ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λάλας: Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε καλό δρόμο

λάλας-ο-ολυμπιακός-βόλου-είναι-σε-καλό-436147

Εναν μήνα προετοιμασίας κλείνει σε δύο μέρες ο Ολυμπιακός Βόλου και τα μηνύματα, μετά το Καρπενήσι, όπου μπήκαν οι βάσεις, αλλά και η εικόνα σε δύο φιλικά κρίνονται θετικά.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο προπονητής Γ. Βαζάκας «βλέποντας» έναρξη πρωταθλήματος Οκτώβρη θεωρεί ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά και σε κάθε φιλικό αισιοδοξεί πως η ομάδα θα προσθέτει και κάποια επιπλέον στοιχεία στο παιχνίδι της, ώστε να είναι δυνατή και ανταγωνιστική.

Το ίδιο πιστεύει και ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννης Λάλας, που στον έναν μήνα που βρίσκεται στον Βόλο δηλώνει σίγουρος πως …κάτι καλό γίνεται: «Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Είναι φέτος μια νέα ομάδα, με ποδοσφαιριστές που δουλεύουν σωστά, που έχουν φιλοδοξίες. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος και η ΠΑΕ γνωρίζουν τι έχουν και τι θέλουν, ο Γιώργος Βαζάκας ξέρει να βγάζει στο γήπεδο το καλύτερο από τον κάθε ποδοσφαιριστή και όλοι μαζί δουλεύουμε και αισιοδοξούμε για το καλύτερο στην ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα είναι καλύτερη, πιο ανταγωνιστική και θα έχει προσωπικότητα. Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι μεγάλη ομάδα και αυτό θα βγάλει σύντομα και στο γήπεδο», τόνισε ο Γ. Λάλας, που στο παρελθόν ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε υψηλό επίπεδο.

Ο Γιάννης Λάλας είναι φέτος στον Ολυμπιακό ο βοηθός και συνεργάτης του Γιώργου Βαζάκα στο τεχνικό τιμ της ομάδας και πρόκειται για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, που έχει παίξει και στην Α’ Εθνική και η παρουσία του στον Βόλο δεν περνά απαρατήρητη, αφού πρόκειται για παλιά δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Λάλας βρισκόταν στο πλευρό του Γιώργου Βαζάκα και σε Αχαρναϊκό, Ελευσίνα, Τρίκαλα και Ασπρόπυργο και έχει εργαστεί ως προπονητής κυρίως στην Αττική σε Θρίαμβο, Βουλιαγμένη, Καλαμάκι, Μάχη Μαραθώνα, Νέα Πέραμο, αλλά και σε ΠΑΝΟ Μαλίων στην Κρήτη και στη Σαντορίνη.

Κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη ήταν η καριέρα του ως ποδοσφαιριστή (αμυντικός) τη δεκαετία του ‘80 παίζοντας σε υψηλό επίπεδο σε Προοδευτική, Ολυμπιακό Π., Αιγάλεω, Κέρκυρα, Εθνικό Αστέρα, αλλά και στο εξωτερικό αγωνιζόμενος με τους «Γκρικ Αμέρικα» της Νέας Υόρκης.

Με τον ΟΣΦΠ ο Γ. Λάλας αγωνίστηκε (1983-84) με προπονητές τους Χανς Χέερ, Ν. Αλέφαντο, Θ. Μπέμπη και συμπαίκτες τους Σαργκάνη, Νόιμαν, Αλμπερτσεν, Αναστόπουλο, Μητρόπουλο, Λεμονή, Βαμβακούλα, Γούναρη, Στ. Παπαδόπουλο, Μίχο, Ξανθόπουλο, Κουσουλάκη, Ορφανό, Περσία, Κοκολάκη, Τόγια κ.ά. σε μια χρονιά που οι Πειραιώτες ήταν 2οι, 3 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟ.

Και με το Αιγάλεω (84-85) στην Α’ Εθνική με προπονητή τον Ι. Ματζουράκη ο Γιάννης Λάλας είχε συμπαίκτες, όπως οι Παραπραστανίτης, Σημαιοφορίδης, Παντέλης, Πηγαδίτης Κώτης, Νίκιτς, Γεωργάρας, Πιστόλης, Στογιάνοβιτς, Αλαφογιάννης κ.ά.

Να σημειωθεί ότι στο Αιγάλεω πιο πριν είχε αγωνιστεί και ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωτήρης Μαυρονάσιος, ενώ στην Α’ το 2005-06 προπονητής ήταν ο Γ. Βαζάκας.

Ο Γιάννης Λάλας μιλώντας για το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον Βόλο ανέφερε πως έχει δει και την αγάπη του κόσμου για την ομάδα και στάθηκε και σε ένα επιπλέον στοιχείο που είναι στα υπέρ της ομάδας: «Είναι μεγάλη υπόθεση μια ομάδα να έχει το δικό της προπονητικό κέντρο», είπε και τόνισε πως η οργάνωση είναι το Α και το Ω ενός σωματείου.

Σάββατο με Λεβαδειακό

Μετά τα φιλικά σε Λάρισα και Καλαμάτα στον Ολυμπιακό Βόλου κρατώντας τα θετικά στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα, όπως καλή αμυντική λειτουργία στο Αλκαζάρ και αντίδραση στη Μεσσηνία και δουλεύοντας πάνω σε ατομικά και ομαδικά λάθη που στοιχίζουν, προετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος και πιο πριν για το Κύπελλο, ενώ έχει μπροστά της ένα ακόμη δυνατό φιλικό παιχνίδι. Επόμενο προγραμματισμένο φιλικό για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι αυτό με τον Λεβαδειακό, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός, που σήμερα περιμένει απόφαση που θα αφορά στο ρόστερ του, ακόμη επιδιώκει να κλείσει και ένα φιλικό στον Βόλο με δυνατό αντίπαλο στην πιο πιθανή περίπτωση που το πρωτάθλημα ξεκινήσει Οκτώβρη κι ενώ στις 22/9 έχει σύμφωνα με το πρόγραμμα παιχνίδι Κυπέλλου.

Την ερχόμενη Παρασκευή πάντως σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που προγραμμάτισε η Super League 2 θα ανακοινωθεί η ημερομηνία κλήρωσης και θα υπάρξει και η έγκριση της προκήρυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου