ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με την ελπίδα για καλύτερη χρονιά ο Ολυμπιακός Βόλου

με-την-ελπίδα-για-καλύτερη-χρονιά-ο-ολυ-231818

Με τον προβληματισμό για την αγωνιστική εικόνα και τη βαθμολογική θέση να παραμένει θα αφήσει το 2021 ο Ολυμπιακός Βόλου, ελπίζοντας σε μια καλύτερη χρονιά, περιμένοντας βέβαια και το OK για μεταγραφές.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στη βολιώτικη ΠΑΕ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μεταγραφές ουσίας και εμπειρίας, αρκεί βέβαια να μην υπάρχει το απαγορευτικό στις ομάδες που δεν είχαν την περσινή αδειοδότηση και οδήγησαν και τον Ολυμπιακό σε «κινήσεις» απόκτησης παικτών που αποδείχτηκε ότι ήταν «μικροί» και για την κατηγορία και όχι ικανοί να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της βολιώτικης ομάδας!

Ο Ολυμπιακός, που προχθές είχε ένα ακόμη στραβοπάτημα (1-1 από τον Αλμωπό Αριδαίας), παραμένει στην επικίνδυνη βαθμολογική ζώνη, με την ομάδα να έχει δεχτεί γκολ σε όλα της τα παιχνίδια εκτός απ’ αυτό με την Καβάλα και να έχει χάσει ήδη 10 βαθμούς στην έδρα της, ενώ σε 10 αγωνιστικές έχει δυο μόνο νίκες, 3 ισοπαλίες (οι δύο στον Βόλο) και 5 ήττες (επίσης οι δύο στη Νεάπολη).

Απέδωσε την ισοπαλία στην κακοτυχία

Στην κακοτυχία απέδωσε την ισοπαλία με τον Αλμωπό ο προπονητής του Ολυμπιακού Εμανουέλ Καγιέχα λέγοντας μετά το ματς: «Πάλι τα ίδια. Μεγάλη κακοτυχία. Στο τέλος πάλι δεχθήκαμε γκολ με μία μόνο ευκαιρία. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, τον έλεγχο και τις ευκαιρίες και το τελικό αποτέλεσμα είναι μεγάλη κακοτυχία. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω και δεν μπορώ να πω πολλά. Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί μας δεν είναι ευχαριστημένοι, αλλά οι παίκτες μας έπαιξαν πραγματικά πολύ καλά. Είναι σοβαροί, έχοντας κάνει πολλή προπόνηση και πολλή δουλειά. Δέκα ημέρες δεν κάναμε διακοπές, δεν κάναμε γιορτές, η προπόνηση ήταν πολύ σκληρή, αλλά αυτό που έγινε είναι απίστευτο.

Η μόνη λύση είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, να παίζουμε καλά και από εκεί και πέρα ο Θεός μπορεί ν’ αλλάξει την τύχη μας. Αυτή η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική και έχουμε μεγάλη κακοτυχία. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς, όπως του Κόκα και του Γραικού, είχαμε αλλαγή του Κατσούκη λόγω τραυματισμού, ο Σκοπελίτης επίσης αντικαταστάθηκε γι’ αυτόν τον λόγο και ο Κουντουριώτης είχε πρόβλημα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική και σίγουρα από το νέο έτος θα αλλάξουμε την κατάσταση. Είναι αδύνατο να έχουμε τόση πολλή κακοδαιμονία.

Η ομάδα πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία και την ψυχολογία της. Ξεκούραση και από αύριο προπόνηση. Συγκεντρωνόμαστε αποκλειστικά στο ντέρμπι (σ.σ. με τη Νίκη). Εκεί θέλουμε μόνο τη νίκη. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας. Μιλάμε με τους παίκτες για την αλλαγή της νοοτροπίας και της ψυχολογίας, για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Νίκη. Πλέον σκεφτόμαστε μόνο το θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η ΠΑΕ κινείται δικαστικά

Νομικά κινείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά αυτών που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο σχόλια, με τα οποία έχουν στόχο να βλάψουν την ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: «Σχετικά με ανυπόστατα σχόλια, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, τα οποία αναρτήθηκαν σε διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με σκοπό να βλάψουν την ομάδα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τονίζει προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:

Η ΠΑΕ έχει ήδη κινηθεί σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί νομικά και έχει απευθυνθεί στο αρμόδιο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά και στις δικαστικές αρχές και όλοι αυτοί θα κληθούν να αποδείξουν τα γραφόμενά τους.

Στα χέρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου υπάρχει φωτογραφικό υλικό.

Η ΠΑΕ δεν ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές και από εδώ και στο εξής θα είναι αμείλικτη».

Malavetas: «Τέτοιες κινήσεις κάνουν τα χωριά…»

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, «Malavetas», για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αλμωπό και που σύμφωνα με τους ίδιους μικραίνουν την ομάδα.

Αναλυτικά: «Τελικά κάποιοι στην ομάδα θέλουν να δουν πόση πίκρα αντέχει αυτός ο κόσμος. Ντροπή στον πάγκο της ομάδας μας που πετούσε μπάλες μέσα για καθυστέρηση, όταν προηγούμασταν. Τέτοιες κινήσεις κάνουν τα χωριά και εμείς χωριό ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, όσο και να θέλουν κάποιοι να μας καταντήσουν.

Απλές κουβέντες. ΣΩΣΤΕ την κατηγορία…».

Πάντως προχθές μετά το τέλος του αγώνα με τον Αλμωπό, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των οργανωμένων οπαδών, που ζήτησαν «μόνο νίκη στο παιχνίδι με τη Νίκη», περιμένοντας από τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν αντίδραση.

«Χάνει» τον Σιαφά

Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και για τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια ο Ολυμπιακός Βόλου θα χάσει τον Όσκαρ Σιαφά, που ήδη ενσωματώθηκε με την Εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας, η οποία θα λάβει μέρος στο Κόπα Αφρικα.

Η Ισημερινή Γουινέα είναι στο Ε’ γκρουπ του Copa Africa που θα φιλοξενηθεί στο Καμερούν από τις 9/1 έως τις 6/2 μαζί με τις Αλγερία, Σιέρα Λεόνε και Ακτή Ελεφαντοστού και στην α’ φάση θα έχει τα παιχνίδια:

12/1: Ισημερινή Γουινέα- Ακτή Ελεφαντοστού

16/1: Αλγερία- Ισημερινή Γουινέα

20/1: Σιέρα Λεόνε-Ισημερινή Γουινέα

Ως τότε η απουσία του πρώτου σκόρερ της βολιώτικης ομάδας είναι δεδομένη, ενώ το πότε ο Σιαφά θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό θα εξαρτηθεί από το αν η Εθνική της χώρας του θα αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων ή αν θα συνεχίσει στα «νοκ άουτ» παιχνίδια.

Περιμένει ο Τσίκο

Στη πρώτη μεταγραφή, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, έχει προχωρήσει ως γνωστόν ο Ολυμπιακός, φέρνοντας στον Βόλο τον Ισπανό επιθετικό Άλεξ Τσίκο, Χοσέα Αλεχάνδρο Σάντσες το πλήρες όνομά του, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή Εμανουέλ Καγιέχα. Για να οριστικοποιηθεί πάντως η μεταγραφή του 31χρονου επιθετικού στον Ολυμπιακό απαιτείται το Ο.Κ. από την ΕΠΟ, που θα επιτρέψει τις ομάδες και πάλι να κάνουν τις κινήσεις τους χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς!

Ο Άλεξ Τσίκο, αν όλα πάνε καλά, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τον Ολυμπιακό από αρχές Ιανουαρίου, όταν και ανοίγει επίσημα η μεταγραφική περίοδος.

Νέα μεταγραφή θα λογίζεται από την 1η Ιανουαρίου και ο Ιβοριανός Σαλίμ Ντιαμπί, αφού θα εκδοθεί μετά τη μεγάλη καθυστέρηση το δελτίο του, ενώ για τον Ασλανίδη που ήρθε το καλοκαίρι ως δανεικός από τον Άρη, αλλά δεν εκδόθηκε και το δικό του, η ένταξή του στο ρόστερ θα εξαρτηθεί και από το αν θα υπάρχουν περιορισμοί!

Ως τώρα παρελθόν αποτελούν από τον Ολυμπιακό τρεις ξένοι παίκτες, ο Τσέχος Φίλιπ Χάσεκ, ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε, που είχαν πολύ μικρή συμμετοχή, αλλά και ο Μαυροβούνιος Βέλικο Μπάτροβιτς, που λογιζόταν ως βασικός. Όλοι τους ήρθαν στον Βόλο, για να κάνουν τη διαφορά αλλά δεν τα κατάφεραν.

Επίσης παρελθόν έχει αποτελέσει εδώ και μέρες χωρίς να ανακοινωθεί ο Νιγηριανός Στεφάν Ενκοά, που ήταν από πέρσι στην ομάδα έχοντας παίξει 14 λεπτά (!), ενώ προς την έξοδο είναι και άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές!

Τα ματς του Γενάρη

Τετάρτη (5/1) και με το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής (Νίκη-Ολυμπιακός) ξεκινά και το 2022, με τους ερυθρόλευκους, όταν έχει τύχει να παίξουν το πρώτο ματς της χρονιάς με τη Νίκη, να έχουν δυο νίκες και μια ισοπαλία.

Ενώ στη 12η αγωνιστική (9/1) ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει το ρεπό του, πάλι Τετάρτη για την 13η αγωνιστική (12/1) αντίπαλος στη Νεάπολη θα είναι ο ΠΑΟΚ Β’.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού τον ερχόμενο Γενάρη:

*11η αγωνιστική (Τετάρτη 5/1/2022):

Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου

(τηλεοπτικά από το ertflix)

*12η αγωνιστική (9/1):

Ολυμπιακός Βόλου: ΡΕΠΟ

*13η αγωνιστική (Τετάρτη 12/1):

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’

*14η αγωνιστική (Κυριακή 16/1):

Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου

*15η αγωνιστική (Κυριακή 23/1):

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕ Λάρισας

*16η αγωνιστική (Κυριακή 30/1) :

Απόλλων Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου