ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Περιμένει «αποτελέσματα» για να επανεκκινήσει

ολυμπιακός-βόλου-περιμένει-αποτελέ-813637

Τα αποτελέσματα των κινήσεων και των πιέσεων ώστε να βρεθεί λύση για ξεκίνημα στη Football League περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου παρακολουθώντας τις όποιες εξελίξεις ώστε η μεγάλη καθυστέρηση που μπορεί εκτός από αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες… να φέρει και αλλαγές στο πρωτάθλημα όταν αυτό ξεκινήσει!!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πάντως με την αναγκαστική αναμονή να συνεχίζεται …και να περιμένουν πρώτα την επιστροφή στις προπονήσεις …στον Ολυμπιακό που έχουν δώσει συνολικά και 9 φιλικά τεστ προετοιμασίας με πρώτο στις 29/8 στο Στεφανοβίκειο και τελευταίο 31/10 στην Πάτρα, τώρα χωρίς ομαδικές προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται ατομικά, σε εξωτερικούς χώρους, βάσει προγράμματος που τους έχει δώσει η τεχνική ηγεσία και μέσω αυτών των ατομικών προπονήσεων, στοχεύουν στο να διατηρηθούν σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Οι περισσότεροι παίκτες και οι ξένοι της ομάδας Νίκολας Ντα Κάμπο, Μπρούνο Μπαράνκο, Φράνκο Κολέλα και Ιγκόρ Φιλίποβιτς παραμένουν στο Βόλο ενώ κάποιοι μετέχουν στο ειδικό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης αλλά έχοντας πάρει άδεια είναι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Στον Ολυμπιακό μάλιστα ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής για να πάρουν το προβλεπόμενο βοήθημα.

Ο Ολυμπιακός περιμένει σύμφωνα με όσα ισχύουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League να δώσει 18 αγώνες στον Βόρειο Ομιλο αρχίζοντας στον Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει πάλι στον Βόλο με τον Πιερικό αλλά δεν αποκλείει κατάργηση των πλέι οφ αφού το «πρόβλημα» θα εμφανιστεί «αυτόματα» αν «περάσει» κάτι που φαίνεται ότι θα συμβεί χωρίς σέντρα και ο Δεκέμβριος και δεν θα βγαίνουν οι ημερομηνίες για 18+6 ή 18+10 αγωνιστικές!

Στο περίμενε είναι και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου που έχει καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ και περιμένει πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να τον εξετάσει και να χορηγήσει το απαιτούμενο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Η αβεβαιότητα

Η αγωνία και η αβεβαιότητα για την έναρξη της FootballLeague είναι δεδομένη, όπως και το δίκαιο να αρθεί σε πρώτη -τουλάχιστον- φάση το απαγορευτικό ειδικά για τις προπονήσεις σε μια επαγγελματική κατηγορία, που έχει «δεσμευτεί» για την τήρηση ίδιων υγειονομικών πρωτοκόλλων με την SL1…

Τα πάντα εξαρτώνται από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που όμως δεν έχει ασχοληθεί με οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τις δύο μικρότερες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Στην αρνητική στάση της κυβέρνησης στο να βάλει στις εξαιρέσεις του Lockdown τις δυο κατηγορίες μπορεί να παίζει ρόλο και η θέση της Ένωσης που είχε παραδεχτεί πως μετά το πρώτο λουκέτο δεν υπήρξε συνέχεια, καθώς «ήρθε» ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το κόστος του οποίου ήταν αδύνατο να καλύψουν οι ομάδες της Κατηγορίας για να επανεκκινήσουν. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς φάνηκε πολλές φορές διστακτικός αν τώρα θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα κάτι που έχουν αναρωτηθεί για κάποιες ομάδες και παράγοντες της κατηγορίας!

Εκπληξη μάλιστα προκάλεσε χθες η τοποθέτηση στο SoccerPlus του μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων καθηγητή Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νικόλαου Σύψα, που τόνισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για τα δύο ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα αλλά και ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν να ανοίξει μία τέτοια συζήτηση!

Μεταξύ άλλων ο κ. Συψας δήλωνε: «Δεν έχει έρθει κάποιο αίτημα αυτή τη στιγμή στην επιτροπή του υπουργείου για να ζητηθεί η γνώμη μας, άρα δεν μπορώ να δώσω κάποια σαφή απάντηση… Δεν έχουμε εισήγηση και έτσι το θέμα δεν έχει συζητηθεί. Στην επιτροπή υπάρχουν 30 άτομα. Απλά αυτή την στιγμή με τις τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες, το κλίμα δεν είναι καλό για να προχωρήσει τώρα αυτό το ενδεχόμενο. Θα πρέπει πρώτα να βελτιωθεί το κλίμα. Πώς να κουβεντιάσουμε για ΣΛ 2/ΦΛ, όταν δεν έχουμε μονάδες να βάλουμε τους ασθενείς μέσα. Δεν είναι σωστό και δεν είναι ηθικό. Αν υπάρξει μια κάμψη, που όλοι το ελπίζουμε, τότε αυτό θα είναι κάτι που θα μπορεί να συζητηθεί. Το να κάτσει η επιτροπή να κουβεντιάσει για την Super League 2 και την ίδια στιγμή να μετράμε 100 θανάτους…».

Εστειλε τα έγγραφα η Ενωση ΣΛ 2/ΦΛ

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες από την Ένωση Σούπερ Λίγκας 2- Football League και τον ΠΣΑΠ για να ξεκινήσουν τα δύο πρωταθλήματα, με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να τονίζει ότι δεν γίνεται να μην κολλάει ο κορωνοϊός στη Σούπερ Λίγκα 1 και να κολλάει στις μικρότερες κατηγορίες.

Με επίσημο πάντως τρόπο η διοργανώτρια των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών ξεκαθαρίζει οριστικά το τοπίο αναφορικά με τις δικές της ενέργειες για την έναρξη των πρωταθλημάτων

Η Ένωση SL2-FL φρόντισε χθες Τετάρτη να διαψεύσει άπαντες με έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι έκαναν όλες τις ενέργειες για να ξεκινήσει τόσο το πρωτάθλημα της δεύτερης όσο και της τρίτης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοργανώτριας είναι η ακόλουθη: «Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας ενημερώνει ότι σχετικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League 2 έχουν σταλεί, όπως μας ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς, τα παρακάτω έγγραφα -με συνημμένα α) το υγειονομικό πρωτόκολλο και β) τη δέσμευση των ομάδων ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα:

30/10/2020 Έγγραφο της Super League 2 – Football League με αρ.πρωτ.93761 προς Γραφείο Πρωθυπουργού, Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και επιτροπή covid-19.

1/11/2020 Έγγραφο της Super League 2 – Football League με αρ.πρωτ. 93772 προς Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.

3/11/2020 Έγγραφο της Super League 2 – Football League με αρ. πρωτ. 93840 προς Υπουργό Επικράτειας κ. Γεραπετρίτη και Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.

4/11/2020 Έγγραφο της Super League 2 – Football League με αρ. πρωτ. 93853προς Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο και Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Τέλος στις 13/11/2020 υπεγράφη και εστάλη κοινό έγγραφο της ΕΠΟ, Super League 1, Super League 2 – Football League, ΠΣΑΠ προς Γραφείο Πρωθυπουργού και κ.κ. Γεραπετρίτη, Κικίλια, Χαρδαλιά, Αυγενάκη, Πρεζεράκο, Μαυρωτά, επιτροπή covid19 σχετικό με την έναρξη των Πρωταθλημάτων Super League 2 – Football League».

Ομως μπορεί η Ένωση της Super League 2/Football League και ο ΠΣΑΠ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα πρωταθλήματα αυτά και τους ποδοσφαιριστές αλλά επί της ουσίας δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με το σύνολο των ομάδων να μένουν σχεδόν 9 μήνες χωρίς επίσημο αγώνα και ένα μήνα τώρα και χωρίς προπονήσεις και οι περισσότεροι να «βλέπουν» εκκίνηση από το 2021 αν και υπάρχουν και κάποιοι πιο απαισιόδοξοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου