ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτεραιότητα οι ανανεώσεις

προτεραιότητα-οι-ανανεώσεις-512636

Από τη θεωρία στην πράξη περνά από αύριο ο Ολυμπιακός Βόλου, με την παρουσίαση του προπονητή Γιώργου Βαζάκα που επιλέχτηκε να είναι αυτός που θα οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη νέα μεγαλύτερη και δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, όπου στόχος θα είναι η ομάδα να είναι ανταγωνιστική.

Στον Ολυμπιακό ελπίζουν και στη διοικητική σταθερότητα ως απαραίτητο συστατικό στη μεγαλύτερη κατηγορία και στον τομέα αυτό υπάρχει ικανοποίηση που προκύπτει με την «προσθήκη» και του Ι. Νταόπουλου στην ΠΑΕ.

Τώρα μετά την ετοιμότητα που παρουσίασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχοντας τις λύσεις σε ό,τι οικονομικά απαιτούνταν για τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, η επόμενη κίνηση είναι αυτή και για τη στελέχωση του ρόστερ της ομάδας, περιμένοντας και τις θετικές εξελίξεις με την αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Προτεραιότητα πάντως αποτελούν οι ποδοσφαιριστές που θα μείνουν στην ομάδα από το περσινό ρόστερ και στη συνέχεια οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θα προβούν στις μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας, αν και ήδη διέρρευσε πως ο 19χρονος Καμερουνέζος Να ’α Τζόζεφ (Joseph Antoine Na’a) που έπαιξε στον Ασπρόπυργο, έχοντας 17 συμμετοχές στη Football League, συμφώνησε να είναι τη νέα χρονιά στον Βόλο.

Ακόμη στο πλαίσιο μεταγραφών παικτών κάτω των 25 από την Καλαμάτα διέρρευσε βολιώτικο ενδιαφέρον για τον μέσο Βασίλη Τριανταφυλλάκη, που είναι 23 ετών και πέρσι είχε 9 συμμετοχές με την ομάδα της Μεσσηνίας, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Από την περσινή χρονιά ο λόγος να είναι και τη νέα γίνεται για τους Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Νίκο Μπουτζίκο, Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Μιχάλη Γιαννίτση, Κλεβί Κόλα, Ιάσων Παπαδημητρίου, Φίλιππο Σκοπελίτη, Θωμά Γραικό, Γιώργο Λαδά, Γεράσιμο Βουκελάτο, Γιώργος Παπακώστα, Πέτρο Πέλκα και Χρήστο Κατσούκη.

Στον Ολυμπιακό επίσης θέλουν κάτι καλύτερο με τους ξένους ποδοσφαιριστές και περιμένουν να υπάρξει και συνέχεια με τους Αργεντινούς που έχουν συμβόλαιο τη νέα χρονιά με τη βολιώτικη ΠΑΕ και έπαιξαν την περσινή δανεικοί στη Σούπερ Λιγκ 2. Ο Ερνάν Ντα Κάμπο πήρε γεύση ελληνικού πρωταθλήματος και μεγαλύτερης κατηγορίας παίζοντας στον Απόλλωνα Λάρισας που είχε 17 συμμετοχές (13 βασικός, 4 ως αλλαγή, κανένα γκολ και μία ασίστ), παίζοντας 995 λεπτά και μόνο σε ένα ματς ολόκληρο 90λεπτο, ενώ ο Μπρούνο Μπαράνκο παίζοντας στη Δόξα Δράμας κατέγραψε 20 συμμετοχές (9 βασικός, 11 ως αλλαγή), παίζοντας συνολικά 775 λεπτά χωρίς γκολ και χωρίς ολόκληρο 90λεπτο.

Πάντως αύριο Τετάρτη θα γίνει η πρώτη – για τη νέα περίοδο – επίσημη παρουσίαση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και θα είναι του νέου προπονητή Γιώργου Βαζάκα που επιστρέφει στον Βόλο μετά από οκτώ χρόνια, ενώ για τη Δευτέρα 2 Αύγουστου «τοποθετείται» η έναρξη της προετοιμασίας στον Άγιο Γεώργιο Φερών και όπως και πέρσι στο Καρπενήσι.

Ανανεώσεις στο μπάσκετ

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ανδρικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 με τους καλαθοσφαιριστές Σταθούρο Άγγελο και Ευαγγελινό Ευάγγελο, με επέκταση της προσωρινής μεταγραφής τους για έναν χρόνο.

Ο Άγγελος Σταθούρος, γεννημένος το 2001, αγωνίζεται στη θέση του guard και προέρχεται από τις ακαδημίες της Αθλητικής Ένωσης Διμηνίου Βόλου. Μεταγράφηκε στον Γ.Σ Βόλου, όπου αγωνίστηκε έως το 2020, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, όπου έδειξε εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου του και των δυνατοτήτων του.

Ο Ευάγγελος Ευαγγελινός, γεννημένος επίσης το 2001, αγωνίστηκε στην ομάδα της Ανάληψης, στη θέση του περιφερειακού, από την οποία εντάχθηκε στην ομάδα μας την περσινή περίοδο. Είναι φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Διοικούσα Επιτροπή, πιστή στη φιλοσοφία της, να συγκεράσει την εμπειρία παλαιών παικτών με το ταλέντο των νεότερων, συνεχίζει τη συνεργασία της με δύο πολλά υποσχόμενους καλαθοσφαιριστές, ενώ απευθύνονται πολλές ευχαριστίες, στη διοίκηση του Γ.Σ Βόλου και ιδιαίτερα στον έφορο καλαθοσφαίρισης κ. Νικόλαο Νάνο, καθώς και στη διοίκηση του Α.Σ Ανάληψη Βόλου για την διευκόλυνση στην απόκτηση των δύο αθλητών.

Στις 28/7 οι εκλογές στον Ερασιτέχνη

Για τις 28/7 ορίστηκε να γίνουν οι εκλογές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και θα διενεργηθούν στα γραφεία του Συλλόγου Λαχανά 38 στα Παλαιά Βόλου από 17.00 έως 20.30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου