ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για πρόκριση στο Καναλάκι ο Ολυμπιακός Βόλου

για-πρόκριση-στο-καναλάκι-ο-ολυμπιακό-401304

Για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα αγωνιστεί σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, που στο πρώτο φετινό επίσημο ματς για την τρίτη φάση του θεσμού, ως ομάδα της Super League 2, θα αντιμετωπίσει στο Καναλάκι της Πρέβεζας (16:00) τον ΠΑΣ Αχέροντα Καναλακίου, που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Φυσικά στόχος για τη βολιώτικη ομάδα είναι η νίκη και η πρόκριση πάρα το γεγονός ότι δεν είναι εντελώς έτοιμη, με δυο μόνο φιλικά τον Σεπτέμβρη και τη μετ’ εμποδίων προετοιμασία λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο του επίσημο φετινό ματς θα αγωνιστεί στις 16:00 στο Καναλάκι, αφού το γήπεδο της τοπικής ομάδας πληροί τις προδιαγραφές, αν και το πρόβλημα είναι ότι ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας δεν θα έχει όλους τους παίκτες του ρόστερ στη διάθεσή του.

Εκτός του ότι θα απουσιάσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Βέλγος με καταγωγή από το Κονγκό Ρίτσι Κιτόκο που ήρθε πριν τρεις μέρες στον Βόλο, ο Καμερουνέζος αριστερός μπακ Ζοσέφ Εντουάν Ναά είναι τιμωρημένος από πέρσι όταν αγωνιζόταν στον Ασπρόπυργο, ενώ δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του Ιβοριανού Σαλίμ Ντιαμπί καθώς δεν έχει έρθει ακόμη η μπλε κάρτα του παίκτη από την Ισπανία όπου αγωνιζόταν. Επίσης απουσίες λόγω τραυματισμών θα είναι του Χρήστου Κατσούκη και του Γιώργου Ξύδα.

Στη διάθεση του Γ. Βαζάκα βρίσκονται οι: Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Θωμάς Γραικός, Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Άλκης Μαρκοπουλιώτης, Δημήτρης Στάμου, Κλεβί Κόλα, Φίλιππος Σκοπελίτης, Χρήστος Κουντουριώτης, Φίλιπ Χάσεκ, Βέλικο Μπάτροβιτς, Οσκαρ Σιαφά, Nτουάρντε Βαλέντε, Οκάν Σουμεϊμάν, Νίκος Χατζής, Θοδωρής Βερνάρδος, Γιώργος Παπακώστας, Κώστας Χατζηπιρπιρίδης, Ανδρέας Κόκας, Αντώνης Ρηγόπουλος και Βούκο Βούγιοβιτς.

Εκτός αποστολής έμειναν και οι Κόμνος, Ασλανίδης, Κωνσταντίνου, Βλάχος, Ιβαντζίκης, Ενκοά, Φραντζέσκος και Μπέικος.

Μετά από 22 μήνες

Ο Ολυμπιακός τελευταία φορά έπαιξε για το Κύπελλο Ελλάδος τον Δεκέμβριο του 2019 με τον Πανιώνιο, αφού πέρσι δεν αγωνίστηκαν οι ομάδες της Football League, σε αντίθεση με την ομάδα από το Καναλάκι που και πέρσι «πρόλαβε» να παίξει στον α’ γύρο (κέρδισε 8-0 τους Παξούς) αλλά και φέτος ο Αχέρων έπαιξε δύο αγώνες για να φτάσει στην 3η φάση αποκλείοντας αρχικά τον Αετό Μακρυχωρίου Λάρισας (2-0) και πήρε και πρόκριση στην Αλεξανδρούπολη στα πέναλτι (3-4) μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση.

Ο Αχέρων Καναλακίου

Ο σημερινός αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου, πέρσι ήταν πρωταθλητής στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και στα μπαράζ για άνοδο είχε 2 νίκες και 2 ήττες έχοντας κερδίσει στο Καναλάκι τον Διαγόρα (4-0) και τη Μηχανιώνα (2-0), ενώ είχε ξανασυναντηθεί με τους ερυθρόλευκους την περίοδο 1994-1995 και δέχτηκε 9 συνολικά γκολ.

Το 1984 ο Αχέρων Καναλακίου ανέβηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, στη Δ’ Εθνική και μετά από αρκετές συμμετοχές στην κατηγορία αυτή, η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια την περίοδο 1993-94 και ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, τη σπουδαιότερη διάκριση στην ιστορία του. Τη χρόνια της ανόδου μάλιστα πρώτος παίκτης και σε συμμετοχές ήταν ο Βολιώτης Σταύρος Σταμπουλής και το 94-95 ως μεγαλύτερη επιτυχία καταγράφονται οι νίκες επί της Νίκης και επί του Εορδαϊκού.

Τη χρονιά εκείνη από τον Ολυμπιακό Β. δέχτηκε τα 9 συνολικά γκολ (12/2/95 Ολυμπιακός-Αχέρων 5-0 (11’, 31’, 49’ Καραμίχαλος, 82’ Βαλιανάτος, 88’ Ζήσης) και 27/5/95 Αχέρων-Ολυμπιακός 0-4 (19’Βαϊνάς, 24’, 54’ Βαλιανάτος, 37’ Καραμίχαλος).

Φέτος ο Αχέρων είχε στο ρόστερ του τον Βολιώτη Ι. Κανταρτζή, ο οποίος αποχώρησε, άλλα και τον Δ. Βέρμπη που επίσης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Β. (2007-08, 25 συμ., 5 γκολ).

Μπακογιάννης διαιτητής

Για την αναμέτρηση Αχέρων Καναλακίου-Ολυμπιακός Βόλου, σήμερα στις 16:00, ορίστηκε διαιτητής ο Άγγελος Μπακογιάννης από την ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του είναι οι Άγγελος Ζήρθας (Αθηνών) και Λυκούργος Τσολακίδης (Αθήνας) και τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Αλάμπεης (Αθηνών).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου