ΤΟΠΙΚΟ

Κλήρωση στην ΕΠΣΘ με εκκρεμότητες

κλήρωση-στην-επσθ-με-εκκρεμότητες-418633

Κλήρωσε για το κύπελλο ΕΠΣΘ και σήμερα στις 19:00 γίνεται ηλεκτρονικά η κλήρωση και για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας, που θα ξεκινήσουν από 25 Σεπτεμβρίου, αλλά ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες για την «ομαλή» διεξαγωγή τους.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ ξεπεράστηκε – με την παράταση – η εγγραφή στο Αθλητικό Μητρώο, το «πρόβλημα» που παραμένει για αρκετές ομάδες είναι η υποχρεωτική αντικατάσταση των Δελτίων των ποδοσφαιριστών κάτι που έχει «περάσει» από την ΕΠΟ ως απαραίτητο για την συμμετοχή τους στους αγώνες της νέας περιόδου!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στη νέα εγκύκλιο αναφέρεται ότι «Ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία παλαιού τύπου δεν αντικατασταθούν, παραμένουν στη δύναμη του σωματείου έως την 30-6-2024, αλλά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες του οργανωμένου ποδοσφαίρου και τυχόν συμμετοχή τους θα θεωρείται αντικανονική μετά την υποβολή εντάσεως (άρθρο 23 Κ.Α.Π.)» και δεν είναι απίθανο κάποιοι παίκτες να τελειώσουν το ποδόσφαιρο αφού όπως αναφέρεται από τον επόμενο Ιούλιο δεν θα υπάρχει το δικαίωμα επανέκδοσης σε παλαιού τύπου δελτία αθλητικής ιδιότητας.

Πάντως αυτό που «καίει» για τα φετινά πρωταθλήματα είναι ότι όλα τα δελτία αθλητικής ιδιότητας θα είναι -νέα- χρώματος λευκού και όπως αναφέρεται: «Κανείς ποδοσφαιριστής δεν θα μπορεί να αγωνίζεται από 1 Ιουλίου 2021 χωρίς το δελτίο του να είναι λευκό».

Παρ’ ότι υπήρχε ο χρόνος των 2,5 μηνών για την αντικατάσταση και την επανέκδοση των παλαιού τύπου δελτίων των ποδοσφαιριστών τους, πολλά σωματεία το έχουν αμελήσει ή το αφήνουν για την τελευταία στιγμή που και αυτό εμπεριέχει «κινδύνους» αφού έχει παρατηρηθεί και στην ΕΠΣΘ και σε άλλες Ενώσεις κάποια δελτία να είναι «άκυρα» λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά! (και θα χρειαστεί νέα υποβολή). Οποιαδήποτε άλλωστε έλλειψη ή διαγραφή, στίγματα, χρήση διορθωτικού υγρού, συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης από το ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας των δελτίων!

Τι χρειάζεται

Για την επανέκδοση των παλαιού τύπου δελτίων των ποδοσφαιριστών τους, που το προβλεπόμενο χρηματικό παράβολο για τα σωματεία της ΕΠΣΘ που αγωνίζονται στις τοπικές κατηγορίες και στις Ακαδημίες είναι πέντε (5) ευρώ, τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίζουν τα εξής:

*Πρωτότυπο έντυπο μεταβολών, καθόλα συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο και σε περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής είναι ανήλικος, τότε υπογράφει και συμπληρώνει ο κηδεμόνας την Υπεύθυνη Δήλωση – συναίνεση στο πίσω μέρος της αίτησης, θεωρημένη από το Κ.Ε.Π.

*Φωτοτυπία ταυτότητας του ποδοσφαιριστή.

*Πράξη συναίνεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων του ποδοσφαιριστή, αν δεν έχει ήδη κατατεθεί.

*Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία του, τύπου διαβατηρίου.

*Και εφόσον πρόκειται για μη Έλληνα ποδοσφαιριστή επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας παραμονής καθώς και επικυρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου του ποδοσφαιριστή, αν είναι υπήκοος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί πάντως πως ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ στην αντικατάσταση των δελτίων η κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή, αλλά είναι απαραίτητη για όλες τις υπόλοιπες κινήσεις.

Οι φωτογραφίες των ποδοσφαιριστών για όλες τις διαδικασίες μεταβολών θα πρέπει να είναι σε μορφή JPEG και έγχρωμες(τύπου αστυνομικής ταυτότητας) που σημαίνει ότι θα πρέπει με την κατάθεση του εντύπου, να αποστέλλονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΕΠΣΘ([email protected]).

Μέχρι τώρα και από τον Αύγουστο τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας, που κατατίθεται με μετεγγραφή, επανεγγραφή, θα είναι ορισμένου χρόνου από ένα (1) έτος έως και πέντε (5) έτη γι’ αυτούς που ήδη έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Για την πρώτη εγγραφή ανηλίκων ποδοσφαιριστών και μόνο δύναται να εκδοθούν δελτία από ένα (1) έως επτά (7) έτη.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Ένα άλλο θέμα στην ομαλή διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων είναι και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο με την ΕΠΣ Θεσσαλίας να εκφράζει την άποψη, αλλά και παροτρύνει τα Σωματεία, ότι ο μοναδικός δρόμος για την ασφαλή και ανέξοδη επιστροφή στα γήπεδα είναι ο εμβολιασμός, όσων περισσοτέρων αθλητών, διαιτητών αλλά και παραγόντων.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τους ποδοσφαιριστές ισχύουν τα εξής:

*Οι μη εμβολιασμένοι πρέπει να διαθέτουν μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

*Δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακό τεστ (RT_PCR) ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) οι οποίοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (πλήρως εμβολιασμένοι) ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση).

*Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω): PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

*Δύναται στους αθλητές έως και 17 ετών εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR & Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

Το κύπελλο

Στο κύπελλο της ΕΠΣΘ μετέχουν 41 ομάδες και ήδη έχουν προκύψει τα ζευγάρια της πρώτης φάσης (2-3/10 τα ματς) με ομάδες της Β’ Κατηγορίας.

Τα ζευγάρια έχουν ως εξής: Ιάσων ΑΜ-Νέοι Αθλητές Νίκης, Χλόη-ΑΠΟΒ, Κένταυρος ΝΠ-Πηλέας, Ελευθεριακός-Άνθιμος Γαζής, ΑΕ Διμηνίου-Αχιλλέας Αχιλλείου, Άνω Λεχώνια-Ενωση Λεχωνίων/Νηλέας, Μικροθήβες-Πανιώνιος.

Στην β’ φάση άνευ αγώνα περνούν οι Άθλος, Απόλλων Καναλίων, Μαγνησιακός, Νέοι Αγίας Άννας και ΑΟ Σκοπέλου που μαζί με τους 7 νικητές των πρώτων αγώνων, τις 18 ομάδες της Α’ Κατηγορίας και τις 2 της Γ’ Εθνικής θα είναι τα σωματεία της φάσης των «32».

Το πρωτάθλημα

Με 18 ομάδες σε δυο ομίλους θα γίνει το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ που μετά από 18 αγωνιστικές θα έχει play off για τις ομάδες από την 1η έως την 4η θέση και playout για τις ομάδες από την 5η έως την 9η θέση.

Οι ομάδες της φετινής Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣΘ είναι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ ):Τοξότης, Σαρακηνός, Σκιάθος, Μακρινίτσα, Δάφνη, ΑΕ 2002, Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, Ακρόπολη Σέσκλου.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Ρήγας Φεραίος, Πύρασος, Πρωτεσίλαος, Μυρμιδόνες, ΦΘ Αγχίαλος, ΓΣ Αλμυρού, Αίας Σούρπης, Διαγόρας, Αστέρας Ριζομύλου.

Στην ΕΠΣΘ σε σχέση με πέρσι που «παίχτηκαν» μόνο 6 αγωνιστικές, συνολικά 99 αγώνες, σημειώθηκαν 375 γκολ, αλλά όλα «σβήστηκαν» και μια ολόκληρη περίοδος ήταν ως μη γενόμενη στην Α’ Κατηγορία προστέθηκαν οι ΓΣΑ και Διαγόρας από την Γ’ Εθνική και στη Β’ Κατηγορία δεν δήλωσε συμμετοχή ο Ερμής και επανέρχονται η Σκόπελος και η Χλόη, ενώ ο Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων αν και αρχικά δήλωσε συμμετοχή τελικά δεν θα “κατέβει” !

Οι ομάδες στην Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ είναι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕ Διμηνίου, ΑΠΟΒ, Ελευθεριακός, Ιάσων ΑΜ, Μαγνησιακός, Νέοι Αγίας Άννας, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πανιώνιος, Πηλέας, Σκόπελος

B’ ΟΜΙΛΟΣ: Άθλος Αλμυρού, Αχιλλέας Αχιλλείου, Μικροθήβες, ΑΕ Χλόης, Άνθιμος Γαζής, Άνω Λεχώνια, Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, Απόλλων Καναλίων, Κένταυρος Νοτ. Πηλίου.

Και στην Β’ΕΠΣΘ (έναρξη 9-10/10) θα υπάρχουν play off και play out και στην προκήρυξη προβλέπεται το ότι την περίοδο 2022-2023 θα έχει και πάλι Γ’ Κατηγορία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου