ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο στο Αγρίνιο με Παναιτωλικό

αύριο-στο-αγρίνιο-με-παναιτωλικό-680117

Στο πρωτάθλημα και με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα «κλειδώσει» την 7η θέση στρέφει το ενδιαφέρον του ο ΝΠΣ Βόλος, που μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ προχθές, αλλά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο καλείται να αγωνιστεί αύριο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για την 25η και προτελευταία αγωνιστική της Super League 1.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος είναι ήδη μόνος στην 7η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς έχοντας 4 βαθμούς πίσω τον Ατρόμητο (26 β.), ενώ είναι στους +13 βαθμούς από τον Παναιτωλικό (17 β.) και για το αυριανό ματς ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Χουάν Περέα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε και την περασμένη Δευτέρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, λόγω τιμωρίας και θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό όπου θα λείψει λόγω τιμωρίας και ο Γεράσιμος Μήτογλου, ενώ ο Φράνκο Φεράρι «δηλώθηκε» να λείψει στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού είναι και πάλι οι Κολόμπο, Ρενάτο Σάντος και Κιάκος, ενώ δεν θα είναι ακόμη σε θέση ν’ αγωνιστεί ο Ντεντάκης που προέρχεται από τραυματισμό.

Στον ΝΠΣ Βόλος ήδη γύρισαν σελίδα αφού προχθές δεν κατάφεραν την πρόκριση αν και πέτυχαν πρώτη φορά νίκη επί της ΑΕΚ αλλά ο Σωτήρης Νίνης που ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα στο Πανθεσσαλικό, τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του έκαναν τα πάντα για να προκριθούν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Νίνη: «Ήταν φυσικό να θέλαμε την πρόκριση. Στο πρώτο ματς κρίθηκε όμως σε μεγάλο βαθμό. Θεωρούσα όμως ότι μπορούσαμε βάσει εικόνας. Μας αφήνει μία πικρή γεύση το αποτέλεσμα. Είμαι περήφανος για όλους. Κάναμε τα πάντα για να περάσουμε. Είμαστε μία επιθετική ομάδα. Προσπαθούμε να πιέζουμε ψηλά, να κυνηγάμε και να κάνουμε φάσεις. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο η κούραση στο ματς με τον Ολυμπιακό. Παίξαμε Δευτέρα – Πέμπτη και ξαναπαίζουμε Κυριακή. Δεν έχουμε το ρόστερ των μεγάλων ομάδων, αλλά το παλεύουμε».

Για τις πολλές θέσεις που άλλαξε στο ματς: «Εχω δουλέψει πάρα πολύ και συνεχίζω να δουλεύω. Ο προπονητής με πιστεύει στο κομμάτι της δημιουργίας και είναι σημαντικό για μένα. Το σημαντικό είναι να βρω ρυθμό. Έχω βρει τώρα το ρυθμό μου. Να κοιτάμε την υγεία μας πρέπει και να κοιτάμε πιο ψηλά. Θεωρώ ότι νιώθω πιο καλά από ποτέ και πιο έμπειρος από ποτέ. Νομίζω αυτό φαίνεται και στο ματς. Προσπαθώ να κάνω πιο απλά πράγματα, να παίζω με την εμπειρία μου. Οσο μεγαλώνεις, ωριμάζεις στο παιχνίδι σου και όντως θεωρώ ότι είμαι στην καλύτερη φάση μου. Ξεκίνησα ως 10άρι, παίζω 6άρι, παίζω 8άρι και τραβιέμαι και στα άκρα. Με έχει βοηθήσει σε αυτό ο προπονητής. Οσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι είναι η ταυτότητα που έχουμε ως ομάδα, να πιέζουμε ψηλά».

Αν σκέφτεται το μέλλον του σε μεγάλο σύλλογο ή στο εξωτερικό; «Προς το παρόν σκέφτομαι να έχω την υγεία μου και να παίζω όσο περισσότερο μπορώ. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το ντεμπούτο μου. Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρω. Είμαι εδώ και είμαι καλά. Ευχαριστώ την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω, στην πιο δύσκολη φάση της καριέρας μου».

Αύριο στο Αγρίνιο είναι ένα διαφορετικό ματς με το άγχος να το έχουν οι γηπεδούχοι. Ο Παναιτωλικός έχει μόνο 3 νίκες στο πρωτάθλημα (3-8-13) όλες στο Αγρίνιο (3-3-6),ενώ εκτός έδρας έχει το 0-5-7 και μόλις 2 γκολ κι αυτά με πέναλτι σε Κρήτη που πήρε ισοπαλία και Τούμπα.

Πέρσι ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε στον Βόλο τον Παναιτωλικό 3-2, πήρε ισοπαλία 1-1 στο Αγρίνιο και στα playout είχε χάσει 1-0, ενώ φέτος οι δυο ομάδες στο Πανθεσσαλικό είχαν μείνει στο 0-0.

Φωτιάς στο Αγρίνιο

Την αναμέτρηση Παναιτωλικός – ΝΠΣ Βόλος (αύριο – 17:15) θα διευθύνει ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας που έχει άλλες τρεις φορές σφυρίξει ματς της βολιώτικης ομάδας και …ήταν χωρίς γκολ.

Την περσινή περίοδο (22/12/19) ήταν στο ματς ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός 0-0, φέτος ήταν και πάλι στο ματς (13/12/20) με τον Παναιτωλικό στο Βόλο (0-0) αλλά και τον Σεπτέμβρη στο ΝΠΣ Βόλος-ΠΑΟΚ 0-0. Πάντως στο κύπελλο είχε σφυρίξει και το ΑΕΚ – ΝΠΣ Βόλος 4-2

Αύριο στο Αγρίνιο Βοηθοί του θα είναι οι Πέτρος Πατράς (Μακεδονίας) και Βασίλης Μωϋσιάδης (Γρεβενών).Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), διαιτητής VAR Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ΑVAR Χρυσούλα Κουρουμπύλια (Δυτ. Αττικής).

ΠΑΕ Βόλος κατά Τζοβάρα

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος, που εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του Γιώργου Τζοβάρα στη ρεβάνς των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, προχθές Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και τόνισε πως θα μπορούσε να αναφερθεί σε πολλά, αλλά αναφέρει ότι δεν το κάνει, διότι σέβεται το παρελθόν του Φθιώτη ρέφερι. Παράλληλα, οι «κυανέρυθροι» αναρωτιούνται ποιος έχασε την αξιοπρέπεια για να τη βρει εκείνος. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Σχετικά με την απαράδεκτη διαιτησία του αγώνα Βόλος-ΑΕΚ, θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πολλά. Σεβόμενοι όμως το παρελθόν του συγκεκριμένου διαιτητή δεν το κάνουμε και εκφράζουμε απλώς τη βαθιά μας απογοήτευση. Αναρωτιόμαστε δε, ποιος έχασε την αξιοπρέπεια για να τη βρει αυτός…».

Απαλλάχθηκαν Λόπεθ και ΠΑΕ

Την απαλλαγή του Αχνελ Λόπεθ για την συμπεριφορά του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό αλλά και της ΠΑΕ Βόλος αποφάσισε χθες Παρασκευή ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας 1. Αναλυτικά: ΠΑΕ Βόλος, Α. Λόπεθ (προπονητής): «Βάσει των αναφερομένων στο από 01/03/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 01/03/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Απαλλάσσει τους εγκαλουμένους».

Παράλληλα, η ΑΕΛ τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο αφορά σε πειθαρχικές παραβάσεις που έγιναν στο εξ αναβολής ματς με τη Λαμία για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου