ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν προλαβαίνει ο Σιαφά

δεν-προλαβαίνει-ο-σιαφά-303810

Αμφίβολη είναι για το αυριανό ματς του Ολυμπιακού Βόλου στη Βέροια η συμμετοχή του επιθετικού Όσκαρ Σιαφά, ο οποίος δεν αγωνίστηκε και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή, λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουϊνέας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο 24χρονος υψηλόσωμος στράικερ αναμενόταν από προχθές στο Βόλο, για να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Βαζάκα για το παιχνίδι με τη Βέροια, αλλά ούτε και χθες έφτασε έγκαιρα, για να προπονηθεί με την ερυθρόλευκη ομάδα, οπότε, ακόμη και αν είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, είναι δύσκολο να ξεκινήσει στην 11άδα, όπως έγινε στις Σέρρες.

Ο Σιαφά αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια που έδωσε η Ισημερινή Γουϊνέα για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Κόντρα στην Τυνησία εντός έδρας έπαιξε 80 λεπτά και η ομάδα του νίκησε με 1-0, ενώ την Τρίτη με αντίπαλο την Μαυριτανία (1-1 εκτός έδρας) ξεκίνησε και πάλι στο βασικό σχήμα, για να αντικατασταθεί στο ημίχρονο.

Εκτός παραμένουν ακόμη δύο ξένοι παίκτες στον Ολυμπιακό για διαφορετικούς λόγους. Ο έμπειρος Ρίτσι Κιτόκο προπονείται ανεβάζοντας ρυθμούς και σύντομα θα είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ενώ δεν έχει ακόμη λυθεί το θέμα με τον Σαλίμ Ντιαμπί, καθώς απαιτείται ένα έγγραφο από την πρεσβεία της Ισπανίας, για να εκδοθεί το δελτίο του και να είναι σε θέση να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι στην Βέροια, για τον Ολυμπιακό, που θέλει την πρώτη του φετινή νίκη, θα απουσιάσουν σίγουρα ο Γιώργος Ξύδας που εξακολουθεί να είναι τραυματίας, όπως και ο Δημήτρης Στάμου.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τρία παιχνίδια σε 8 ημέρες, βλέπει το καθένα ξεχωριστά, ενώ ο Γιώργος Βαζάκας περιμένει να έχει και την πληρότητα και τις περισσότερες αγωνιστικές λύσεις. Η αρχή γίνεται με τις γνωστές απουσίες αύριο Κυριακή 21/11 από την Βέροια, όπου ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 4 νίκες, αλλά η τελευταία είναι πριν 31 χρόνια (το 1990). Ακολουθεί το ματς με την Απόλλωνα Πόντου την Τετάρτη (24/11) στον Βόλο και την Κυριακή 28/11 ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση.

Οι ερυθρόλευκοι με τους «Πόντιους» έχουν 12 νίκες (εκ των οποίων οι 9 χωρίς να δεχτεί γκολ), 6 ισοπαλίες και 1 ήττα που ήταν για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής τον Δεκέμβρη του 1989.

Στην Καρδίτσα αναμένονται ίσως οι επιστροφές των Στάμου και Ξύδα που είχαν τραυματιστεί εκεί στο φιλικό πριν το πρωτάθλημα και ήδη αύριο χάνουν και τρίτο παιχνίδι!

Απαλλάχθηκαν Τσιμπανάκος και Ολυμπιακός

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας απάλλαξε τους Ευριπίδη Τσιμπανάκο και Αναστάσιο Καζία από τις αποδιδόμενες σ’ αυτούς κατηγορίες για παραβάσεις του πειθαρχικού κώδικα, στον αγώνα της πρεμιέρας, Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου.

Αναλυτικά, οι σχετικές αποφάσεις όπως ανακοινώθηκαν από τη διοργανώτρια την Παρασκευή (19/11) αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

  • ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (μη διάθεση επαρκών μπαλών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα).

ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και τον Αναστάσιο Καζία από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (αγώνας με ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, 1η αγωνιστική)

  • ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση.

Μηδενισμός και -3 σε Ζάκυνθο και Καβάλα!

Άσχημα τα νέα για Ζάκυνθο και Καβάλα… Οι δύο ομάδες δεν έπεισαν τον Αθλητικό Δικαστή της Σούπερ Λίγκας 2 για το «ανυπέρβλητο» του προβλήματός τους, που τους ανάγκασε να μην κατέβουν στα ματς της πρεμιέρας κόντρα σε Καλλιθέα (εκτός οι νησιώτες) και με Απόλλωνα Πόντου (εκτός οι «Αργοναύτες»), με συνέπεια η τιμωρία να είναι βαριά.

Έτσι μηδενίστηκαν αμφότερες, δηλαδή χάνουν στα «χαρτιά» με 3-0 τις εν λόγω αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής της SL2 και τους επιβάλλεται και αφαίρεση τριών βαθμών.

Έτσι Ζάκυνθος και Καβάλα ουσιαστικά ξεκινούν με -3, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα είναι και πρόστιμο 4.000 ευρώ σε κάθε μια από τις δύο ΠΑΕ.

Η ποινή είναι η προβλεπόμενη, πάντως, με τις δύο ομάδες να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια θεαματική ανατροπή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία έχουν δικαίωμα να προσφύγουν.

Τα δεδομένα, βέβαια, μετά από αυτή την απόφαση είναι ακόμα χειρότερα για την Καβάλα, η οποία δεν κατέβηκε (επειδή και πάλι δεν είχε ικανό αριθμό δελτίων ποδοσφαιριστών) ούτε στο ματς της 2ης αγωνιστικής με την Αναγέννηση Καρδίτσας και ήδη κλήθηκε σε απολογία… Κοινώς οι «αργοναύτες» βρίσκονται κοντά στο φάσμα του δεύτερου μηδενισμού και του -6 εν αντιθέσει με τους νησιώτες, που κατάφεραν να παίξουν στην προηγούμενη στροφή του πρωταθλήματος.

Νέο Δ.Σ. στην SL2 για τα τηλεοπτικά…

Το «καυτό» ζήτημα της σύναψης συμβολαίου με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική μετάδοση του πρωταθλήματος παραμένει χωρίς λύση στη Σούπερ Λίγκα 2… Έτσι την Τρίτη (22/11) προκηρύχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο από τη διοργανώτρια με βασικό θέμα τα τηλεοπτικά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου