Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Εχει κι άλλους στόχους ο ΝΠΣ Βόλος

εχει-κι-άλλους-στόχους-ο-νπσ-βόλος-709242

Χάνοντας προχθές από τον Αστέρα (1-0) στο Πανθεσσαλικό ο ΝΠΣ Βόλος έχασε πλέον και τις όποιες ελπίδες είχε για να είναι στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, άλλα έχει ως επόμενο στόχο την καλύτερη θέση και τη διαφορά για τα playout και το κύπελλο έχοντας μάλιστα αγώνα αύριο Τετάρτη 10/2 (17.00) στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (COSMOTE SPORT 1 HD).

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Από προχθές ο Αστέρας Τρίπολης «κλείδωσε» ουσιαστικά θέση στα playoffs της Super League, καθώς με γκολ του Φερνάντεθ νίκησε 1-0 το Βόλο στο Πανθεσσαλικό και πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι Αρκάδες βρίσκονται στο +11 από τον έβδομο Ατρόμητο και στο +12 από τον ΝΠΣ Βόλος και μοιάζει απίθανο να μείνουν εκτός εξάδας. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως ο Αστέρας είναι αήττητος στα 15 τελευταία με ομάδες της περιφέρειας, μετά την ήττα από την ΑΕΛ στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου πέρσι.

Ο Ισπανός τεχνικός του ΝΠΣ Βόλος Άνχελ Λόπεθ, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, παρά την ήττα από τον Αστέρα και στάθηκε και στις απουσίες που συνεχίζουν να υπάρχουν: «Παίζαμε με έναν δύσκολο αντίπαλο που ήρθε στην έδρα μας μετά από πέντε σερί νίκες. Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος, παλέψαμε όπως πάντα. Δεν είχαμε ισορροπία στην ομάδα μας και για αυτό κάναμε αλλαγές, στη συνέχεια βελτιωθήκαμε… Ο Αστέρας είναι πλέον στο top 6 με έξι σερί νίκες, εμείς δώσαμε τα πάντα, προσπαθήσαμε και δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Μην ξεχνάμε ότι παίζαμε χωρίς δεξί μπακ και άλλους παίκτες που κανονικά θα ήταν βασικοί, παίζουμε κάθε 3 μέρες και είναι δύσκολο να διατηρηθούμε σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς».

Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε και ο Λόπεθ ότι απουσίαζαν παίκτες που μπορεί να ήταν βασικοί όπως οι Μπαριέντος, Τέκιο, Ρενάτο Σάντος που παραμένουν αμφίβολοι και για αύριο αλλά και οι Ντεντάκης, Μπουένο και Κιάκος που θα λείψουν και πάλι.

Στο μεταξύ στην κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια και τους τραυματισμούς απέδωσε την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και ο Τάσος Κρητικός: «Στο πρώτο μέρος μπήκαμε νωθρά, είναι θέμα κόπωσης, λόγω των συνεχόμενων αγώνων και των τραυματισμών παίζουμε οι ίδιοι και οι ίδιοι. Στο β’ αλλάξαμε τη ροή και απειλήσαμε, έλειπε όμως η τελική πάσα για να ισοφαρίσουμε. Το Κύπελλο είναι μία διοργάνωση που θέλουμε πολύ, παίζουμε με την ΑΕΚ και θέλουμε να διακριθούμε στο πρωτάθλημα θα παλέψουμε για να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και να ανέβουμε πιο ψηλά από πέρσι».

Οι αλλαγές

Σε διπλή αλλαγή για τον ΝΠΣ Βόλος, προχώρησε προχθές ο Άνχελ Λόπεθ στην προσπάθεια του να αλλάξει κάτι και αυτό έγινε πρώτη φορά φέτος.

Πάντως αλλαγή πριν το ημίχρονο είχαν ξαναγίνει δυο φορές λόγω τραυματισμών (στη Λαμία και με ΠΑΣ) μια φορά λόγω αποβολής (με ΟΦΗ) κι άλλη μια φορά πάλι (με Λαμία) όταν πάλι δεν υπήρχε στην 11άδα κλασικός δεξιός μπακ!

Θυμίζουμε πως εντός έδρας έχει συμβεί στο ματς με τον Παναιτωλικό (13/12/20) να μην γίνει καμία αλλαγή ενώ η μόνη φορά φέτος που έγιναν και οι 5 αλλαγές ήταν με την ΑΕΛ στο Βόλο.

Για το Κύπελλο

Αύριο γίνεται το πρώτο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, μιλώντας στο Metropolis ανέφερε πώς ο ΝΠΣ Βόλος: «παίζει με μια κορυφαία ομάδα όπως η ΑΕΚ. Είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και θα δώσουμε τη μάχη μας», ενώ στην ερώτηση για το ποιος θα είναι ο τελικός ανέφερε: «Ο Βόλος και όποιος άλλος θέλει. Ήμασταν ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό».

Αύριο στο ΟΑΚΑ

Αύριο Τετάρτη στις 17.00 στο ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ματς με την ΑΕΚ με την οποία κληρώθηκε να αγωνιστεί στην προημιτελική του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΝΠΣ Βόλος βάζοντας στο πρόγραμμά του άλλους δυο αγώνες που θα γίνουν μεσοβδόμαδα.

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε ξαναβρεθεί αντίπαλος με την «Ένωση» στο κύπελλο και την περίοδο 2018-19 στην πρώτη του φορά χάνοντας 1-3 (6’ Πίσπας – 4’ Μοράν, 59’, 71’ Λιβάγια) στη Νεάπολη από την ΑΕΚ που είχε φτάσει τελικό.

Στο πρωτάθλημα πέρσι ο ΝΠΣ Βόλος είχε δυο ήττες από την ΑΕΚ (3-2 και 1-3), ενώ φέτος είχε πάρει ισοπαλία 2-2 (3’ Τάνκοβιτς, 71’ Ανσαριφάρντ – 15’ Φεράρι, 34’ Ουάρντα) παίζοντας στην Ριζούπολη, ενώ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας στην 26η αγωνιστική, (Κυριακή 14/3),θα την υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό.

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, από τα ζευγάρια των «8» ξεχωρίζει το Ολυμπιακός – Άρης, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Λαμία και ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αύριο στο ΟΑΚΑ διαιτητής ορίστηκε ο Βασίλης Φωτιάς της Ένωσης Πέλλας, ενώ και οι τέσσερις προημιτελικοί θα διεξαχθούν με VAR.

Η ΑΕΚ

Ο ΝΠΣ Βόλος βρίσκει την ΑΕΚ σε μια σχετική άσχημη αγωνιστική κατάσταση αλλά και την πίστη πως ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να την επαναφέρει στον ίσιο δρόμο.

Στα πέντε τελευταία ματς μετρά μόλις μία νίκη, (αυτή επί του ΟΦΗ 0-2), ενώ στα άλλα τέσσερα έχει δεχτεί από δύο γκολ μετρώντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Η ΑΕΚ προέρχεται από ήττα και κακή εμφάνιση με τον Άρη αλλά και στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα που άφησε και την αίσθηση ότι «κάτι δεν πάει καλά» .

Στο πρωτάθλημα η «Ένωση» έχασε προχθές για τρίτη φορά φέτος εντός έδρας και πλέον μαζί και με τις τρεις ισοπαλίες (η μια με τον ΝΠΣ Βόλος στο 2-2 της Ριζούπολης) οι γκέλες της ως γηπεδούχος είναι περισσότερες από τις νίκες της (πέντε).

Η συγκομιδή της στην έδρα της, με 18 βαθμούς σε 11 αγώνες, είναι μόλις η έκτη μεγαλύτερη στην Super League πίσω από Ολυμπιακό (33 βαθμοί σε 11 αγώνες), ΠΑΟΚ (25 βαθμοί σε 11 αγώνες), Αστέρα Τρίπολης (20 σε 10 αγώνες), Άρη 19 βαθμοί σε 10 αγώνες), και Παναθηναϊκό (18 βαθμοί σε 10 αγώνες).

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία η ΑΕΚ χάνει στο ίδιο πρωτάθλημα διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα της από ομάδες πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Στις αρχές του 2011 είχε χάσει με 4-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου και 2-1 από τον Άρη, έχοντας και τότε στον πάγκο της τον Μανόλο Χιμένεθ.

Για το αυριανό ματς με τον ΝΠΣ Βόλος στους «πονοκεφάλους» του Μανόλο Χιμένεθ προστέθηκε και ο Θεοδόσης Μαχαίρας που αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στο παιχνίδι με τον Άρη. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Γαλανόπουλο ενώ θα λείψουν και οι Μπακάκης, Σβάρνας και Σάκχοφ.

Καραντώνης στο πρώτο ραντεβού Ολυμπιακού – Αρη στους «8»

Τους διαιτητές των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου, όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Το πρώτο ραντεβού του Ολυμπιακού με τον Άρη θα «σφυρίξει» ο Καραντώνης (Ημαθίας), ενώ το ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός θα διευθύνει ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Παράλληλα, στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Βόλο θα βρεθεί ο Φωτιάς (Πέλλας), με τον Βάτσιο (Δυτ. Αττικής) να έχει οριστεί στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λαμία.

Αναλυτικά οι ορισμοί των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας:

Αύριο

17:00 ΑΕΚ-ΝΠΣ Βόλος

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Κουρουμπύλια (Δυτ. Αττικής), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Τζήλος (Λάρισας)

AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

19:00 ΠΑΟΚ-Λαμία

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Χρηστακόγλου (Χαλκιδικής), Στεφανής (Καρδίτσας)

4ος: Βρέσκας (Πιερίας)

VAR: Μάνος Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

AVAR: Μποξμπάουμ (Ανατ. Αττικής)

21:30 Ολυμπιακός – Αρης

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστορίας), Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Περράκης (Αθηνών)

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

AVAR: Σαμοϊλής (Αθηνών)

Πέμπτη (11/2)

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μπαλτάς, Μεϊντανάς (Αχαΐας)

4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

VAR: Μανούχος (Αργολίδας)

AVAR: Τζιώτζιος (Θράκης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου