ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τετάρτες … για τα «πρέπει» του!

τετάρτες-για-τα-πρέπει-του-242683

Σε τρεις συνεχόμενες εμβόλιμες αγωνιστικές, ημέρα Τετάρτη, έχει τους αγώνες του ο Ολυμπιακός Βόλου, στο τέλος του 2021 και στην αρχή του 2022… και είναι όλοι εντός Βόλου!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε αυτές τις μεσοβδόμαδες αγωνιστικές θα πρέπει να αναζητήσει την αγωνιστική και βαθμολογική του ανάκαμψη και για τον λόγο αυτό ο Ισπανός προπονητής Εμανουέλ Καγιέχα δουλεύει αδιάκοπα με τους παίκτες και η μοναδική μέρα με ρεπό είναι αυτή των Χριστουγέννων.

Για να γίνουν πράξη τα «πρέπει» του Ολυμπιακού κινείται και η διοίκηση της ΠΑΕ, θέλοντας, αφού πάρει το ΟΚ ότι μπορεί να κάνει μεταγραφές χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της ομάδας…

Στα αγωνιστικά «πρέπει» των ερυθρόλευκων όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη των βαθμών, για να καλυφτεί το ήδη χαμένο έδαφος… Πριν φύγει η χρονιά, την ερχόμενη Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου για την 10η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Αλμωπό Αριδαίας, τον οποίο πέρσι κέρδισε μέσα-έξω. Ο Ολυμπιακός μάλιστα είναι χωρίς ήττα στον Βόλο στα παιχνίδια του παρελθόντος με αντίπαλο τον Αλμωπό, αν και η ομάδα της Αριδαίας έχει μια νίκη με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στη Γ’ Εθνική, αλλά στον Αλμυρό!

Στα υπόλοιπα πάντως 10 παιχνίδια στον Βόλο ο Ολυμπιακός είχε 7 νίκες για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (στα 6 δεν δέχτηκε και γκολ!), άλλες 2 για τη Γ’ Εθνική και μια για την Football League…

Τετάρτη (5/1) και με το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής (Νίκη-Ολυμπιακός) ξεκινά και το 2022… με τους ερυθρόλευκους να έχουν δυο νίκες και μια ισοπαλία, όταν έχει τύχει να παίξουν το πρώτο ματς της χρονιάς με τη Νίκη.

Ενώ στην 12η αγωνιστική (9/1) ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει το ρεπό του, η τρίτη συνεχόμενη Τετάρτη που υπάρχει αγώνας είναι για την 13η αγωνιστική (12/1), όταν στη Νεάπολη αντίπαλος θα είναι ο ΠΑΟΚ Β’.

Εως τώρα ο Ολυμπιακός παίζοντας μεσοβδόμαδα έχει κερδίσει την Καλαμαριά κι έχει χάσει από τον Θεσπρωτό στον Βόλο, ενώ στο β’ γύρο οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν 5 ματς Τετάρτη, τα τρία εκτός έδρας, με Ηρακλή, Πιερικό και Αλμωπό Αριδαίας και δύο θεσσαλικά ντέρμπι στη Νεάπολη με Τρίκαλα και Απόλλωνα Λάρισας, που μέσα στον Γενάρη θα τους αντιμετωπίσει εκτός έδρας και Κυριακές για τον πρώτο γύρο.

Στον Ολυμπιακό είναι σε αναμονή για το τι ακριβώς θα ισχύσει και με τον κόσμο στα γήπεδα κι ενώ με τον ερχομό του νέου έτους, όπως έγινε γνωστό, το ντέρμπι ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.

Πάντως το ενδιαφέρον σ’ αυτό το χρονικό σημείο είναι η τελευταία αναμέτρηση του 2021 με την ομάδα της Αριδαίας που οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη, καθώς χρειάζονται βαθμούς (είναι στους 8), για να ανέβουν στην κατάταξη της Super League 2, τη στιγμή που ο Αλμωπός έχει 12 και με δύο παιχνίδια λιγότερα.

Θετικό είναι ότι στο ματς της ερχόμενης Τετάρτης επιστρέφει και ο Κουντουριώτης, ενώ και ο Στάμου, που δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα, έχει μπει στο προπονητικό πρόγραμμα και η επιστροφή του μπορεί να θεωρηθεί και μεταγραφή, καθώς ο έμπειρος αμυντικός τραυματίστηκε σε φιλικό πριν την έναρξη της Super League 2, όντας αρκετά άτυχος.

Νέα μεταγραφή θα λογίζεται από 1η Ιανουαρίου και ο Ιβοριανός Σαλίμ Ντιαμπί, αφού θα εκδοθεί μετά τη μεγάλη καθυστέρηση το δελτίο του, ενώ με τον Ασλανίδη που ήρθε το καλοκαίρι ως δανεικός από τον Άρη, αλλά δεν εκδόθηκε και το δικό του δελτίο, η ένταξή του στο ρόστερ θα εξαρτηθεί και από το αν θα υπάρχουν περιορισμοί!

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ήδη ανακοινώσει την πρώτη μεταγραφική συμφωνία του με τον Ισπανό επιθετικό Άλεξ Τσίκο (Χοσέα Αλεχάνδρο Σάντσες το πλήρες όνομά του), ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή Εμανουέλ Καγιέχα, που έχει δώσει το Ο.Κ. και για άλλες τρεις μεταγραφές…

*Τo αναλυτικό πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2, (Τετάρτη 29.12.2021 -15:00), όπως έγινε γνωστό από τη διοργανώτρια έχει ως εξής:

Αλκαζάρ, ΑΕ Λάρισας-Α.Ο Ξάνθη ΕΡΤ3

Νεάπολης Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου-Αλμωπός Αριδαίας

Π.Κ. Ρέντη, Ολυμπιακός Σ.Φ.Π Β’-Αναγέννηση Καρδίτσας

Καυτανζόγλειο, Π.Ο.Τ. Ηρακλής-Ν.Π.Σ. Βέροια

Γ.Σ. Μακεδονικού, ΠΑΟΚ Β’-Α.Ο. Καβάλα

Τρικάλων, Α.Ο. Τρίκαλα-Θεσπρωτός

Φιλιππούπολης, Απόλλων Λάρισας-Πιερικός

Σερρών, Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου

ΡΕΠΟ: Νίκη Βόλου

.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου