Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Επίσημα και ο Πουρίτα στον ΝΠΣ Βόλος

επίσημα-και-ο-πουρίτα-στον-νπσ-βόλος-543001

Υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τη βολιώτικη ΠΑΕ ο Αργεντινός δεξιός μπακ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ως δεκαήμερο νέων αφίξεων στην Ελλάδα και στον Βόλο και νέων μεταγραφών για τον ΝΠΣ Βόλος είχε προαγγελθεί αυτό μέχρι τις 30 Ιουνίου που θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για την τρίτη της σεζόν στην Super League για την περίοδο 2021-2022 που αγωνιστικά θα ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου και έτσι γίνεται με επίσημες πλέον ανακοινώσεις.

Ηδη για μόνιμη εγκατάσταση ήρθε την Κυριακή ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ Πέρεζ, ο Ισπανός νεαρός προπονητής του ΝΠΣ Βόλος που ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη και η επίσημη παρουσίασή του προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι στο «Ξενία», ενώ χθες ήταν η σειρά για επισημοποίηση μιας ακόμη μεταγραφής αυτής του Αργεντινού Πουρίτα.

Ενώ η πρώτη συγκέντρωση παλιών και νέων ποδοσφαιριστών έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου έως τότε πιθανό να έχουν προχωρήσει αρκετές μεταγραφικές υποθέσεις για τις οποίες έχει «δουλέψει» αρκετό καιρό ο βολιώτης τεχνικός διευθυντής Άκης Πέτρου σε συνεργασία με την ΠΑΕ και την τεχνική ηγεσία… ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται.

Στον Βόλο έφτασε προχθές και ο Αργεντινός Εμιλιάνο Πουρίτα, που θεωρούνταν παίκτης του ΝΠΣ Βόλος από την ώρα που έμεινε ελεύθερος από την Σαν Μαρτίν Τουκουμάν και με δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε πως η Βολιώτικη ομάδα και η Ελλάδα θεωρείται γι αυτόν ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του…

Ο Εμιλιάνο Πουρίτα, είναι 24χρονος (25/3/1997), δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας, διεθνής με την U20 της χώρας του, ξεκίνησε από τη Σαν Λορέντζο απ’ οπου πήγε δανεικός στην Αρσεναλ Σαραντί και το 2018 πήγε στη Σαν Μαρτίν Τουκουμάν και στο «Λα Θιουνταντέλα», ήταν εκ των βασικών της ομάδας.

Η Πουρίτα έπαιξε με την U20s της Αργεντινής στο τουρνουά COTIF 2016 στην Ισπανία και αγωνίστηκε τρεις φορές, εναντίον του Κατάρ, της Κόστα Ρίκα και της Βενεζουέλας και «άφησε» για πρώτη φορά τη χώρα του για την Ελληνική Super League, ενώ στον ΝΠΣ Βόλος θα αποτελέσει αξιόπιστη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας όπου υπάρχει και ο Ισπανός Τέκιο στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα.

Ο Εμιλιάνο Πουρίτα αφού πέρασε και τις εργομετρικές εξετάσεις έβαλε χθες την υπογραφή του στο πρώτο του ευρωπαϊκό συμβόλαιο και ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Βόλος: «H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου Αργεντίνου ακραίου αμυντικού Εμιλιάνο Πουρίτα. Ο Εμιλιάνο Πουρίτα από το 2018 μέχρι και φέτος αγωνιζόταν στην Σαν Μάρτιν, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Αρσεναλ Σαραντί και Σαν Λορέντσο. Επιπλέον, ο Πουρίτα έχει υπάρξει διεθνής με την U-21 της Αργεντινής. Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει στην οικογένεια της τον Εμιλιάνο Πουρίτα» ανέφερε η ανακοίνωση που επισημοποίησε τη συνεργασία της Βολιώτικης ΠΑΕ με τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή.

Στο μεταγραφικό κομμάτι έχουν προηγηθεί με επίσημες ανακοινώσεις…η απόκτηση του Κολομβιανού εξτρέμ Kέβιν Ντουβάν Ροσέρο, του Πολωνού επιτελικού μέσου, Καμίλ Βοϊτκόφσκι και του Σλοβένου γκολκίπερ Μάτιτς Κότνικ και αναμένονται σήμερα και αύριο για τα τυπικά στο Βόλο ο Ελβετός κεντρικός αμυντικός Λεβάντ Γκιουλέν, ο οποίος την τελευταία πενταετία αγωνιζόταν στην Τουρκία, ο Ολλανδός επιθετικός Τομ Φαν Βέερτ της Ααλμποργκ και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της Καστιγιόν, Πάολο Φερνάντες, που δεν θα είναι οι τελευταίες μεταγραφές.

Οι επόμενοι στόχοι είναι ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός και ένας εξτρέμ, κινήσεις που το ιδανικό θα ήταν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας στα τέλη Ιουνίου. Πάντως για το κέντρο της άμυνας κλείνει άμεσα η άλλη μία περίπτωση που θέλουν στην ομάδα καθώς ενώ έφυγαν οι Μήτογλου, Κολόμπο, Σάντσες, περιμένουν τον Ελβετό και υπάρχει ο Φάουστο Γκρίλο και ο νεαρός Λογαράς.

Ήδη πάντως με την άφιξη στον Βόλο του νεαρού Ισπανού προπονητή Γκιγέρμο Αμπασκάλ Πέρεζ, γίνονται καθημερινά μίτινγκ τόσο το τι χρειάζεται το ρόστερ όσο και τα της προετοιμασίας καθώς στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές του ΝΠΣ Βόλος παλιοί και νέοι τις πρώτες ημέρες θα περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στις 4 Ιουλίου θα μεταβούν στην Πορταριά, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Η φετινή προετοιμασία του ΝΠΣ Βόλος θα περιλαμβάνει και δυνατά φιλικά σε Ελλάδα και εξωτερικό και ήδη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στις 9 Ιουλίου τρεις ημέρες πριν αναχωρήσει η αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ στις 12 Ιουλίου ο ΝΠΣ Βόλος θα αναχωρήσει για την Ολλανδία όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας σε υψηλού επιπέδου Αθλητικό Κέντρο κοντά στην πόλη Μπρέντα έως τις 25 Ιουλίου.

Στην Ολλανδία ο ΝΠΣ Βόλος να δώσει και 4 παιχνίδια, ένα φιλικό με την Ουτρέχτη, στο πλαίσιο της μεταγραφής του Τάσου Δουβίκα στην ολλανδική ομάδα, ενώ δύο θα είναι με ομάδες του Βελγίου. Συγκεκριμένα, ο ΝΠΣ Βόλος θα αντιμετωπίσει την Μαλίν στις 17 Ιουλίου, αλλά και την Ντενίζ. Με την επιστροφή στην Ελλάδα θα υπάρξει και ένα δυνατό τουρνουά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα θα γίνει 8-10 Αυγούστου στο Βόλο και με τη συμμετοχή των ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου. Στις 8/8 ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον ΝΠΣ Βόλος, με το άλλο ματς να είναι αυτό ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Στις 10/8 θα γίνει μεγάλος και μικρός τελικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου