ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και πάλι κανονικότητα στον Ολυμπιακό Βόλου …με ενίσχυση!

και-πάλι-κανονικότητα-στον-ολυμπιακό-423576

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» είναι πλέον ο στόχος για τον Ολυμπιακό Βόλου, σε μια εβδομάδα που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η ενίσχυση του ρόστερ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Από τη στιγμή που ο κορονοϊός «χτύπησε» τον Ολυμπιακό, χθες υπήρξε προπόνηση μετά από τρεις μέρες με συμμετοχή 17 παικτών.

Ολοι όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα υποβάλλονται συνεχώς σε rapid test, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, και φυσικά τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Στον Ολυμπιακό πάντως υπήρξε ήδη αναπροσαρμογή του προγράμματος προετοιμασίας, υπολογίζοντας πάντα σε έναρξη πρωταθλήματος τον Οκτώβριο, ενώ ήδη ματαιώθηκε κι ένα φιλικό με τον Λεβαδειακό.

Κι ενώ η ετοιμότητα και η ομοιογένεια απαιτεί χρόνο (αν και πριν το πρωτάθλημα πιθανόν θα υπάρξει ματς κυπέλλου Ελλάδος), τα περιθώρια, για να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ και να καλυφθούν κενά που δημιουργεί το «απαγορευτικό» για κάποιους παίκτες που υπολόγιζε η τεχνική ηγεσία, «στενεύουν», καθώς υπάρχει καταληκτική ημερομηνία μεταγραφών έως την Παρασκευή 17 του μήνα!

Στη βολιώτικη ΠΑΕ πάντως είναι σε διαρκή αναζήτηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 25 ετών και ξένων κάτω των 23 και μεταξύ άλλων σήμερα περιμένουν στον Βόλο και έναν νεαρό Πορτογάλο αμυντικό ποδοσφαιριστή…

Στη μεταγραφική λίστα της ΠΑΕ με νεαρούς παίκτες είναι και πάλι ο Αλέξανδρος Χαλάτσης, που είναι γεννημένος στις 16 Ιουνίου 2000 και αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Για τον Αλέξανδρο Χαλάτση, υπήρξε και παλαιότερα συζήτηση με την ΑΕΛ, για να αγωνιστεί δανεικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά τώρα έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Λάρισας.

Ο Αλέξανδρος Χαλάτσης ήταν δανεικός τη σεζόν 2019-2020 για έξι μήνες στον ΓΣ Αλμυρού από την ΑΕΛ, ενώ την περίοδο 2020-2021 κατέγραψε τρεις συμμετοχές με την ΑΕΛ στη Super League 1. Ο παίκτης έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία Νίκη Μιχαήλ και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Δωτιέα Αγιάς, ενώ το καλοκαίρι του 2018 αποκτήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ και έγινε και επαγγελματίας.

Στον Ολυμπιακό πάντως δεν έχουν «κλείσει» την υπόθεση Χαλάτση, καθώς εξετάζουν άλλες δυο περιπτώσεις νεαρών παικτών που αγωνίζονται επίσης στα χαφ.

Στο μεταξύ κανονικά είναι στην ομάδα του Ολυμπιακού ο Λαζαρίδης, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί. Ο 18χρονος αριστερός οπισθοφύλακας (γεννήθηκε στις 26/12/2002), ήρθε στον Βόλο από τον Παναθηναϊκό, άλλα εκκρεμούν κάποια τυπικά από την πλευρά των «πρασίνων», για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και να ανακοινωθεί τους «ερυθρόλευκους».

Ο Λαζαρίδης, μάλιστα, είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Ακαδημία του «τριφυλλιού» και φέτος θα αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού Βόλου, μετά τους Χρήστο Κουντουριώτη και Ορφέα Φραντζέσκο. Φέτος ο 18χρονος αριστερός μπακ έκανε προπόνηση με τη δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού, πέρσι συμμετείχε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του ΠΑΟ υπό τις οδηγίες του Ντάνι Πογιάτος, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν από τα βασικά στελέχη των Νέων του Παναθηναϊκού, αγωνιζόμενος στα 11 από τα 13 παιχνίδια του πρωταθλήματος Κ19 της Super League, σημειώνοντας μάλιστα και δύο γκολ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου