ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Βολιώτες και διεθνείς η Super League 2

με-βολιώτες-και-διεθνείς-η-super-league-2-778014

Χωρίς νίκη έδρας, με 9 συνολικά γκολ, 3 από γηπεδούχους (το ένα αυτογκόλ), 6 από φιλοξενούμενους, ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Β’ Εθνική του ελληνικού ποδοσφαίρου με τη Super League 2 να έχει διεθνείς, να έχει Βολιώτες, γνωστούς και τα δικά της ρεκόρ, αλλά και τα προβλήματά της (δεν έγινε το ματς Χανιά – Δόξα καθώς δεν έχει αδειοδότηση η ομάδα της Δράμας).

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Χωρίς ομάδα από τη Μαγνησία η βολιώτικη παρουσία στη Super League 2 αρκείται σε κάποιους Βολιώτες ποδοσφαιριστές και διαιτητές με τον Παναγιώτη Σακκά να κάνει πρεμιέρα ως βοηθός στο ματς της Λάρισας (υπάρχουν στην κατηγορία ως διαιτητές και οι Δημ. Θεοχάρης, Στεφ. Καλαντζής ως βοηθός ο Αλ. Αναστασίου και ως παρατηρητής ο Ι. Κουζάκης)

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχαμε συμμετοχές διεθνών ποδοσφαιριστών και αρκετών από τις εθνικές Κ-21.

Μάλιστα στο ματς Απόλλωνα Λάρισας-Ξάνθη (1-1) αγωνίστηκαν 11 διεθνείς, οι Παν. Γλύκος, Βαγ. Μόρας, Κλάους Αθανασιάδης, Θαν. Παπάζογλου, Ελίνι Δημούτσος, με τις Ελπίδες οι Τάσος Παπάζογλου, Γ. Τζοβάρας, Ι. Μπαστιάνος, Π. Μπάλλας, με την Ελπίδων της Αλβανίας ο Κ. Καρρίκι που ήταν (2018-19) στον ΝΠΣ Βόλος, ενώ στην Εθνική Αυστραλίας έχει παίξει ο σκόρερ της Ξάνθης ο Τζόσουα Μπριλάντε.

Ο Παναγιώτης Γλύκος είναι μάλιστα ο μοναδικός Βολιώτης διεθνής που έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ αφού από τις 5 συμμετοχές του στην Εθνική το 2014 στη Βραζιλία έπαιξε στο ματς του Παγκοσμίου κυπέλλου με την Ακτή Ελεφαντοστού (2-1).

Η κυριακάτικη συμμετοχή του Γλύκου ήταν η 16η στη Β’ Εθνική (είχε 6 με τον Ολυμπιακό Βόλου και 9 με τον Αγροτικό Αστέρα) ενώ έχει παίξει 109 ματς Α΄ Εθνικής με τον ΠΑΟΚ και 20 ματς Γ΄ Εθνικής με τον Ολυμπιακό Β. την περίοδο 2006-2007 κερδίζοντας άνοδο.

Δύο διεθνείς (Χρ. Αραβίδης, Β. Πλιάτσικας) είχε στη σύνθεσή της η Παναχαϊκή, ενώ στην πρεμιέρα έπαιξαν 17 παίκτες με συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων (τους περισσότερους (5) είχε η Παναχαϊκή και (4) ο Λεβαδειακός).

Πρώτη συμμετοχή στη Super League 2 έκαναν οι Βολιώτες Τζοβάρας και Δερμιτζάκης. Ο διεθνής με την Ελπίδων Γιώργος Tζοβάρας αγωνίστηκε στην αρχική 11άδα του Απόλλωνα Λάρισας και έκανε μάλιστα και την «πρώτη» του σε ελληνική κατηγορία αφού εκτός από αυτό των Κ-19 με τον ΠΑΟΚ μέχρι πέρσι ήταν στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ ο Ανδρέας Δερμιτζάκης που πέρσι ήταν στον ΓΣ Αλμυρού έπαιξε αλλαγή με τη φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης.

Αρκετοί ήταν στην πρεμιέρα και οι γνωστοί από το πέρασμα τους από τον Βόλο ποδοσφαιριστές… Ο Θ. Δεινόπαππας που πέρσι ήταν στον Ολυμπιακό και ο Κ. Κορέλας που ήταν στον ΝΠΣ Βόλος αγωνιστήκαν με τον Καραϊσκάκη, ο Χρήστος Τζιώρας (89 συμμετοχές 31γκολ με τη Νίκη Βόλου) έπαιξε αλλαγή με τον Λεβαδειακό, ο Ι . Πριόνας που πέρσι ξεκίνησε στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε με τον ΟΦ Ιεράπετρας, οι Αστ. Γιακουμής, Παντ. Ριζογιάννης (ήταν 18-19 στον Ολυμπιακό) και Αλεξ. Πιαστόπουλος (17-18 στον ΝΠΣ Βόλος) έπαιξαν με τα Τρίκαλα, ο Παν. Κόρμπος (2009-10 στον Ολυμπιακό) με τον Ιωνικό και ο Χρ. Κοντοχρήστος (11-12 στη Νίκη) με Διαγόρα, ενώ Δ. Κατσιμήτρος γιος του Κώστα, πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού και της Νίκης, ήταν κάτω από τα δοκάρια του Εργοτέλη.

Ο Βαγγέλης Μόρας επέστρεψε στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής μετά από 19 χρόνια, αφού τελευταία του φορά στην κατηγορία ήταν το 2001-02 με την Προοδευτική, ενώ ο Κώστας Χατζής επίσης του Απόλλωνα Λάρισας (2012-13 αγωνίστηκε στη Νίκη) έπαιξε για 16η διαδοχική σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και έφτασε τον θρυλικό Γιάννη Μανδρέκα της Προοδευτικής.

Ο Κώστας Χατζής έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που παίζει αδιάκοπα σε 16 διαδοχικές σεζόν στη Β’ κατηγορία. Ο 36χρονος αμυντικός μέσος πρωτόπαιξε στην Καστοριά το 2005-06 και από τότε δεν λείπει.

Κάτι τέτοιο είχε πετύχει μόνο ο Γιάννης Μανδρέκας, που έπαιξε για 13 διαδοχικές σεζόν με την Προοδευτική και το 1985 πήγε στον Ιωνικό, όπου έκανε συμμετοχές για τρεις ακόμα σεζόν.

Για τον Κώστα Χατζή μένει ένα ακόμα ρεκόρ, να καταφέρει να παίξει μια ακόμα σεζόν, έστω και όχι σερί, για να φτάσει τον Χρήστο Γιατζιτζόπουλο, που με τη Βέροια και τη Νάουσα έχει αγωνιστεί σε 17 διαφορετικές σεζόν στη Β’ Εθνική, όχι όμως διαδοχικές, καθώς η σειρά σπάει από μια σεζόν στην Γ’ Εθνική.

Το εντυπωσιακό είναι ότι Μανδρέκας και Γιατζιτζόπουλος όλα αυτά τα χρόνια τα πέρασαν με δύο ομάδες ο καθένας, ενώ ο Χατζής έχει παίξει σε 12 διαφορετικές ομάδες! Καστοριά, Καλαμάτα, Ιωνικό, Διαγόρα, Πιερικό, Λάρισα, Νίκη Βόλου, Αιγινιακό, Απόλλωνα, Παναχαϊκή, Αγροτικό Αστέρα και Απόλλωνα Λάρισας).

Οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην κατηγορία, που παίζουν και φέτος σε αυτή:

Κώστας Χατζής

(Απόλλων Λάρισας) 350

Αλέξανδρος Κόντος

(Δόξα Δράμας) 204

Στέφανος Καπίας

(ΟΦ Ιεράπετρας) 200

Θανάσης Πινδώνης

(Δόξα Δράμας) 195

Σάββας Σιατραβάνης

(Ξάνθη) 185

Αγωνία με Γλύκο στον Απόλλωνα Λάρισας

Ατυχος στάθηκε το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνα Λάρισας ο Βολιώτης Παναγιώτης Γλύκος προχθές Κυριακή. Ο 34χρονος γκολκίπερ τραυματίστηκε στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Ξάνθη και έγινε αναγκαστική αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Τάλισον να παίρνει τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ. Ο Γλύκος υποβλήθηκε σε μαγνητική ώστε να διαπιστωθεί τι πρόβλημα αντιμετωπίζει, με τους «κυανόλευκους» να περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων της ομάδας της Θεσσαλίας κάνουν λόγο για θλάση.

Ο Θεοχάρης στο θεσσαλικό ντέρμπι

Ο Βολιώτης διαιτητής Δημήτρης Θεοχάρης ορίστηκε στο αυριανό θεσσαλικό ντέρμπι Τρίκαλα – Απόλλων Λάρισας της 2ης αγωνιστικής της Super League 2, βοηθοί του οι Βογιατζής (Καρδίτσας), Παγουράς (Βοιωτίας), ενώ στο ματς 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Στέφανος Καλαντζής επίσης της ΕΠΣΘ.

Ο Βολιώτης διαιτητής Θεοχάρης πέρσι είχε σφυρίξει το Απόλλων Λάρισας- Παναχαϊκή 1-1 και το Απόλλων Καλαμαριάς-Εργοτέλης 1-3 και πριν την διακοπή ορίστηκε και στο Απόλλων Σμύρνης-Παναχαϊκή της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 2 που δεν έγινε ποτέ.

Ο Δημήτρης Θεοχάρης που από πέρσι έχει ξεπεράσει τις 30 διαιτησίες στις Εθνικές κατηγορίες, πέρσι σφύριξε και 3 ματς της Football League (Ιωνικός-Ιεράπετρα 0-1, Τρίγλια-Διαγόρας 1-1, Θεσπρωτός-Καβάλα 1-0) και ήταν 4ος στο Βολιώτικο ντέρμπι, είχε πάρει και γεύση Super League 1 ως 4ος στην Τούμπα στο ματς ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1 στις 19 Ιανουαρίου 2020.

Ο Θεοχάρης, που είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αλλά και προπονητής στίβου στην ακαδημία «Ατλας», είχε βρεθεί πέρσι και στο Βελιγράδι όπου σφύριξε αγώνες ποδοσφαίρου στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα με πρόταση της ΚΕΔ και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ για του χρόνου περιμένει «προαγωγή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου