτη μέσα στον Ιανουάριο όπου έχει και ρεπό αλλά και Θεσσαλικά ντέρμπι

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ολυμπιακού τον Γενάρη:

*12η αγωνιστική (9/1)

ΡΕΠΟ

*13η αγωνιστική (Τετάρτη 12/1)

Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ Β’

*14η αγωνιστική (Κυριακή 16/1)

Τρίκαλα – Ολυμπιακός Βόλου

*15η αγωνιστική (Κυριακή 23/1)

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕ Λάρισας

*16η αγωνιστική (Κυριακή 30/1)

Απόλλων Λάρισας – Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει να επανοριστεί το βολιώτικο ντέρμπι Τετάρτη, με πρώτες ελεύθερες ημερομηνίες 26/1 και 2/2 (στις 19 έχει οριστεί το εξ αναβολής ματς της Νίκης στην Αριδαία) και στο β’ γύρο οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν 5 ματς Τετάρτη, τα τρία εκτός έδρας, με Ηρακλή, Πιερικό και Αλμωπό Αριδαίας και δύο θεσσαλικά ντέρμπι στη Νεάπολη, με Τρίκαλα και Απόλλωνα Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου