Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Να επιστρέψει στην πρώτη εξάδα

να-επιστρέψει-στην-πρώτη-εξάδα-783513

Χωρίς κάτι θετικό στη βαθμολογική συγκομιδή επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη ο ΝΠΣ Βόλος, που έχασε 2-0 την Πέμπτη από τον Αρη και 3-1 από τον ΠΑΟΚ «κρατώντας» μόνο ένα καλό ημίχρονο και ελπίζοντας πως μην έχοντας αυτή την εβδομάδα εμβόλιμη αγωνιστική και με περισσότερες λύσεις θα επιστρέψει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας με νίκη στο επόμενο ματς στον Βόλο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 1.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τώρα στη 17η αγωνιστική, την ερχόμενη Κυριακή ο ΝΠΣ Βόλος θα υποδεχθεί τη Λαμία (17.15),στις 20/1 θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ για το κύπελλο, στη 18η (Κυριακή 24/1) θα παίξει στα Γιάννινα, στην 19η (Τετάρτη 27/1) αντίπαλος στο Πανθεσσαλικό (15.00) θα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ιανουάριος κλείνει με την 20η αγωνιστική, Σάββατο (30/1) και με το ματς Λάρισα- Βόλος ΝΠΣ (15.00).

Ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος Άνχελ Λόπεθ, ύστερα από την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ, ανέφερε πως είναι ευχαριστημένος με τους παίκτες του και τόνισε πως το βλέμμα τους τώρα είναι στη συνέχεια.

Για τη διαφορά εικόνας μεταξύ των δύο ημιχρόνων στην απόδοση του ΝΠΣ Βόλος ανέφερε: «Θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, φυσιολογικά ήρθε αυτό το σκορ. Για μένα φάση κλειδί του αγώνα ήταν η χαμένη ευκαιρία του Δουβίκα, αμέσως μετά το 0-1. Ήταν καθοριστικό σημείο. Τα γκολ του ΠΑΟΚ προήλθαν από δύο κόρνερ, με το πρώτο να έρχεται βέβαια από το σημείο του πέναλτι μετά το χέρι του παίκτη μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν κρατάς τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία σου, τότε είναι λογικό ο αντίπαλος να απειλήσει από στημένες φάσεις».

Ακόμα ανέφερε: «Παλεύουμε κάθε παιχνίδι, παίξαμε σε μία εβδομάδα τρία δύσκολα ματς, τα δύο εκτός με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Μη ξεχνάμε ποιος είναι ο Βόλος. Έχω παίκτες μαχητές, τα δίνουν όλα. Θα κοιτάξουμε τώρα την συνέχεια».

Επίσης ο μέσος του ΝΠΣ Βόλος, Σωτήρης Νίνης, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άλλους συλλόγους και ότι έχουν στόχο την εξάδα στον βαθμολογικό πίνακα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Αν αφήσεις έστω και λίγο χώρο σ’ αυτές τις ομάδες, βρίσκουν χώρο και σκοράρουν».

Για τους στόχους της ομάδας: «Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να βάλουμε ένα γκολ, αλλά μας πίεζε ο χρόνος. Γίνεται εξαιρετική δουλειά και με τον προπονητή και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλους συλλόγους. Στόχος μας είναι η εξάδα στο βαθμολογικό πίνακα».

Για την κακή εμφάνιση με τον Άρη: «Το έχουμε αποδείξει από την αρχή της χρονιάς ότι θέλουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες. Αυτή η εποχή δεν είναι η καλύτερη στιγμή γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια και εκεί φαίνεται η διαφορά με τις μεγάλες ομάδες».

Για τον ΠΑΟΚ και το παρελθόν του: «Έχω πολλές αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους».

Για το επόμενο ματς του ΝΠΣ Βόλος με τη Λαμία την Κυριακή θα επιστρέψουν σίγουρα από τιμωρία ο Μπαριέντος (θα λείψει και από το ματς στα Γιάννενα) και ο Κολόμπο και πιθανόν και οι προερχόμενοι από τραυματισμό Τέκιο και Μπουένο, ενώ έχει ξεκινήσει προπονήσεις και ο Τσοκάνης.

«Επρεπε να αποβληθεί»

Στο ότι στο ματς του ΝΠΣ Βόλος στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, συμφωνήσαν οι τηλεκριτικοί της διαιτησίας, για ένα ματς ακόμη που η βολιώτικη ομάδα είχε παράπονα.

Ο τηλεκριτικός διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας στην ΕΡΤ, αρχικά υποστήριξε ότι το πέναλτι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο για το 1-1 ήταν σωστό.

Ωστόσο σημείωσε πως αργότερα και συγκεκριμένα στο 52′, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άρα να χάσει και το ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό: «Στο γκολ του Βόλου η μπάλα χτυπάει στο στήθος του Περέα και δεν πάει στο χέρι, άρα σωστά μέτρα. Μετά, στο πέναλτι που κερδίζει η ομάδα του ΠΑΟΚ, ο παίκτης του Βόλου έχει το χέρι σε αφύσικη θέση και είναι σωστό το πέναλτι.

Οσον αφορά όμως στον Αντελίνο Βιεϊρίνια έχει γίνει λάθος. Παίρνει σωστά την πρώτη κίτρινη κάρτα, όμως στο 52’ χτύπησε τον παίκτη του Βόλου στο πρόσωπο. Η μπάλα έχει βγει εκτός γηπέδου και για αυτό δεν είναι πέναλτι. Ωστόσο έπρεπε να αποβληθεί ο Βιεϊρίνια με δεύτερη κίτρινη» είπε ο Βαρούχας.

Επίσης ο Τάσος Κάκος, σχολίασε στο Open τρεις φάσεις που ήταν οι καθοριστικές, κάνοντας αναφορά και στη φάση με την μη αποβολή του Βιεϊρίνια.

Αρχικά αναφέρθηκε στη φάση που έφερε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ:

«Ο επιθετικός κάνει ένα τακουνάκι και η μπάλα έρχεται σε επαφή με το απλωμένο χέρι του αμυντικού. Υπάρχει παράβαση και ο διαιτητής το σφύριξε άμεσα. Είναι εύκολη απόφαση πάντως, γιατί ο διαιτητής είναι και σε σωστή θέση και βλέπει ότι η μπάλα».

Για το χτύπημα του Βιεϊρίνια στο πρόσωπο του παίκτη του Βόλου (Περέα): «Είναι ριψοκίνδυνο παίξιμο. Έπρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα ο διαιτητής, που θα ήταν και η δεύτερη, άρα και αποβολή. Λάθος η απόφαση του διαιτητή εδώ, ο οποίος προφανώς εστίασε στη μπάλα και δεν είδε την κίνηση του αμυνόμενου».

Τέλος, για το ακυρωθέν γκολ του Ίνγκασον: «Ο ποδοσφαιριστής που σκοράρει είναι σε αντικανονική θέση. Ο βοηθός είναι σωστός, το ακύρωσε και ο VAR απλά το επιβεβαίωσε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου