ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος τρεις από τον Ολυμπιακό Βόλου και όχι μόνο

τέλος-τρεις-από-τον-ολυμπιακό-βόλου-κα-248938

Μετά την πρώτη εκτός έδρας νίκη που πέτυχε προχθές ο Ολυμπιακός Βόλου (0-5) στην Καβάλα, που ήταν και το πρώτο παιχνίδι που η βολιώτικη ομάδα δεν δέχθηκε φέτος γκολ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνέχεια, που όλοι περιμένουν τα καλύτερα…και με αλλαγές στο ρόστερ!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Από τη νίκη στην Καβάλα άλλωστε το μόνο που κρατά η ομάδα είναι οι τρεις βαθμοί που έτσι κι αλλιώς δεν βελτίωσαν τη βαθμολογική θέση «δείχνοντας» ότι χρειάζονται συνεχής προσπάθεια και θετικά αποτελέσματα για να ξεφύγει η ομάδα από τις θέσεις κινδύνου!

Επίσημα παρελθόν τρεις…

Παρελθόν αποτελούν από τον Ολυμπιακό Βόλου τρεις ξένοι παίκτες, που ήρθαν στον Βόλο για να κάνουν τη διαφορά αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Τσέχος Φίλιπ Χάσεκ και ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε, είχαν πολύ μικρή συμμετοχή, ενώ ο Μαυροβούνιος Βέλικο Μπάτροβιτς λογιζόταν ως βασικός, όμως μετά το πρώτο ματς στις Σέρρες κινήθηκε στη μετριότητα, αλλά πάντως η απόφαση για τη λύση της συνεργασίας προκάλεσε έκπληξη!

Κι αυτό γιατί μπορεί ο Βαλέντε να είχε 4 συμμετοχές ως αλλαγή (98 λεπτά) και ο Χάσεκ έπαιξε σε 2 ματς όλα κι όλα 9 λεπτά, αλλά ο Μπάτροβιτς έπαιξε 7 ματς (510’), ξεκινώντας στην 11άδα και είχε κι ένα γκολ…

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Βέλικο Μπάτροβιτς, Φίλιπ Χάσεκ, Ντουάρτε Βαλέντε, τους ευχαριστεί για την παρουσία τους στον σύλλογο, το διάστημα στο οποίο ήταν μέλη της «ερυθρόλευκης» οικογένειας και τους εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους».

Επίσης παρελθόν αποτελεί εδώ και μέρες χωρίς να ανακοινωθεί ο Νιγηριανός Στεφάν Ενκοά που ήταν από πέρσι στην ομάδα έχοντας παίξει 14 λεπτά, ενώ προς την έξοδο είναι και άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές!

Θέλει βαθμούς και ενίσχυση

Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν άλλωστε την περασμένη Κυριακή πρόσθεσε 3 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά στο -1 από Πιερικό, αλλά και Ηρακλή και Πανσερραϊκό, που έχουν ματς λιγότερο και στο -2 από Τρίκαλα και ΠΑΟΚ Β’, αλλά αύριο ο Απόλλωνας Πόντου, κερδίζοντας σε εξ αναβολής ματς την Καβάλα θα φτάσει τους ερυθρόλευκους στους 8 βαθμούς!

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται βαθμούς για να ανασάνει ουσιαστικά. Κρατώντας το ότι στην 9η αγωνιστική πρώτη φορά δεν δέχτηκε γκολ και σκόραρε μετά από 4 αγώνες, ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμη ματς το 2021, αυτό για τη 10η αγωνιστική στις 29/12 με τον Αλμωπό, θέλοντας μόνο νίκη και επιπλέον ενίσχυση για τα ματς του 2022.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ήδη ανακοινώσει την πρώτη μεταγραφική συμφωνία του με τον Ισπανό επιθετικό Άλεξ Τσίκο (Χοσέα Αλεχάνδρο Σάντσες το πλήρες όνομά του), ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή Εμανουέλ Καγιέχα, που έχει δώσει το ο.κ. και για άλλες τρεις μεταγραφές…

Για πρώτη φορά

Στο προχθεσινό παιχνίδι στην Καβάλα δεν είναι μόνο ότι ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε για πρώτη φορά γκολ αλλά ήταν πολλά αυτά που έγιναν για πρώτη φορά.

Ξεκινώντας από το Νο1 για πρώτη φορά υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού ο Βούκο Βούγιοβιτς που έκανε την πρώτη του συμμετοχή στη SL2, αλλά και την πρώτη του στην Ελλάδα. Ο 21χρονος Μαυροβούνιος τερματοφύλακας Βούγιοβιτς, ύψους 1.94, μπορεί να ήταν για δυο περιόδους στον Λεβαδειακό αλλά δεν είχε αγωνιστεί και πριν έρθει στην Ελλάδα αγωνιζόταν στη Λόβτσεν, ομάδα πρώτης κατηγορίας του Μαυροβουνίου και είχε δώδεκα συμμετοχές.

Πρώτη συμμετοχή με τον Ολυμπιακό έκανε στην Καβάλα και ο 17χρονος Αντώνης Ρηγόπουλος που πέρσι πήρε το «βάπτισμα» συμμετοχής στη SL1 καθώς αγωνίστηκε για λίγο στο νικηφόρο (0-2) ματς του Απόλλωνα, που ανήκε, στα Γιάννενα για τα playout. Ο Ρηγόπουλος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από την ακαδημία της Αγίας Άννας στην Εύβοια και «πέρασε» και από τον Ατρόμητο μέχρι την Κ15, πριν πάει στον Απόλλωνα.

Τα πρώτα τους γκολ με τον Ολυμπιακό πέτυχαν στην Καβάλα οι Μαρκοπουλιώτης, Σουλεϊμάν και Βερνάρδος!

Ο κεντρικός αμυντικός Αλκης Μαρκοπουλιώτης είχε σκοράρει τελευταία φορά τον Μάιο του 2018 ως παίκτης του Κισσαμικού στο 1-1 με τον Αιγινιακό, ενώ δεν είχε πετύχει γκολ με Δόξα και Παναχαϊκή, που έπαιξε πριν έρθει στον Βόλο και ο Οκάν Σουλειμάν πέτυχε το πρώτο του γκολ, μην έχοντας σκοράρει στις προηγούμενες ομάδες του Ξάνθη, Καβάλα και Αιγάλεω.

Οσο για τον Θοδωρή Βερνάρδο πέτυχε τα πρώτα του δυο γκολ κι ενώ σε προηγούμενους 9 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο που αγωνίστηκε δεν είχε σκοράρει.

Ο Βερνάρδος και πέρσι με τον Αστέρα Βλαχιώτη είχε πετύχει δυο γκολ σε ένα ματς με τον Ιάλυσο στη Ρόδο (1-2), αλλά στα υπόλοιπα 17 δεν είχε γκολ. Τα πιο πολλά του γκολ σε σεζόν ήταν το 17-18 με τον ΑΟ Καρδίας στη Γ’ Εθνική όταν πέτυχε τρία γκολ στα ματς με Αγρ. Αστέρα, Εδεσσαϊκό και Ηρακλή, ενώ 2 γκολ σε 12 ματς είχε και ως παίκτης του Πιερικού το 18-19. Τέλος πρώτη φορά σε ένα ματς ο Ολυμπιακός προχώρησε μαζί σε 4 αλλαγές στο ημίχρονο!

Με νομιμότητα ο Καγιέχα

Νόμιμα ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα μαζί με τον Γιάννη Λάλα ο Ισπανός προπονητής Εμανουέλ Καγιέχα καθώς το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας απάλλαξε την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας 28.11.21 με ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου