ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Επέτειος» του μπαράζ της Νίκης

επέτειος-του-μπαράζ-της-νίκης-512593

Ιούλιος μήνας και μπάλα δεν είναι και τόσο συνηθισμένο, έστω και αν αυτή που ξέρει πάντως από αγώνες και Ιούλιο και με καύσωνα είναι η Νίκη Βόλου, όπως και ο κόσμος της, αφού σαν σήμερα (20/7/1983) είχε γίνει το κορυφαίο μπαράζ για τη Νίκη και τον κόσμο της, αυτό της Λεωφόρου με τον Αιολικό.

Στις 20 Ιουλίου του 1983 ο Βόλος μετακόμισε στην Αθήνα για το μπαράζ παραμονής στην Β’ Εθνική με τον Αιολικό. Στο γήπεδο του ΠΑΟ, στη Λεωφόρο μπροστά σε πάνω από 20.000 θεατές και υπό αφόρητο καύσωνα (36 βαθμοί Κελσίου) η ομάδα της Νίκης ήταν νικήτρια στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και η παράταση βρίσκει τη Νίκη με τον Αιολικό στο ισόπαλο 2-2 (33’ Ι. Ζαγκαβιέρος, 44’ Ι. Γίδαρος – 4’πεν. Μανούσος, 71’ πεν.Μέγας).

Στο 29’ ο διαιτητής Κουναλάκης είχε αποβάλει τον Β. Κροτσίδα του Αιολικού, του οποίου ο γκολκίπερ Ζαφείρης Κάκκαρης τον κράτησε ζωντανό στο τέλος, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι, έγινε ήρωας ο Γιάννης Χατζής τερματοφύλακας της Νίκης που επικράτησε με 3-2 (5-4) και παρέμεινε στην κατηγορία.

Η σειρά εκτέλεσης των πέναλτι: Γίδαρος 1-0, Καλαμιδιώτης άουτ, Κατσικάς άουτ, Κατσιάνος 1-1, Ράμμος 2-1, Καραμιχαηλίδης 2-2, Δουζένης απέκρουσε ο Κάκκαρης, Πίττος δοκάρι, Κατιανός 3-2 και Αραμπατζής απέκρουσε ο Χατζής.

Η σύνθεση της Νίκης που είχε προπονητή τον Τάκη Κασαπλέρη: Χατζής, Ράμμος, Παναγιωτόπουλος, Τσόγκας, Γίδαρος, Φλάμος (89’ Αστεριάδης), Ζαγκαβιέρος (69’ Τελέγκας), Στέκας, Κατσικάς, Δουζένης, Κατιανός.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου