Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κρατά τα θετικά και γίνεται καλύτερος

κρατά-τα-θετικά-και-γίνεται-καλύτερος-509575

Εντεκα μέρες στην Ολλανδία είναι σήμερα ο ΝΠΣ Βόλος που πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του σε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο της Victoria 03 στο Μπόσχενχουφντ, 17 χλμ. από την πόλη Μπρέντα, έχοντας δώσει και τρία φιλικά τεστ κι έχει ένα ακόμη το Σάββατο πριν την επιστροφή στην Ελλάδα.

Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα από τις διπλές προπονήσεις και τα φιλικά ματς είναι θετικά για τη βολιώτικη ομάδα, ενώ φυσικό είναι να διαπιστώνονται και λάθη που διορθώνονται και υπάρχει ο χρόνος με δουλειά κρατώντας τα θετικά η όλη εικόνα να είναι καλύτερη.

Στο πρώτο φιλικό με τη Βικτώρια υπήρχε διαφορά δυναμικότητας. Στο δεύτερο πιο δυνατό με αντίπαλο τη Μαλίν ο ΝΠΣ Βόλος ήταν ανταγωνιστικός και προχθές κόντρα στην επίσης βελγική Ντάϊνζε η βολιώτικη ομάδα «έβγαλε» και κούραση αφού προηγήθηκε και πρωινή προπόνηση.

Χθες το πρωί οι παίκτες ήταν πιο χαλαροί στο γυμναστήριο και το απόγευμα ανέβηκαν και πάλι οι ρυθμοί ενώ το Σάββατο στις 6 ώρα Ελλάδας η βολιώτικη ομάδα θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο της Ουτρέχτης και θα αντιμετωπίσει (Volos TV) την ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία της Ολλανδίας.

Μέχρι στιγμής δυσάρεστο είναι δυο τραυματισμοί και οι Γκρίλο και Κύρκος έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο Αργεντίνος αμυντικός έχει υποστεί θλάση β’ βαθμού και έχει ξεκινήσει θεραπεία, μένοντας εκτός για τις επόμενες τρεις με τέσσερις βδομάδες, ενώ για τον νεαρό Βολιώτη, περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του πιο σοβαρού τραυματισμού.

Θετικό είναι ότι προχθές επέστρεψε και αγωνίστηκε ο Τσοκάνης, ενώ και ο Ριένστρα ανεβάζει σιγά – σιγά ρυθμούς και ενδεχομένως να αγωνιστεί στο φιλικό που ακολουθεί με την Ουτρέχτη το Σάββατο. Ακόμη ο Ρινέρ συνεχίζει το δικό του πρόγραμμα ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Στο VOLOS TV έκανε δηλώσεις ο Τάσος Τσοκάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία καθώς επίσης και στους στόχους οι οποίοι είναι υψηλοί. Ο αρχηγός της Βολιώτικης ομάδας τόνισε ότι η φέτος υπάρχει περισσότερη εμπειρία αλλά και ποιότητα ώστε να δημιουργηθεί κάτι ακόμα καλύτερο από πέρυσι, υπογραμμίζοντας όμως ότι ακόμα δεν έχει δείξει τις πραγματικότητες της δυνατότητες μια και δεν έχει συμπληρωθεί το ρόστερ.

Παράλληλα ο Τάσος Τσοκάνης ανέφερε ότι οι παλιότεροι παίκτες όπως είναι και αυτός, βοηθούν τους νέους ώστε να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν συντομότερο στο νέο τους ποδοσφαιρικό περιβάλλον, ενώ αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα τόνισε: «Ο στόχος είναι να φτάσουμε ψηλότερα από πέρυσι και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε» και αποκάλυψε τι τους είχε ζητήσει ο Αχιλλέας Μπέος στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας: «Να μπει η ομάδα στην εξάδα, καθώς είναι ένα όνειρο που θέλει να πραγματοποιήσει».

Επίσης ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, Γκιγέρμο Αμπασκάλ, στις δηλώσεις μετά το φιλικό με την Ντάινζε σχολίασε πως στην περίοδο προετοιμασίας και τα φιλικά οι ομάδες εντοπίζουν τα λάθη τους ώστε να τα διορθώσουν αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν τα περιθώρια βελτίωσης. Επίσης ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε πως «Οι ποδοσφαιριστές έχουν δεχθεί υψηλά προπονητικά φορτία και με το δεδομένο ότι παίζουμε κάθε δύο μέρες, είναι λογικό να μην μπορούν να αποδώσουν στο 100%. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Βέβαια γίνονται συνέχεια διπλές προπονήσεις, κάνουμε ανάλυση, βλέπουμε τα βίντεο, διορθώνουμε πράγματα και συνεχίζουμε».

Ο ΝΠΣ Βόλος είναι στην περίοδο που ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ προσπαθεί να περάσει την δική του αγωνιστική φιλοσοφία και το σωστό passing game που απαιτεί εκτός από καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και χρόνο προκειμένου να αφομοιωθεί από την ομάδα.

Πάντως ο χρόνος υπάρχει όπως και τα δυνατά φιλικά. Εκτός από το Σαββατιάτικο στην Ουτρέχτη το εν Ελλάδι επόμενο φιλικό είναι προγραμματισμένο στις 3/8 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στη Λαμία και ακολουθεί το φιλικό τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα που γίνεται για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και της «Φλόγας» και θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό. Σε αυτό, ο ΝΠΣ Βόλος θα αντιμετωπίσει στις 8/8 τον ΟΦΗ και στις 10/8 έναν εκ των Αστέρα Τρίπολης ή Ατρόμητο.

Στις 13/8 ο ΝΠΣ Βόλος θα αντιμετωπίσει στη Λαμία την ομώνυμη ομάδα, ενώ τα φιλικά προετοιμασίας κλείνουν το Σάββατο 14/8 με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου