ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αργεντίνικο «τρίο» σε αναμονή

αργεντίνικο-τρίο-σε-αναμονή-810480

Στην αναγκαστική αναμονή του Ολυμπιακού Βόλου «συμμετέχουν» και οι τρεις Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον Βόλο για να ενισχύσουν τους «ερυθρόλευκους» στο πρωτάθλημα της Football League που όπως φαίνεται «πάει» για το 2021.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι Αργεντίνοι του Ολυμπιακού Ντα Κάμπο, Μπαράνκο, Κολέλα μαζί με τον Σέρβο Ιγκόρ Φιλίποβιτς που είναι οι ξένοι της ομάδας παραμένουν στον Βόλο στην περίοδο του lockdown χωρίς ομαδικές προπονήσεις και όπως όλοι με ατομικές προπονήσεις προσπαθούν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση περιμένοντας επανεκκίνηση.

Το αργεντίνικο στοιχείο είναι κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια στον Βόλο με παίκτες που άφησαν το στίγμα τους, αλλά και άλλους που απλά «πέρασαν», ενώ αίσθηση πανελλήνια προκάλεσε και η «κίνηση» του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, Ντάνιελ Πόνσε, που ως εκπρόσωπος των «ερυθρολεύκων», κρατώντας τη φανέλα της ομάδας που φόρεσε το 2013, άφησε λίγα λουλούδια στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα!

Ως πρότυπο έχουν τον Μαραντόνα, όπως πολλοί Αργεντίνοι και οι τρεις ποδοσφαιριστές που είναι φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου. Τελευταίος ήρθε στο Βόλο ο Φράνκο Κολέλα που αγωνίζεται τόσο ως ανασταλτικός μέσος, όσο και ως κεντρικός χαφ. Ο 24χρονος Κολέλα ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπάνφιλντ, στην συνέχεια έπαιξε στην Κ20 και την περίοδο 2017-18 αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα στην Α’ Κατηγορία της Αργεντινής παίζοντας σε 17 παιχνίδια. Στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Αγκροπεκουάριο, στην Β’ κατηγορία της Αργεντινής, παίζοντας σε 11 παιχνίδια, ενώ στο Βόλο ήρθε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτώβρη και πρόλαβε να παίξει στο τελευταίο φιλικό στην Πάτρα…

Πρώτος από τους Αργεντίνους που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό ήταν ο 26χρονος Ερνάν Νίκολας Ντα Κάμπο που ήρθε από την Τσακαρίτα! Ο Ντα Κάμπο έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ροζάριο, την Κίλμες και στη Σαν Μαρτίν και ήδη έχει δείξει πως μπορεί να έχει τον ηγετικό ρόλο αλλά και να σκοράρει ενώ η ενδιάμεση προσθήκη ήταν ο Μπρούνο Μπαράνκο. Ο 23χρονος σέντερ φορ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Φέρο Καρίλ, ομάδα που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της Αργεντινής.

Στον Ολυμπιακό από το φετινό Αργεντίνικο τρίο περιμένουν να κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο αφού και η τελευταία άνοδος ως επαγγελματική ομάδα είχε έρθει πάλι όταν στους ερυθρόλευκους ήταν μια σουπερ «τριάδα» (Άλβαρες, Ούμπιντες, Μόνχε) την περίοδο 2009-10 κι ενώ την επόμενη χρονιά έγινε ρεκόρ παρουσίας αφού στον Βόλο οι Αργεντίνοι ήταν 7.

Πάντως οι Αργεντίνοι που πέρασαν από τον Ολυμπιακό δεν ήταν πάντα ότι καλύτερο και το περσινό παράδειγμα με έναν Χούλιαν Ναβαλόν είναι χαρακτηριστικό. Ο Ναβαλόν ήταν επιλογή του Σούλη Παπαδόπουλου που τον είχε και στο Διαγόρα όπου ποτέ δεν του έδωσε φανέλα βασικού σε 3 ματς και τον Γενάρη ήρθε στο Βόλο για να παίξει αλλαγή σε 4 ματς(συνολικά 56 λεπτά).

Ολοι οι Αργεντίνοι

Ο πρώτος Αργεντινός που ήρθε στον Ολυμπιακό ήταν την περίοδο 2000-2001 ήταν ο μέσος Ροντρίγκο Σεμπαστιάν Ρίπ προερχόμενος από την Έβερτον Χιλής με τις καλύτερες συστάσεις, ήταν τεχνίτης, είχε τα κιλά του και έπαιξε σε 2 αγώνες πρωταθλήματος και 6 κυπέλλου, για να φύγει μετά για Βενεζουέλα. Την ίδια χρονιά ήρθε στον Βόλο και έπαιξε μόνο σε φιλικά αφού δεν εκδόθηκε ποτέ το δελτίο του ο Αργεντινός με Ιταλικό διαβατήριο Πάμπλο Ντανιέλ Μοντίγκα.

Δύο συμμετοχές (16 λεπτά) την περίοδο είχε την περίοδο 2005-2006 ο Φερνάντο Κάρκα..για να φτάσουμε στο 2008 -2009 που ήρθε ο Λεάντρο Άλβαρες… πού άφησε το στίγμα του…

Ο Αργεντίνος Λεάντρο Μιγκέλ Άλβαρεζ στην πατρίδα του είχε κατακτήσει πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με την Σαν Λορέντζο και είχε παίξει ακόμη σε Τίρο Φεδεράλ, Ταγιέρες αλλά και στην Κύπρο με την Α.Ε. Λεμεσού και στην πρώτη του χρονιά στο Βόλο είχε 29 συμμετοχές κι ένα γκολ, ενώ τα επόμενα χρόνια έφτασε τις 90 στο πρωτάθλημα +4 Ευρωπαϊκές και στην Ελλάδα έπαιξε και σε Τρίπολη και Απόλλωνα για να «γράψει» συνολικά 163 συμμετοχές.

Επίσης την ίδια χρονιά ήταν στην ομάδα ο Κρίστιαν Ράμι (11 ματς – 3 γκολ), ο Αριέλ Φεντέρικο Γκαρσία (16 ματς -2 γκολ) που το δεύτερο μισό πήγε στον ΠΑΣ και από τον Γενάρη ο επίσης Αργεντινός Πάμπλο Ρομπέρτο Ροζάλες (7 ματς -2 γκολ)…

Την χρονιά της ανόδου 2009-2010 ο Λεάντρο Άλβαρες ήταν μαζί με τους Χαβιέ Ουμπίντες και Βιθέντε Μόνχε …η «διαφορά».

Ο Μόνχε στην πρώτη του χρονιά έπαιξε 26 ματς, πέτυχε δυο γκολ, την δεύτερη στην Α’ σε 26 αγώνες είχε 3 γκολ , έπαιξε και 4 Ευρωπαϊκά, μετά τη «διάλυση» πήγε ΟΣΦΠ (9 συμ.),Τουρκία, Κύπρο και ξανάρθε Βόλο το 2014.

Ο Χαβι Ούμπιντες που συνεχίζει να παίζει ακόμη εν Ελλάδι κάνοντας ρεκόρ, είναι από τους παίκτες που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα στον Βόλο…

Έντεκα χρόνια στην Ελλάδα έχει πλέον ο Αργεντινός Χαβιέ Ούμπιντες που πρωτόπαιξε στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου κι’ έχει καταφέρει να μπει σε μια λίστα σύγχρονων αρχιπιστών της Super League έχοντας παίξει 260 ματς με 33 γκολ παρ’ ότι στο Βόλο ήταν ήδη 27. Ο Ούμπιντες που ήρθε στο Βόλο το 2009 εκτός από τις 260 συμμετοχές που έφτασε φέτος στην Super League (παίζοντας σε Ολυμπιακό Βόλου, Άρη και Ατρόμητο) έχει κι άλλες 25 συμμετοχές (με 5 γκολ) με τη Βολιώτικη ομάδα στη Β’ Εθνική. Οταν αναγκαστικά έφυγε από το Βόλο (ήταν η χρονιά που ο Ολυμπιακός αδίκως δεν αγωνίστηκε σε πρωτάθλημα) πήγε στον Άρη και μετά μια χρονιά (μαζί με τον Μόνχε) στην Τουρκική Ορντούσπορ ενώ επιστρέφοντας είναι στον Ατρόμητο για 8η χρονιά! Με τον Ολυμπιακό πρόλαβε να παίξει και στην Ευρώπη.

Στην Super League του 2010-11 στην «μαγική» Αργεντίνικη «τριάδα» (Άλβαρες, Ούμπιντες, Μόνχε) προστέθηκε ξεχωρίζοντας και ο Χουάν Μαρτίν σε μια χρονιά που πέρασαν 17 ξένοι και οι 7 ήταν Αργεντίνοι!

Ο Χουάν Εντουάρντο Μαρτίν έπαιξε σε 34 ματς (2529’) τα 28 ως βασικός και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 γκολ (είχε κι αλλά 2 γκολ σε 5 ματς κυπέλλου), ενώ 14/7/11 έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ερυθρόλευκο γκολ στο ματς Ραντ Βελιγραδίου-Ολυμπιακός 0-1 (στα 4 ευρωπαϊκά ματς είχε 3 γκολ και μια ασίστ).

Πέρα από τους, Μαρτίν, Άλβαρες (31- 2678’), Μόνχε (26-2216’), Ούμπιντες (24-2016’) τη χρονιά αυτή ήταν στην ομάδα και οι Φακούντο Κάστρο (6-232’), ο δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορ! Γκάμπριελ Ροντρίγκες (3-8’) και ο Πάολο Φραντζιπάνε (2-72’).

Το 11-12 εκτός της τετράδας μια 17λεπτη ευρωπαϊκή συμμετοχή κόντρα στην Ντιφερντάνζ έκανε ο Αλέξ Κάσιο, που δεν έπαιξε την περίοδο 2012-2013 (Β’)που ήταν ο Ματίας Μπολάτι (30 συμ., 2 γκολ) ο Ντιέγκο Φερνάντο Ναντάγια (15-3) και για 2ματς ο Κρίστιαν Ντεβάγις.

Το 2013-2014 στο πρώτο μισό παίζοντας 9 ματς με 1 γκολ ήταν ο Σέρχιο Ντανιέλ Πόνσε που δεν ξεχνά το Βόλο και βρέθηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο Μπουένος Άιρες, για να τιμήσει και να αποχαιρετήσει τον μεγάλο Μαραντόνα, ενώ στο δεύτερο μισό έπαιξε στη δεύτερη θητεία του σε 14 ματς ο Μόνχε

Το 2015-16 ο Ροντρίγκο Λεονέλ Ντεπέτρις σε 13 ματς είχε 5 γκολ ενώ για 11 παιχνίδια ήταν και ο πολύπειρος Ντάριο Φερνάντες μετά από θητεία σε Πανιώνιο, Άρη και Λάρνακα…

Στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική το 16-17 βρέθηκε στο Βόλο ως τον Δεκέμβρη ο Γκουστάβο Μπρίτος και ο Φαμπρίτσιο Λιονέλ Πότσι που φέτος έπαιξε δυο ματς με τον ΓΣΑ και συνέβαλε στο να έρθουν στο Βόλο οι Μπαράνκο και Κολέλα…

Ολοι στην αναμονή

Στην αναμονή για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League βρίσκεται όλος ο Ολυμπιακός Βόλου βλέποντας πλέον 2021…

Στον Ολυμπιακό… που δεν είναι στο γήπεδο λόγω του lockdown ελέω Covid-19 περιμένουν να αλλάξουν τα δεδομένα και αρχικά να επιστρέψει το σύνολο των παικτών σε ομαδικές προπονήσεις και εφ όσον οριστεί σέντρα να είναι έτοιμος …να πρωταγωνιστεί.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας παίξει τελευταίο επίσημο ματς στις αρχές του περασμένου Μαρτίου ξεκίνησε προετοιμασία για τη νέα περίοδο τον Αύγουστο, έδωσε συνολικά 9 φιλικά παιχνίδια με πρώτο στις 29/8 στο Στεφανοβίκειο και τελευταίο 31/10 στην Πάτρα …και στο χρονικό σημείο που έδειχνε αγωνιστικά έτοιμος «επεβλήθη» η αναγκαστική διακοπή ακόμη και των προπονήσεων!

Προς το παρόν οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται ατομικά, σε εξωτερικούς χώρους, βάσει προγράμματος που τους έχει δώσει η τεχνική ηγεσία και μέσω αυτών των ατομικών προπονήσεων, στοχεύουν στο να διατηρηθούν σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Αρχικό ζητούμενο είναι οι ομαδικές προπονήσεις στο γήπεδο και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως η καθυστέρηση στο πρωτάθλημα μπορεί να «καταργήσει» ακόμη και πλέι οφ και πλέι άουτ!

Ο Ολυμπιακός περιμένει σύμφωνα με όσα ισχύουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League του 2021 να δώσει 18 αγώνες αρχίζοντας στο Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει πάλι στο Βόλο με τον Πιερικό, αλλά στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, υπάρχει πάντως και δεύτερη φάση όπου θα γίνουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει με διορθωτικό στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση …και δεν «βγαίνουν» οι ημερομηνίες.

Το «πρόβλημα», θα εμφανιστεί «αυτόματα» αν «περάσει» κάτι που φαίνεται ότι θα συμβεί χωρίς σέντρα και ο Δεκέμβριος και δεν θα βγαίνουν οι ημερομηνίες για 18+6 ή 18+10 αγωνιστικές!

Στην Football League έχοντας αρχίσει να σκέφτονται πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2021 προσπαθούν να έχουν έτοιμες λύσεις και σε αυτήν την περίπτωση. Η μια σκέψη είναι να γίνουν περίπου οι μισές αγωνιστικές Τετάρτη κάτι επίπονο για τις ομάδες με φινάλε ως τις 6 Ιουνίου (αφού 11/6 αρχίζει το Euro), ενώ ως λύση είναι και η σκέψη για τροποποίηση της προκήρυξης με κατάργηση των playoffs και playout.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου