ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρχίζει επίσημα η νέα εποχή με Βαζάκα

αρχίζει-επίσημα-η-νέα-εποχή-με-βαζάκα-511649

Η νέα εποχή του Ολυμπιακού Βόλου σε συνδυασμό με τη νέα εποχή του προπονητή Γιώργου Βαζάκα και την επιστροφή του μετά από οκτώ χρόνια στον Βόλο αρχίζει επίσημα από σήμερα με την πρώτη – για τη νέα περίοδο – επίσημη παρουσίαση από την ΠΑΕ.

Η παρουσίαση του προπονητή Γιώργου Βαζάκα θα είναι ανοιχτή και μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί, ενώ και η διοίκηση πιθανόν θα αναφερθεί και στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα που επιστρέφει μετά από 5 χρόνια στο νέο πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, αλλά και τα μεταγραφικά ζητήματα.

«Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:00 στο Yacht bar του Ξενοδοχείου Ξενία θα γίνει η παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας μας Γιώργου Βαζάκα», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον νέο προπονητή που έχει κερδίσει πρωτάθλημα και άνοδο με τους ερυθρόλευκους και στα 61 του έρχεται για 4η θητεία στο Βόλο, ενώ η πρώτη του φορά την περίοδο 1998-99 ήταν στα 38.

Συνολικά ο Γιώργος Βαζάκας έχει κοουτσάρει τον Ολυμπιακό σε 81 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 73 για το πρωτάθλημα (38 νίκες, 14 ισοπαλίες και 21 ήττες) και τα οκτώ για το Κύπελλο Ελλάδος (4-1-3).

Συνολικά ο Γιώργος Βαζάκας έχει αναλάβει 25 ομάδες εθνικών πρωταθλημάτων και σε 669 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις κέρδισε 304 φορές, 171 ήταν ισόπαλος και 194 φορές ηττήθηκε. Στην Α’ Εθνική ήταν προπονητής σε 39 ματς, στην Β΄ 343, στην ΦΛ 32 και στη Γ΄ Εθνική σε 255. Σε άλλους 73 αγώνες κυπέλλου ο απολογισμός του είναι 27 νίκες, 13 ισοπαλίες και 33 ήττες.

ΔΣ για αδειοδότηση

Εκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την Ενωση ΣΛ2/ΦΛ μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την αδειοδότηση των ΠΑΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αφού μπορεί αρκετές ομάδες να θεωρούν ότι η αδειοδότηση της ΕΠΟ δεν είναι μείζον θέμα, αλλά οι μεταγραφικοί περιορισμοί πάντα είναι … θέμα. Συγκεκριμένα οι ομάδες μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστο αριθμό Ελλήνων ποδοσφαιριστών έως 25 ετών, καθώς και μέχρι τρεις ποδοσφαιριστές, Ελληνες ή ξένους άνω των 25 ετών και αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών. Ωστόσο ζήτημα υπάρχει και με τις ανανεώσεις συμβολαίων, αφού όσες δεν έγιναν μέχρι και 30/6 περιορίζονται βάσει των προαναφερθέντων, οπότε αρκετές ΠΑΕ έχουν πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι…

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ -αν και το περιμένει- και στα σχέδιά του είναι να συνεχίσουν μεταξύ άλλων στην ομάδα οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Νίκος Μπουτζίκος, Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Μιχάλης Γιαννίτσης, Κλεβί Κόλα, Ιάσονας Παπαδημητρίου, Φίλιππος Σκοπελίτης που είναι πάνω από 25.

«Τέλειωσε» του νεαρού Να’ α

Τελειωμένη θεωρείται η μεταγραφή του νεαρού Καμερουνέζου Joseph Antoine Na’a στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ παρακολουθούσαν τον 19χρονο (17/2/2002) Καμερουνέζο αριστερό μπακ, που είναι διεθνής με την ομάδα νέων της χώρας του σε αρκετά ματς με τον Ασπρόπυργο (έπαιξε στα 17 από τα 18 ματς στην Football League) και πείστηκαν πως μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό Βόλου και σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Να’ α Τζόζεφ που πριν έρθει Ελλάδα έπαιξε στην Ενγκαουντέρε, έχει ήδη πάρει «γεύση» από Βόλο, ενώ στο πρωτάθλημα που πέρασε ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι – που έκανε γκολ ο Κυριαζής – στο ματς με τη Νίκη στη Νεάπολη (13/6/21).

Ερχεται Βόλο Πορτογάλος χαφ

Πορτογάλο αμυντικό χαφ έχει «κλείσει» για τη νέα χρόνια ο Ολυμπιακός με τον ποδοσφαιριστή να έχει πάρει το ΟΚ, για να αποκτηθεί και από τον Γ. Βαζάκα με την προϋπόθεση να ξεκινήσει προετοιμασία και μετά να υπογράψει συμβόλαιο.

Στον Ολυμπιακό έχουν εκτιμήσει τα προσόντα και τις αγωνιστικές δυνατότητες του Πορτογάλου μέσου, αλλά πέρα από τα βίντεο θέλουν να τον δουν και στο γήπεδο για το τελικό ΟΚ της απόκτησης. Ο νεαρός Πορτογάλος θα είναι στο Βόλο στο τέλος του μήνα, ενώ θυμίζουμε ότι ο τελευταίος Πορτογάλος που πέρασε από το Βόλο ήταν από τους καλύτερους ξένους, καθώς ο Φελίπε Σερτζίνιο την περίοδο 18-19 έπαιξε βασικός σε 24 ματς και ήταν, παρ’ ότι μέσος, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 γκολ.

«Επενδύει» στους νεαρούς

Στην συνέχιση της συνεργασίας με δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές που πήραν χρόνο συμμετοχής στο περσινό πρωτάθλημα προχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου, «επενδύοντας» στο ταλέντο των Χρήστου Κατσούκη και Πέτρου Πέλκα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Χρήστος Κατσούκης ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΟΣΦΠ έπαιξε σε Μαρκό, Κόρινθο, Αρτάκη και στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 6 ματς, τα 5 βασικός, και πέτυχε και ένα νικητήριο γκολ στην Καβάλα.

Ο 19χρονος δεξιός μπακ Πέτρος Πέλκας ξεκίνησε από την Ακαδημία Γιαννιτσών, βρέθηκε στα Τμήματα Υποδομής του Αρη, ενώ πριν έρθει Βόλο έπαιξε με την Κ19 της Λαμίας. Στον Ολυμπιακό έκανε πέρσι 8 συμμετοχές.

2/8 η προετοιμασία

Για την Δευτέρα 2 Αύγουστου «τοποθετείται» η έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα περίοδο. Για την «πρώτη» γίνονται ενέργειες να πραγματοποιηθεί στο ΕΑΚ, ενώ η προετοιμασία θα γίνει στο Αθλητικό κέντρο της ομάδας στον Αγιο Γεώργιο Φερών και όπως και πέρσι στο Καρπενήσι.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα γίνουν 8-10 φιλικά τεστ (ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος έχει οριστεί η 12η Σεπτεμβρίου). Ηδη έχει κλειστεί ένα ματς με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ για την Τετάρτη 25 Αυγούστου, ενώ κάποιοι από τους «αντιπάλους» θα είναι τα Τρίκαλα η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Καλαμάτα.

«Αποχώρηση» από το μπάσκετ

Η Διοικούσα Επιτροπή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, αφού ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, με τους καλαθοσφαιριστές Ιλτσογλου Θεόδωρο, Γκοντόπουλο Αντώνιο, Λουλούδη Αλέξανδρο, Σταθούρο Αγγελο και Ευαγγελινό Ευάγγελο, ανακοίνωσε και μια αποχώρηση με την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Αντώνη Μούμογλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Αντώνης Μούμογλου, λόγω των επαγγελματικών και οικογενειακών του υποχρεώσεων, επέλεξε να συνεχίσει την αγωνιστική του δραστηριότητα, στην ομάδα ΠΚ Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, επέδειξε αξιοζήλευτο ήθος και εξαιρετική συνέπεια, αποτελώντας και συναισθηματικά αναπόσπαστο μέλος της ομάδας μας, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό.

Αφησε, δε, ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, αντάξιο της οικογενειακής του παράδοσης και των αξιών που τον συνοδεύουν, ως γόνο του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Αριστείδη Μούμογλου. Στον Αντώνη Μούμογλου, ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες στη νέα του ομάδα».

Στις 28/7 οι εκλογές στον Ερασιτέχνη

Για τις 28/7 ορίστηκε να γίνουν οι εκλογές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Στη σχετική ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναφέρονται τα εξής: «Η Εφορευτική Επιτροπή που εξελέγη από την Γενική Συνέλευση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 που διεξήχθη την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς και αποτελείται από τους κ.κ. Κουσιαρή Γεώργιο και Εξαρχο Απόστολο ως τακτικά μέλη και τους κ.κ. Βογιατζή Νικόλαο και Βαγίτση Γεώργιο ως αναπληρωματικά αποφάσισε τα εξής:

1.Προκηρύσσει εκλογές για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 που θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου Λαχανά 38 στα Παλαιά Βόλου από 17.00 έως 20.30 μμ

2.Ενημερωνει τα ενδιαφερόμενα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου ή του Μέλους του ΔΣ ή της εξελεγκτικής Επιτροπής να απευθύνονται έως την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 και ώρα 10.00 έως 14.00 μμ στον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου κ. Μουρτζίνο Δημήτριο, Ανθίμου Γαζή 135, 1ος όροφος, τηλ. 2421406058, προκειμένου να παραλάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι τα τακτικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής θα συμπληρωθούν, όπως ορίζει ο Νόμος, από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο που θα ορίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου