Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Από την καλή πρεμιέρα στη συνέχεια ο ΝΠΣ Βόλος

από-την-καλή-πρεμιέρα-στη-συνέχεια-ο-νπ-423658

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, η πρώτη νίκη και οι πρώτοι τρεις βαθμοί ήρθαν στην προχθεσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 1 (2-1 τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό) και πλέον ο ΝΠΣ Βόλος αρχίζει να βλέπει αισιόδοξα και τη συνέχεια, που θέλει να είναι ανάλογη.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η βολιώτικη ομάδα έβαλε τις βάσεις από το πρώτο ημίχρονο κι έφτασε δίκαια στη νίκη επί της Λαμίας με 2-1 προχθές στο Πανθεσσαλικό, μπαίνοντας με το… δεξί στη νέα σεζόν.

Το σύνολο του Αμπασκάλ κατάφερε να προηγηθεί πάρα πολύ γρήγορα στο ματς και συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό με τον Μπαρτόλο, που θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ στο 30’, ενώ το 2-0 ήρθε στο 41’ με το καταπληκτικό γυριστό σουτ του Φαν Βέερτ.

Η Λαμία κατάφερε να μειώσει στο 52’ με τον Τιρόνε μετά από το λάθος του τερματοφύλακα Κλέιμαν και να αγχώσει τους Βολιώτες, που πάντως είχαν κι άλλες φάσεις και στο τέλος δίκαια πανηγύρισαν.

Ηδη πάντως με καλή ψυχολογία όλοι στην ΠΑΕ Βόλος κοιτούν τη συνέχεια, καθώς η ομάδα θα αγωνιστεί την Κυριακή 19/9 στις 16.00 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για τη 2η αγωνιστική.

Ενώ στον Βόλο βλέπουν μόνο το επόμενο ματς, θα ακολουθήσει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό (Πέμπτη 23/9 στις 20.30) για την 3η αγωνιστική, ενώ ώς το τέλος του μήνα θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την Κυριακή 26/9 στις 16.00 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Σταθερός σε νικηφόρες πρεμιέρες

Για τρίτη σεζόν παίζει ο Βόλος ΝΠΣ στη Super League και όπως στις δύο προηγούμενες, έτσι και προχθές ξεκίνησε με νίκη. Μάλιστα σε κάθε περίπτωση προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, για να κάνει ακόμα πιο αισθητή την εκκίνησή του. Η προχθεσινή ήταν η πρώτη νίκη στο Πανθεσσαλικό σε πρεμιέρα στη Super League, αφού οι προηγούμενες ήταν σε Νέα Σμύρνη (1-2 τον Πανιώνιο) και Περιστέρι (0-2 τον Ατρόμητο).

Στα πέντε χρόνια ύπαρξής της, άλλωστε, η ομάδα του Βόλου κερδίζει πάντοτε το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, κάτι που είχε γίνει και στη Γ’ Εθνική (5-0 τον Αστέρα Ιτέας) και στη Football League (7-0 την ΑΕ Καραϊσκάκης) σε ματς στη Νεάπολη.

«Ευχαριστώ» στους φιλάθλους

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος για την παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού στον αγώνα με τη Λαμία: «Η διοίκηση της ΠΑΕ Βόλος ευχαριστεί τους Βολιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την αναμέτρηση της ομάδας μας με τη Λαμία.

Παρά τους πολλούς και αυστηρούς περιορισμούς λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου, η παρουσία των φίλων του Βόλου ήταν άκρως ικανοποιητική και είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Στηρίξτε την ομάδα της πόλης μας, στηρίξτε τη μοναδική ομάδα της Μαγνησίας στη Super League, ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε τον Βόλο ακόμα πιο ψηλά».

Αμπασκάλ ο νεότερος

Ο νεότερος προπονητής που κάθεται σε πάγκο ομάδας της Super League έγινε προχθές ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ (γεν. 13/4/1989), παίρνοντας το ρεκόρ για λίγους μήνες από τον Γιώργο Πετράκη (8/2/1988), που ήταν ο προηγούμενος νεότερος, όταν κάθισε πρώτη φορά στον πάγκο της Λαμίας πάλι στο Πανθεσσαλικό τον Ιούνιο του 2020.

Πιο πριν στη Super League, ο Ισπανός Χουάν Φεράντο, πρώτος προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, ήταν 33,5 ετών, όταν κάθισε στον πάγκο του Εργοτέλη το 2014 σε ματς στη Νέα Σμύρνη.

Στην ιστορία της Α’ Εθνικής έχουν υπάρξει περιπτώσεις νεαρών υπηρεσιακών προπονητών, βοηθών και γυμναστών, που κάθισαν σε πάγκο ομάδας, αλλά νεότερος καταγράφεται ο Ιταλός Ετόρε Τρεβιζάν, που το 1959-60 ήταν προπονητής του Εθνικού στα 30 χρόνια του και στη συνέχεια ήρθε σε Νίκη και Ολυμπιακό Β.

Ντεμπούτο για οκτώ

Οκτώ παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στη Super League 1 κι αν στην 11άδα της βολιώτικης ομάδας ξεκίνησαν οι Κλέιμαν, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος Μπαρτόλο, που ήταν και πέρσι, οι Πουρίτα, Ρομέρο, Ρεγκατέν, Φερνάντες, Φαν Βέερτ έπαιξαν πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως και οι Ροσέρο, Σοάρες, Βοϊτκόφσκι που πέρασαν ως αλλαγή.

Επίσης το πρώτο του γκολ στη Super League πέτυχε ο Φαν Βέερτ, έχοντας σημειώσει 107 τέρματα στα πρωταθλήματα της Ολλανδίας και της Δανίας.

Το πρώτο γκολ

Ο Αργεντινός Χούλιαν Μπαρτόλο πέτυχε το πρώτο φετινό γκολ για τη βολιώτικη ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League και είναι χαρακτηριστικό ότι τις δυο προηγούμενες χρονιές ο παίκτης που σκόραρε πρώτος, ήταν στο τέλος και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Την περίοδο 2019-20 ο Χουάν Μουνίθ σκόραρε στο πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη και στο τέλος είχε 5 γκολ, ενώ πέρσι το πρώτο γκολ ήταν στο Περιστέρι από τον Δουβίκα, οποίος στο τέλος μέτρησε 11.

Ακόμη και στη Football League ο Μάντζης, που είχε πετύχει το πρώτο γκολ με τον Καραϊσκάκη, στο τέλος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14.

Ο Μπαρτόλο φέτος είχε σκοράρει και σε τρία εν Ελλάδι φιλικά με ΟΦΗ, Άρη και Νίκη, ενώ την περσινή χρονιά είχε σκοράρει τρεις φορές στα ματς με την ΑΕΛ στο Βόλο, στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα και στο ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό.

Ο Χουλιάν Μπαρτόλο σχολίασε τη νίκη επί της Λαμίας με 2-1: «Κάναμε ένα μεγάλο πρώτο ημίχρονο και ανταποκριθήκαμε σ’ αυτό που ήταν η δουλειά όλης της προετοιμασίας. Στο β’ ημίχρονο μας επηρέασε η κούραση, υποφέραμε, είναι αλήθεια, αλλά ως ομάδα που πρέπει να είμαστε έμπειρη, μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό το ξεκίνημα και πάμε παλεύοντας για τη συνέχεια», τόνισε στην κάμερα της Cosmote Tv.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου