ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση

τελευταία-αγωνιστική-υποχρέωση-542987

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου με Πιερικό χωρίς Τσαγκαλίδη, που επέστρεψε στον Αρη

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αντίστροφα προς το φινάλε του πρωταθλήματος του βορείου ομίλου της Football League «μετράει» ο Ολυμπιακός Βόλου που την Κυριακή στο πλαίσιο της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής έχει το τελευταίο παιχνίδι της «περίεργης» και «ιδιαίτερης» χρονιάς στο Βόλο με αντίπαλο τον Πιερικό.

Στον Ολυμπιακό Βόλου στις 4 τελευταίες αγωνιστικές έχουν μόνο νίκες (14η2-0 τον Αλμωπό, 15η 0-1 στις Σέρρες, 16η 4-2 τον Θεσπρωτό και 17η1-2 στην Καβάλα),αλλά δυστυχώς το σερί «διακόπηκε» με το εξ αναβολής ματς της 13ης αγωνιστικής και την ήττα (2-0) από την Καλαμαριά που όμως δεν άλλαξε το κίνητρο της καλύτερης θέσης καθώς έχει ήδη προσπεράσει τον Πιερικό και έχοντας κερδίσει ταυτόχρονα παραμονή αλλά και άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία μέσω της αναδιάρθρωσης και πλέον θα ρίξει το βάρος στο να κλείσει θετικά τη χρονιά και αμέσως μετά νέα στα κριτήρια που απαιτούνται για το παραπάνω!

Η τελευταία φετινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Κυριακή στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, με τους «ερυθρόλευκους» να επιθυμούν να κλείσουν νικηφόρα τη χρονιά, απέναντι σε μια ομάδα από την οποία έχει να χάσει πολλά χρόνια με την τελευταία ήττα για τους Βολιώτες στην Κατερίνη να είναι το 1998 στο Πιερικός -Ολυμπιακός Βόλου 2-0 (8’ Σάκης Παπαβασιλείου, 17’ Μπογκόλιουμ Ραντζέλοβιτς) και η τελευταία νίκη του Πιερικού στον Βόλο ήταν το 1991 στη Β’ Εθνική, με γκολ του Γιάννη Γκαμπέτα ο οποίος έχει περάσει και από τον Βόλο.

Αγωνιστικά ο προπονητής Βασίλης Βούζας σε σχέση με το προηγούμενο ματς θα έχει στη διάθεσή τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Ιάσονα Παπαδημητρίου, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, θα περιμένει να δει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο προερχόμενος από τραυματισμό Μιχάλης Γιαννίτσης, ενώ θα λείψει ο Παναγιώτης Τσαγκαλίδης που «επέστρεψε» στον Άρη από τον οποίο είχε έρθει δανεικός τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο νεαρός παίκτης μετά από ένα καλό τετράμηνο στο Βόλο ως δανεικός από τον Άρη, επιστρέφει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και θα λάβει μέρος στην προετοιμασία των «κιτρίνων», ενόψει της νέας χρονιάς με προπονητή τον Άκη Μάντζιο που μάλιστα του είχε δώσει και ολιγόλεπτη συμμετοχή τον περασμένο Γενάρη στη Σουπερλίγα. Μάλιστα η διοίκηση της Βολιώτικης ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί τόσο τον ποδοσφαιριστή, όσο και τον Άρη για την άψογη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 ευχαριστεί ιδιαίτερα τον ποδοσφαιριστή μας Παναγιώτη Τσαγκαλίδη για την συνεισφορά του στην πολύ καλή πορεία που έκανε φέτος η ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Football League.

Ο 19χρονος αριστερός οπισθοφύλακας ήρθε στην ομάδα μας ως δανεικός από την ΠΑΕ Άρης, έχοντας αφήσει με τις συμμετοχές του με την ερυθρόλευκη φανέλα τις καλύτερες εντυπώσεις, σημειώνοντας 3 γκολ, παίζοντας σε 15 αγώνες και καταγράφοντας 1.223 λεπτά συμμετοχής.

Ο Παναγιώτης, δυστυχώς, δεν θα είναι μαζί μας στον τελευταίο αγώνα με τον Πιερικό καθώς έπρεπε άμεσα να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Άρη.

Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την διοίκηση του Άρη για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή και την άψογη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα».

Στον Ολυμπιακό πάντως λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος έχουν να ασχοληθούν και με την επόμενη χρονιά, αλλά και με τα λάθη του παρελθόντος!

Για την επόμενη χρονιά στη νέα δεύτερη επαγγελματική κατηγορία είναι γνωστό ότι απαιτούνται αυστηρά οικονομικά κριτήρια και γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται στο νέο νόμο, ενώ κάποια χρέη του παρελθόντος «εμφανίζονται» όχι με ευθύνη της Βολιώτικης ΠΑΕ αλλά από το γεγονός ότι ενώ παίκτες εξοφλήθηκαν δεν ενημέρωσαν έγκαιρα το αρμόδιο Διαιτητικό Δικαστήριο!

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημέρωσε πως σε ότι αφορά τις προσφυγές των Iban Ranty, Βοσνακίδη Δημήτρη, Μακρυωνίτη Ηλία, Γιδόπουλο Νίκο, Μπακουλάτι Αλέξανδρο δεν υπάρχει καμία οφειλή προς εκείνους από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και έχουν εξοφληθεί κανονικά. Επομένως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα αφαίρεσης βαθμών από την ομάδα.

Χθες πάντως είδε το φως της δημοσιότητας άλλη απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 101/2021 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Αντωνίου Τσιάρα του Ηλία, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της ίδιας απόφασης, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών από της επομένης ημέρας της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως.

Και στην περίπτωση αυτή που ήταν προγενέστερη από τις προηγούμενες προσφυγές είχαν ρυθμιστεί οι οφειλές από την Βολιώτικη ΠΑΕ που μάλιστα πριν λίγες μέρες πλήρωσε και τους παίκτες της παρούσας ομάδας…

Όσον αφορά την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ, ο πρόεδρός της Σωτήρης Μαυρονάσιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η διοίκηση, με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, θα καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο των 350.000 ευρώ και την εγγυητική των 150.000 ευρώ, που θέτει η πολιτεία για όσες ΠΑΕ συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν υπάρχει η παραμικρή οφειλή σε ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και προς τρίτους.

«Εφυγε» ο Ν. Χατζηγιάννης

Εφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Νίκος Χατζηγιάννης που ήταν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου την περίοδο 1979-80.

Ο Τρικαλινός γκολκίπερ Νίκος Χατζηγιάννης την χρονιά εκείνη με προπονητές τους Δ. Καλογιάννη και Νταν Γεωργιάδη είχε 17 συμμετοχές, ενώ έπαιξε και πάνω 100 ματς στον ΑΟ Τρίκαλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου